Karhu tasoitti otteluvoitot Vilpasta vastaan

Härkämäinen Devonne Giles oli Karhun terävin syömähammas sunnuntain kotivoitossa Vilppaasta. Kuva: Ville Vuorinen

Kauhajoen Karhu tasoitti tilit välieräsarjassaan Salon Vilpasta vastaan sunnuntaina Kauhajoen liikuntahallilla. Ottelua tulostaululla käytännössä alusta loppuun johtanut Karhu piti Vilppaan loppuhetkien kirin lopulta kurissa matkalla 82-78 (39-36) –kotivoittoon.

Kauhajoen Karhu palasi Salohallissa kärsimästään vierastappiosta hienosti sunnuntain välierien kotiavauksessaan. Päätösjaksolla 11 pisteen johtoasemassa käynyt Karhu joutui vielä taistelemaan pitääkseen Vilppaan takanaan, mutta varmisti lopulta vapaaheittoviivalta 82-78 (39-36) –kotivoiton.

Karhu ei ollut ottelussa sekuntiakaan takaa-ajajan asemassa, vaan se joko johti tai oli tulostaululla tasatilanteessa ottelun avausheitosta päätössummeriin. Suurimmillaan kotijohto kasvoi ottelun aikana ”vain” 13 pisteeseen, mutta missään vaiheessa Karhu ei kadottanut otettaan tapahtumien kulusta.

Tasaisessa ottelussa ratkaisuksi nousi isäntien kyky hyökätä kohti korirengasta ja luoda sitä kautta ongelmia Vilppaan puolustukselle. Härkämäinen Devonne Giles rankaisi vierailijoita keskimatkan heitoillaan useasti ottelun aikana ja Karhun takamiehet pääsivät puhkomaan salolaisten puolustuksen ensimmäisen linjan vakuuttavalla tavalla läpi koko illan.

Karhu johti ottelua yhdeksällä pisteellä vielä puolitoista minuuttia ennen loppua, mutta Vilpas onnistui tekemään kamppailusta vielä jännittävän. Matias Ojalan ja Michael Poundsin johdolla Vilpas kuroi eron jo kahteen pisteeseen kun pelikellossa oli jäljellä vain 24 sekuntia. Juho Lehtoranta pussitti Karhulle kuitenkin tarvittavat vapaaheitot ja ratkaisuhetkillä isäntien puolustus piti Vilppaan korintekoaikeet kurissa voiton edellyttämällä tavalla.

- Tänään mentiin pitkälti meidän komennossa monessa asiassa. Jokainen pelaaja toi tänään energiaa peliin, palloa liikuteltiin hyvin ja saimme myös pelaajat liikkeelle, kertasi Karhu-luotsi Sami Toiviainen.

- Sisäpelistä meidän pitää saada enemmän irti, sillä Giles on siellä vahva ja omaa hyvän keskimatkan heiton. Nyt tutkitaan videota ja ollaan valmiita keskiviikkona.

Karhun riveistä vahvinta osaamistaan esittivät sunnuntaina joukkueen pisteykkönen Giles (19/5/4 syöttöä/2 riistoa) sekä joukkueen hyökkäystä esimerkillisesti johtanut Bojan Sarcevic (11/7/6 syöttöä/2 riistoa). Kaksinumeroisille pistelukemille itsensä heittivät myös Austin Hollins (12/6) ja Tate Unruh (11/3 syöttöä).

Vilppaan kokoonpanosta esille nousivat vahvan ottelun pelannut Pounds (19/6/3 syöttöä), sekä 14 pistettä heittänyt Ojala. Liukas takamies Juwan Staten kärsi virhevaikeuksista, mutta pussitti kuitenkin 10 pistettä ja jakoi 2 koriin johtanutta syöttöä.

Comments