James Sinclair täydentää KTP:n, Eric Garcia Katajan rivejä

Kouvoja alkukaudesta edustanut James Sinclair vahvistaa loppukauden ajan KTP:ta.

Viimeistä pudotuspelipaikkaa hallinnoiva KTP täydentää rivejään, hankkimalla Jermont Hortonin paikkaajaksi Kouvoja alkukaudesta edustaneen James Sinclairin. Korisliigan sarjataulukon seitsemättä sijaa hallussaan pitävä Kataja sen sijaan täyttää Damier Pittsin tyhjäksi jättämän takakentän tontin 23-vuotiaalla Eric Garcialla.

Viimeisessä pudotuspelipaikassa kynsin ja hampain kiinni roikkuva KTP täydentää rivejään, paikkaamalla Jermont Hortonin tyhjäksi jättämän paikan Kouvoja alkukauden aikana edustaneella James Sinclairilla. Sinclair oli alkukauden aikana Kouvojen toiseksi ahkerin korisukan heiluttaja 15,6 pisteen keskiarvolla, kirjauttaen samalla 5,2 levypalloa ja 2,4 syöttöä ottelua kohden.

Sinclair on pelannut Korisliigassa Kouvojen paidassa myös kaudella 2016/17 ja Seagullsin väreissä kaudella 2015/16.

Sinclairin ja Kouvojen tiet erkanivat uudenvuoden jälkeen, Kouvojen purettua pelaajan sopimuksen kentän ulkopuolisista syistä.

- Olemme puhuneet hänestä sekä Kouvojen, että Seagullsin ihmisten kanssa, ja heidän mukaansa hän on ihan kunnon kaveri. Jos meillä jokin ongelma Sinclairin pestaamisessa on, se on koko. Hän on vähän liian pieni (194cm) meidän tarpeisiimme, mutta tällä aikataululla meidän oli jo tehtävä ratkaisuja, kommentoi KTP-Basketin puheenjohtaja Jyrki Lindström.

Eric Garcia vahvistamaan Katajaa

Eurokiireiden jälkeen Korisliigan mestaruuden puolustamiseen katseensa siirtänyt Joensuun Kataja on tehnyt loppukauden mittaisen sopimuksen 23-vuotiaan ja 183-senttisen jenkkitakamies Eric Garcian kanssa. Ensimmäistä ammattilaisvuottaan pelaava Garcia valmistui viime keväänä eteläcarolinalaisesta Wofford Collegesta ja pelasi alkukauden makedonialaisen MZT Skopjen riveissä.

Viimeisellä yliopistokaudellaan Garcia operoi 33 ottelussa 14,0 pistettä, 6,9 syöttöä ja 2,8 levypalloa per ottelu.

Makedonian hallitsevan mestarin riveissä mies pelasi neljä ottelua maan pääsarjassa 6,0 pisteen, 2,0 syötön ja 1,8 levypallon keskiarvoilla. Adrianmeren liigassa Garcian lukemat olivat huomattavasti kovemmat, miehen pelattua keskimäärin 28 minuuttia illassa, kirjauttaen keskiarvoikseen 11,1 pistettä, 6,1 syöttöä ja 2,1 levypalloa ottelua kohden.

- Eric on voittajatyyppi ja kova tekemään töitä. Hän on myös tottunut johtamaan joukkuetta. Hänen parhaita pelillisiä avujaan ovat kyky lukea peliä, sekä heittotaito. Kyseessä on todella nälkäinen kaveri, jonka odotan auttavan meitä sekä kentällä, että myös sen ulkopuolella, toteaa Kataja-luotsi Greg Gibson.

Comments