Brannen Greene Kouvojen paitaan

Kouvot täydensi kokoonpanoaan, solmimalla pelaajasopimuksen Kansasin yliopiston kasvatin, Brannen Greenen kanssa.

Korisliigan sarjataulukon kakkospaikkaa hallussaan pitävä Kouvolan Kouvot täydentää rivejään. James Sinclairin sopimuksen vuoden käänteessä purkanut Kouvot hankki nopeasti paikkaajan, kun 201-senttinen ja 23-vuotias laituri Brannen Greene täydentää kouvolalaisten pelaajiston.

Greene vietti kolme kautta perinteikkäässä ja menestyksekkäässä Kansasin yliopistossa, jossa mies kirjautti viimeisenä vuotenaan 5,4 pistettä ja 2,1 levypalloa ottelua kohden noin 12 minuutin parkettiajalla. Kaukoheitot upposivat piirun verran eurokorista lähempänä olevan yilopistoviivan takaa peräti 49% tarkkuudella.

Yliopistouransa jälkeen Greene on pelannut NBA:n kehityssarja G-Liigassa, ensin Philadelphia 76ersin farmijoukkue Delaware 87ersin ja myöhemmin Utah Jazzin farmijoukkue Salt Lake City Starsin riveissä. Kuluvalla kaudella Greene kirjautti Starsin paidassa viidessä ottelussa 7,2 pistettä, 3,2 levypalloa ja 1,8 syöttöä ottelua kohden.

Kolmen pisteen heitot löysivät myös G-Liigassa tarkasti sukkaan. Koko G-Liigan uransa aikana Greene säkitti kaukoheitot nailonverkkoon vakuuttavalla 39,6% tarkkuudella.

- Brannen on kovan ”upsiden” omaava pelaaja, jonka isona haaveena oli päästä Kansasin tai G-Liigan kautta NBA:han. Nyt hänen tavoitteenaan on luoda uraa Euroopassa. Kovana heittäjänä hän sopii erinomaisesti kansainväliseen pelityyliin ja omaa erikoisosaamista jota meiltä on puuttunut, niputtaa Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen seuran tiedotteessa.

Comments