KTP venyi kotivoittoon Seagullsista

Kapteeni Michael Pounds naulasi voittokorin vain reilu sekunti ennen päätössummeria...

Korisliigan tiistai-illan ainoa välienselvittely käytiin Kotkan Steveco Areenalla, kun KTP isännöi sarjataulukon kakkosta, Helsinki Seagullsia. Tiukkojen ja jännittävien vaiheiden jälkeen voittajaksi venyi kotijoukkue KTP lukemin 88-86 (49-38).

KTP onnistui palaamaan nopeasti voittokantaan tappioon päättyneen Kymenlaakson derbyn jälkeen, kun se isännöi sarjataulukon toista sijaa hallussaan pitävää Helsinki Seagullsia. Tasaisen väännön jälkeen kotiyleisön energiavarannon otteisiinsa mukaan saanut KTP sai pidettyä Seagullsin kirin aisoissa ja nousi vain muutama sekunti ennen päätössummeria 88-86 (49-38) –kotivoittoon.

Steveco Areenan kotiyleisö valmistautui jo juhliin, kun isännät pyyhälsivät päätösneljänneksen alkuhetkillä kahdeksan pisteen karkumatkalle Deon Edwinin kolmosella. Seagulls nousi kuitenkin ottelun voittotaisteluun vielä mukaan Antti Kanervon komeilla kolmosilla ja jopa johtoasemaan Remy Abellin käynnistämällä 6-0 –pisteputkella ottelun kahden viimeisen peliminuutin aikana.

Päätöshetkien aikana KTP:n Mandell Thomasin kolmonen ja tätä seurannut Seagullsin Jermaine Marshallin lay-up tasoittivat tilanteen lukemiin 86-86 kun vain 14 sekuntia oli jäljellä pelikellossa.

Aikalisältä viimeiseen hyökkäykseensä saapunut KTP lähti hakemaan ratkaisukoria kapteeni Michael Poundsin kautta, eikä suotta. Sentteri Kenneth Simmsin skriinin tieltään pois viittonut Pounds hyökkäsi vahvasti Kanervoa vastaan ja nosti oikealla kädellään hallitun hook-heiton keskelle nailonverkkoa ja räjäytti kotiyleisön kun vain reilu sekunti jäi tiimalasiin jäljelle. Seagulls haki voittokoria vielä Kanervon kautta, mutta potentiaalinen voittoheitto lähti niukasti liian myöhässä, eikä pallokaan löytänyt tietään korirenkaan läpi.

- Pelattiin oikein hyvä peli, kun voitettiin Seagullsin tasoinen joukkue vaikean alkukauden jälkeen. Neljännellä jaksolla oli tarkoitus hyökätä kohti koria ja olla aggressiivisia heidän aggressiivista puolustusta vastaan ja se toimi, iloitsi KTP-luotsi Ray Ailus.

Tupla-tuplan operoinut Simms (20/13/4 torjuntaa) ja voittokorin veivannut kapteeni Pounds (12/4) toimivat isäntien voiton takuumiehinä. Avainhahmoiksi nousivat myös 12 pistettä, 3 levypalloa ja 3 syöttöä kansainvälisen tason puolustuspelaamisen ohella kirjauttanut Ilmari Kallio, sekä vain levypallon tupla-tuplasta jäänyt, vajaat 38 minuuttia urakoinut Hermont Horton (19/9/3 syöttöä).

Lokkilauman riveistä kovinta jälkeä tekivät 25 pistettä nakuttanut Kanervo, 16 pistettä heittänyt Marshall sekä totutun vahvan kokonaissuoritteen tarjoillut Susijengi-sentteri Tuukka Kotti (9/12/3 syöttöä).

Comments