Konkari Juho Nenonen jatkosopimukseen Vilppaan kanssa

Juho Nenonen solmi jatkosopimuksen Salon Vilppaan kanssa.

Kolmen kauden ajan Salohallia hurmannut Susijengi-laituri ja Tapiolan Hongan kasvatti Juho Nenonen, 30, allekirjoitti lauantaina jatkosopimuksen Korisliigan kärkijoukkue Salon Vilppaan kanssa. 202-senttinen kolmospyssy ja ikitaistelija nähdään Salossa myös kaudella 2018-19.

- Päätös tehdä jo neljännen kerran sopimus Vilppaan kanssa oli todella helppo omasta näkökulmasta. Se, että on saanut olla osa tätä aika ainutlaatuista Vilppaan koripallon kasvutarinaa, on jotain ainutlaatuista. Haluan nähdä, mihin se tarina johtaa, Nenonen kommentoi Salon Vilppaan tiedotteessa.

- Suomen parhaat fasiliteetit, huippujoukkue, paras tunnelma otteluissa, Ultras eli Suomen parhaat fanit, huippuvalmennus ja vielä paras lounas – pakkohan tänne oli jäädä.

Nenonen on pelannut syyskaudella 17 liigaottelua 10,2 pisteen ja 4,0 levypallon keskiarvoilla, upottanut kolmosensa 40,0% tarkkuudella ja vapaaheittonsa 83,3% tarkkuudella.

- Omalta osalta kausi on mennyt hyvin, mutta vielä on parantamisen varaa. Jalat alkaa vähitellen tuntua omilta leikkauksen jäljiltä ja porukka alkaa hitsaantua yhtenäiseksi. Kyllä tästä vielä soiva peli saadaan.

Nenosen lisäksi Salon Vilppaalla on voimassa sopimukset kaudesta 2018-19 Miikka Luosmaan, Aatu Kivimäen ja Riku Laineen kanssa.

Roolipelaajasta ja rouhijasta Korisliigan kotimaiseen eliittiin

Juho Nenonen kohosi kotimaiselle pääsarjatasolle ensimmäisen kerran kaudella 2005-06 Mihailo Pavicevicin valmentaman Espoon Hongan riveissä. Nenonen edusti Honkaa vuosien 2005-08 ajan voittaen mm. Petteri Koposen, Jukka Matisen ja Kimmo Muurisen rinnalla kaksi Korisliigan mestaruutta.

Espoosta Nenosen tie vei opintojen perässä Joensuuhun, missä hän edusti Katajaa vuosien 2008-2014 aikana vakiinnuttaen paikkansa Korisliigan puolustuspelaajien ja kaukoheittäjien joukossa. Nenonen palkittiin Korisliigan parhaana kuudentena pelaajana keväällä 2010. Joensuun vuosiensa aikana Nenonen juhli joukkueineen kerran Suomen Cupin mestaruutta, haki neljä SM-hopeaa ja yhden SM-pronssin sekä edusti Suomea eurokentillä EuroChallengessa.

Joensuusta Nenonen suuntasi Lapualle, missä hän rekisteröi Kobrien paidassa kaudella 2014-15 11,1 pistettä ja 4,9 levypalloa ottelua kohden. Seuraavalla kaudella, 2015-16, Nenonen urakoi Salon Vilppaalle 11,4 pistettä ja 5,4 levypalloa ottelua kohden ja pokkasi Korisliigan kehittyneimmän pelaajan kiertopalkinnon.

Kevätkauden 2016 päätyttyä Vilppaassa Nenonen rekrytoitiin Argentiinan pääsarjaan Regatas Corrientesiin, missä hän rullaili korisukkia 11,0 pisteen kausikeskiarvolla. Syyskaudella 2016 Nenonen siirtyi toiseen argentiinalaisseuraan Olimpico De La Bandaan, missä hän ehti pelata 17 ottelua 5,4 pisteen keskiarvolla ennen paluutaan Suomeen.

Nenonen palasi Saloon talvella 2017 ja oli merkittävässä roolissa Salon Vilppaan edetessä Korisliigan finaaleihin.

Nenonen kuului vuosina 1986-88 syntyneiden nuorisomaajoukkueiden runkopelaajiin. Nuorisomaajoukkueuransa aikana Nenonen veti Suomi-paidan ylleen 45 kertaa ja upotti otteluissa yhteensä 282 pistettä. Universiadijoukkueeseen Nenonen kohosi kesällä 2009, jolloin hän pussitti Belgradin kisoissa 10,2 pistettä per peli.

Susijengin rinkiin Nenonen kuului ensimmäisen kerran kesällä 2010. Miesten maajoukkuedebyyttinsä Nenonen teki kesällä 2016. Tähänastisella Susijengi-urallaan Nenonen on pelannut kolme ottelua ja heittänyt niissä kolme pistettä.

Lisätietoja: Vilppaan tiedote

Comments