Kouvot kaatoi Seagullsin puolivälieräavauksessa

Thomas Gipson ja Kouvot hakivat ison voiton, joukkueen ryöstäessä kotiedun ottelusarjaan Seagullsia vastaan maanantai-iltana Kisahallissa. Kuva: Francois Perthuis

Kouvolan Kouvot haki äärimmäisen tärkeän vierasvoiton puolivälieräsarjan avausottelussa Helsinki Seagullsia vastaan. Ottelua pitkään hallinnut Kouvot joutui vielä päätöshetkillä taistelemaan Seagullsin kiriä vastaan, mutta venyi lopulta 90-88 (52-43) -vierasvoittoon.

Michael Caffey nosti isännät jo pisteen päähän Kouvoista kun pelikellossa oli jäljellä vain kolme minuuttia. Kouvojen puolustus ja millintarkka vapaaheittopeli venytti eron jälleen kuuteen pisteeseen, kunnes Antti Kanervo ja Jermaine Marshall käynnistivät vielä isäntien viimeisen kiripuristuksen ja nostivat lokkipaidat kahden pisteen päähän.

Wayne Bernardin heitettyä molemmat vapaaheittonsa ohi, aukesi Seagullsille vielä mahdollisuus tasoittaa tai jopa voittaa ottelu. Kouvojen puolustus onnistui pakottamaan isännät kuitenkin kahteen vaikeaan heittoon, eivätkä kotijoukkueen hyökkäyslevypallojen jälkeiset nostotkaan löytäneet tietään renkaan läpi, joten Kouvot karkasi Kisahallilta tuiki tärkeä 90-88 (52-43) -vierasvoitto taskussaan.

Vankkarakenteinen laituri Jamie Skeen toimi Kouvojen tehomiehenä maanantaina, miehen rouhiessa 19 pistettä ja 9 levypalloa. Vieraiden etukenttä oli myös totutun varma, Ville Kauniston (14/7/3 syöttöä) ja Thomas Gipsonin (17/4 syöttöä) heittäessä kaksinumeroiset pisteet.

Kuusi kolmosta säkittänyt Jermaine Marshall oli isäntien ykkösnimi 29 pisteellä, Caffeyn säestäessä miestä 17 pisteellä ja 3 koriin johtaneella syötöllä. Myös Timo Heinonen (13/3) ja Antti Kanervo (11/4/3 syöttöä) heittivät kaksinumeroiset pistelukemat.

Comments