Kauhajoen Karhulle kaksi amerikkalaissopimusta

karhu_logo

Tulevaan Korisliiga-kauteen valmistautuva Kauhajoen Karhu on solminut pelaajasopimukset Marcus Allenin ja Flenard Whitfieldin kanssa. Molempien sopimukset ovat yksivuotisia.

Kauhajoen Karhun tuore vahvistus Marcus Allen on 191-senttinen takamies. Hän on pelannut viimeiset neljä kautta (2013–2017) Stanfordin yliopistossa. Stanford pelasi samassa PAC12 konferenssissa, kuin NBA-liigaan siirtyneen Lauri Markkasen yliopistoseura Arizona. Viimeiset kolme kautta Allen kuului avausviisikon vakiokalustoon. Parhaalla kaudellaan 2015–2016 Allen teki 11,1 pistettä ja napsi 3,9 levypalloa. Viime kaudella hän teki yliopistossa tehot 8,2 pistettä, 2,3 levypalloa ja 1,9 syöttöä.
– Kovasta konferenssista (PAC12) ja hyvästä ohjelmasta (Stanford) ponnistava Marcus on juuri sellainen pelaaja, jota etsimmekin takamiehen tontille. Hänen vahvuutensa ovat puolustuspäässä, joka tukee sitä ajatusta, että hänen avulla pääsemme juoksemaan kenttää entistä paremmin riistojen jälkeen, Kauhajoen Karhun päävalmentaja Jussi Laakso kuvailee seuran internet-sivuilla.

Flenard Whitfield on 27-vuotias ja 201-senttinen laituri. Western Michigan University -yliopiston kasvatti pelasi kaudella 2016–2017 Kanadan NBLC-liigassa ja Islannissa. Kanadassa pelejä tuli 22 KW Titans joukkueessa, joissa syntyi 19 pistettä, 8,5 levypalloa ja 1,8 syöttöä. Ennen Kanadaa Whitfield pelasi Islannissa Skallagrimur joukkueessa. Siellä tilastoihin kirjattiin rivi 29,4 pistettä, 14,6 levypalloa, 3,2 syöttöä ja 1,3 riistoa. Kaudet 2013–2016 Whitfield pelasi myös Kanadassa. Yliopistossa hän vietti kaudet 2010–2012. Jussi Laakso oli tyytyväinen tähänkin sopimukseen.

– Haimme nelospaikalle monipuolista pelaajaa, joka pystyisi auttamaan meitä useammalla pelipaikalla. Hän viihtyy eniten nelosena ja hyvänä heittäjänä levittää kenttää hienosti. Tarvittaessa mies kykenee puolustamaan vastustajan vitospaikan pelaajia sekä hyökkäämään kyseiseltä pelipaikalta ja sama pätee myös itse asiassa kolmospaikkaan.

Pelaajat saapuvat Kauhajoelle elokuun lopussa tai aivan syyskuun alussa. Karhu etsii vielä kahta jenkkipelaajaa.

Comments