Lapuan Kobrille nippu sopimuksia

Jussi Turja jatkaa Kobra-paidassa jo kuudetta kautta. Kuva: Ville Vuorinen

Lapuan Kobrat kirjoitti sopimukset Jussi Turjan, Tuomas Viertolan sekä Kobrapaitaan palaavan Panu Peltokankaan kanssa. Joukkueen valmistautuminen tulevaan Korisliiga-kauteen alkoi joukkueharjoituksilla elokuun alussa.

Kobrien kasvatti Jussi Turja jatkaa Kobrissa ensi kauden kattavalla sopimuksella. Tuleva kausi on Kobrien korisliigajoukkueessa jo kuudes. Jussi kärsi loukkaantumisesta lähes puolitoista kautta, mutta viime kaudella 194-senttinen takamies pystyi pelaamaan ehjän kauden.

– Viime kausi sujui totutellessa uudelleen Korisliigan rytmiin ja pystyin pelaamaan 50–60 prosentin tehoilla jos vertaa aikaan ennen loukkaantumista. Kevät sujui jo paremmin ja kesän olen pystynyt harjoittelemaan hyvin. Toiveissa on että tulevalla kaudella pystyisin pelaamaan lähes täysillä tehoilla, Turja kertoo Kobrien internet-sivuilla.

Turja valittiin Kobrien ensimmäisellä liigakaudella 2012–2013 korisliigan vuoden tulokkaaksi. Jussi on myös pelannut nuorten maaotteluita 36. Tilastollisesti paras kausi oli kobrien toinen liigakausi jolloin syntyi tehot 9,8 / 2,3 / 1,1 ottelua kohden. Viime kauden viimeisessä ottelussa Karhua vastaan, ylittyi myös 1000 korisliigapisteen raja, kun korisukka heilui 17 pisteen verran.

Tuomas Viertola aloittaa viidennen kautensa Lapualla. Viertola luetaan jo lähes Kobrien omiin kasvatteihin, kun ’ihmiskuula’ lempinimen saanut laituri jatkaa myös tulevalla kaudella Kobrapaidassa. Viertola on pelannut 30 nuorten maaottelua ja voittanut myös SM-kultaa A-pojissa.

– On hienoa jatkaa Kobrissa ja todellakin sitä tuntee jo muuttuneensa vähän Lapualaiseksi. Olemme viihtyneet hyvin täällä ja odotan todella innoissani uutta kautta.

201 senttinen ja 100 kiloinen Kobrien kasvatti Panu Peltokangas tekee paluun Lapualle. Viime kaudella Panu pelasi Uudenkaupungin Korihaissa, jossa syntyi tilastot 5,5 / 2,8 levypalloa. Sitä ennen Panu pelasi korisliigaa Lapualla kolmen kauden verran.

– Viime kausi Korihaissa sujui kokonaisuutena aika mukavasti. Pieni loukkaantuminen vaivasi melko paljon sarjan keskivaiheilla, mutta onneksi se saatiin kauden jälkeen kuntoon. Lapualla pelaamisessa on kuitenkin oma hohtonsa ja pääsimme tosi nopeasti sopimukseen siitä, että palaan Kobrapaitaan.

– On hienoa, että saimme ’lapualaiset’ jatkamaan ja Panun takaisin Kobrapaitaan. Harjoitukset ovat pyörähtäneet käyntiin ja kaikki näyttää tulevaa kautta ajatellen kohtuu hyvältä. Meillä on tarkoitus nostaa motivoituneita A-junioreita joukkueeseen, mutta palataan niihin siinä vaiheessa, kun Lars on päässyt tekemään viikon pari töitä kavereiden kanssa harjoituksissa, Markku Turja kertoo.

Kobrat ilmoittaa lisää pelaajauutisia lähiaikoina.

Comments