Espoo Unitedin Jouko Järvinen debytoi räppärinä, videolla tukku suomalaisia koripallokasvoja

Joske

Kahdeksanvuotisen Korisliiga-uran pelannut Espoo United -pelinrakentaja Jouko Järvinen, 30, debytoi räppärinä Spotifyssa julkaistavalla Pihapelit -ep:llä. Artistinimeä ”Joske” käyttävältä Järviseltä julkaistaan laulusta ”Pihapelit, Action, hiki ja veri” musiikkivideo, jossa vierailee tuttuja korisihmisiä aina Susijengin tähdistä vanhoihin Korisliiga-legendoihin.

Musiikkivideoksi valittu kappale osoittaa Josken kiitollisuudenvelan räppäri Brädille, joka lanseerasi sanonnan Susijengi 2.0 -kappaleeseen vuonna 2012.

- Joskus lukioaikoina kirjoittelin riimejä, mutta silloin musiikin tekeminen jäi lopulta haaveen tasolle. Olen aina tykännyt Brädin lauseesta ”kasvatti pihapelit, Action, hiki ja veri”, sillä kyseiseen lauseeseen on tiivistetty hyvin pitkälti koko minun elämäni, Järvinen selventää.

- Pari vuotta sitten remonttia tehdessä kävin ajankuluksi pyörittelemään riimejä päässäni ja huomasin puolivahingossa, että minulla on biisin tarina ja sanat valmiina. Haave heräsi henkiin ja sen jälkeen on treenattu paljon, tehty lisää musiikkia ja nyt on vihdoin aika julkaista materiaalia.

”Pihapelit, Action, hiki ja veri” on kuvattu Pyhtäällä ”Soriksen” koripallokentällä, jota Järvinen kuvailee itselleen kaikkein tärkeimmäksi paikaksi.

- Idea oli myös pyytää videolle mukaan ihmisiä ympäri Suomen koriskenttää. Halusin mukaan nykyajan tähtien ja vanhojen pelikavereiden lisäksi myös vanhempia pelaajia, joita itse ihailin junnuna, sekä korispersoonia, jotka tekevät arvokasta työtä lajin eteen.

Järvisen Pihapelit -ep on kuunneltavissa Spotifyssa.

- EP:llä on paljon korisläppää, mutta biisejä myös muista aiheista. Halusin näyttää heti osaavani räpätä myös muustakin kuin koriksesta. Suosittelen kuuntelemaan EP:n läpi.

”Pihapelit, Action, hiki ja veri” -video on katsottavissa YouTubesta. ”Pihapelit” -ep löytyy Spotifysta.

Comments