Kobrat ja Lahti voittivat illan ottelut ja pitävät hallussaan Korisliigan korkeimpia sijoja – Lahdelle luvassa piakkoin lisävahvistus

21.10.2022 21:37 Miesten Korisliiga-illan voittajia olivat sarjataulukon korkeimpia sijoja hallussaan pitävät Lahti Basketball ja Kobrat.

Nokia ja Lahti kamppailivat kalkkiviivoille saakka. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

BC Nokia isännöi Lahti Basketballia ja koki vieraidensa käsittelyssä karvaan 74–76-tappion, vaikka kotijoukkueen Johnathan Stove ahkeroikin kentällä kunnioitettavan 29 pisteen edestä.

Nokia kävi lopussa jopa kosketusetäisyydellä tasoituksesta, mutta lopulta seitsemän pistettä, kuusi levypalloa ja neljä koriin johtavaa syöttöä tilastoinut Eemi Luukkonen sinetöi ottelun vapaaheittoviivalla.

– On ollut paljon loukkaantumisia ja epäonnea joukkueessa, joten nyt maistui voitto. Taistelimme ihan loppuun asti. Efortti jokaiselta jätkältä toi voiton, kommentoi Luukkonen.

Lahden tuorein vahvistus Steven Haney, joka viime kaudella nähtiin vastustajajoukkue Nokian paidassa, ei vielä tänään esiintynyt joukkueen vahvuudessa. Seuran tiedotteen mukaan viime kaudella 17,9 pistettä ottelussa tilastoinut 195-senttinen laituri liittyy mukaan kokoonpanoon ensi maanantaina.

Lahden tehokkain pelaaja tämän illan ottelussa oli Erik Sajantila, jolle merkittiin 15 pistettä, viisi levypallo ja neljä syöttöä.

Ottelutilastot

Kobrat Korisliigan kärkipaikalle

Kobrat puolusti ansiokkaasti omaa kotikenttäänsä kaataessaan Tapiolan Hongan 90–85. Lapualaisjoukkue pitää nyt miesten Korisliigan kärkisijaa viidellä voitollaan kuudesta ottelusta.

Voittajien kovin korintekijä ottelussa oli Denzel Livingston, jolle merkittiin 26 pistettä. Hongan puolella sen sijaan joukosta erottuivat Adrien Lawson Jr 22 pisteellä ja seitsemällä levypallolla, Carl Lindbom 18 pisteellä sekä Tuukka Kotti 13 pisteellä ja järisyttävällä 18 levypallolla.

– Pelasimme hyvällä energialla. Lopussa väsähdimme hieman, ja vastustaja teki kovia koreja, totesi Kotti.

Kobrien päävalmentaja Ville Turja puolestaan kommentoi:

– Alussa Honka oli valmiimpi pelamaan ja pelasi kovaa. Me vikisimme. Puoliajalla kopissa heräsimme taistelemaan ja tekemään töitä. Lopussa saimme kentälle sellaisen viisikon, että taistelimme pisteet kotiin.

Ottelutilastot

 
18.6.2024 09:29 Pääjuttu

Erotuomari Miltos Ioannidis sai uralleen haluamansa päätöksen: ”Kausi oli hyvä, tunne on loistava”

26 erotuomarivuoden jälkeen Miltos Ioannidis pistää pillin pussiin ja antaa hyvillä mielin tilaa nuoremmalle erotuomaripolvelle. Pitkän uran kulmakiviä ovat olleet koripallon kautta syntyneet ystävyyssuhteet, solidaarisuus ja positiivinen ajattelu.

12.6.2024 09:27 Korisliiga

Timo Heinosen historiallinen ura jatkuu Seagullsissa

Helsinki Seagulls on tehnyt yhden kauden mittaisen jatkosopimuksen joukkueen pitkäaikaisen luottopelaajan Timo Heinosen kanssa. 1026 Korisliiga-ottelun kokemuksella varustettu 42-vuotias laituri on edustanut joukkuetta jo kaudesta 2015-16 asti.

6.6.2024 09:32 Korisliiga

Seagullsille kaksi merkittävää jatkosopimusta: kapteeni Rougeau ja Waxlax jatkavat

Helsinki Seagullsin kokoonpanossa nähdään hyvää jatkuvuutta myös tulevalla Korisliiga-kaudella 2024-25, kun joukkueen kapteeni René Rougeau ja luottopelaaja Ricky Waxlax jatkavat joukkueessa 1+1-muotoisilla jatkosopimuksilla.

5.6.2024 21:00 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2024–25 myönnetty: pääsarjoissa tulevalla kaudella 63 joukkuetta

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2024–25. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Naisten pääsarjat ovat joukkuemäärältään täynnä tulevalla kaudella.

31.5.2024 12:30 Korisliiga

Andre Gustavson aloittaa ammattilaisuransa Kauhajoella ja Korisliigassa

Karhu Basket on solminut vuoden pelaajasopimuksen 25-vuotiaan takamiehen Andre Gustavsonin kanssa. Gustavson on pelannut kuusi ottelua Susijengin paidassa. Kaikki ikäluokat huomioiden Gustavson on pukenut maajoukkuepaidan ylleen sata kertaa.

30.5.2024 12:00 Korisliiga

BC Nokian kapteeni Niko Mattila: ”Kukaan ei kokenut olevansa korkeammalla kuin toinen”

Niko Mattila ei ole vielä sisäistänyt kaikkea, mitä vajaa viikko sitten tapahtui Korisliigan seiskafinaalissa. 424 Korisliiga-ottelua pelanneelle Mattilalle ensimmäisestä finaalikokemuksesta muodostui ikimuistoinen, kun pääsi nostamaan Pantteri-patsaan kohti Kisahallin kattoa joukkueen ja kannattajien edessä.

29.5.2024 11:55 Korisliiga

Vuoden pelaaja Topias Palmi lataa akkuja pronssimitali kaulassaan – ”Isoin teema on saada tällaisen kauden jälkeen kroppa ja mieli kuntoon”

Topias Palmi palkittiin jo uransa toisen kerran Korisliigan Vuoden pelaajana. Ensimmäinen kausi Kauhajoen paidassa toi kaulaan myös pronssimitalin.

29.5.2024 09:37 Korisliiga

Tuomas Hirvonen, Sebastian Lindberg ja Hannes Pöllä jatkavat Kataja Basketissa

Päättyneellä Korisliiga-kaudella neljänneksi sijoittunut joensuulainen Kataja Basket on sopinut jatkosta kolmen avainpelaajansa kanssa. Joukkuetta kaudesta 2022-23 edustaneet takamiehet Tuomas Hirvonen ja Sebastian Lindberg sekä Joensuuhun helmikuussa 2024 siirtynyt sisäpelaaja Hannes Pöllä kuuluvat miehistöön myös tulevalla kaudella.

25.5.2024 16:32 Koripalloliitto tiedottaa

Topias Palmi ja Saana Kujala palkittiin Korisliigojen parhaina

Kauhajoen Topias Palmi on äänestetty kapteenien ja päävalmentajien vuosittaisessa äänestyksessä Vuoden pelaajaksi. Naisten Korisliigassa Vuoden pelaaja -palkinnon pokkasi Tampereen Pyrinnön Saana Kujala.

24.5.2024 21:40 Korisliiga

BC Nokia teki historiaa: seura saavutti ensimmäisen Korisliiga-mestaruutensa yhden pisteen trillerissä!

BC Nokia kaatoi Helsinki Seagullsin pisteellä ja juhlii ensimmäistä mestaruuttaan Korisliigassa. Both Gachista finaalien MVP.

Näytä lisää vastaavia