Melsahn Basabe palaa Seagullsin riveihin

Melsahn Basabe tekee paluun Seagulls-paitaan Euroopan kenttiä kierrettyään. Kuva: Matti Koskinen

Helsinki Seagulls rivit vahvistuvat ennen pudotuspelejä isolla sisäpelaajalla kun kaudella 2014–2015 Gulls-paidassa operoinut Melsahn Basabe palaa Helsinkiin Eurosarjoissa vietettyjen vuosien jälkeen.

 

Edellisellä Korisliiga-kaudellaan Basabe johti joukkuettaan niin pisteissä kuin levypalloissakin. 19,4 pistettä ja 12 levypalloa ottelua kohden johtivat peräti 23,7 teholukemaan. Kuluvalla kaudella Basabe edusti viimeksi Italian Serie A2 -sarjassa Cuore Napolia ja kuului koko sarjan parhaimpiin levypallopelaajiin.

Aiemmilla kausilla Basabe edusti ensin Europe Cupiakin pelannutta belgialaista Port of Antwerp Giants -joukkuetta sekä myöhemmin muun muassa Kreikan pääsarjajoukkue AE Doxa Lefkadasta.

Basabe vahvistaa helsinkiläisjoukkueen korinalustaa erinomaisena levypallopelaajana. Lisäksi hän on monipuolinen viimeistelijä ja tulee muodostamaan Tuukka Kotin ja Timo Heinosen kanssa vahvan etukentän.

 

Seagulls arvioi vielä joukkueen kokonaistilannetta kuluvien viikkojen aikana, mutta jos peliluvat saadaan kuntoon, on miehen tarkoitus esiintyä kokoonpanossa jo keskiviikon pelissä Nokialla.

Seagullsin molemmat valmentajat ovat tyytyväisiä sopimukseen.

– Tilanne oli sellainen, että oli mahdollisuus saada tuttu pelaaja. Uskon hänen auttavan muun muassa levypallopelissä, joka on ollut meille hieman ongelmallista. Mikään muu pelaajavaihtoehto ei olisi tässä vaiheessa kautta aiheuttanut toimenpiteitä kokoonpanon suhteen, Seagullsin päävalmentaja Mikko Larkas kommentoi.

 

Helsinki Seagullsin seuraavat ottelut ovat 7.2. Nokialla ja Basaben paluu Helsingin kisahallin parketille tapahtuu 10.2. ottelussa Joensuun Katajaa vastaan.

Comments