Michael Pounds palaa Kotkaan

KTP saa mieluisan paluumuuttajan Michael Poundsissa. Kuva: Ville Vuorinen.

Perinteikäs Kotkan ylpeys, KTP-Basket, saa mieluisan paluumuuttajan Korisliiga-kaudeksi 2017-18, kun viime kaudella Salon Vilpasta edustanut KTP-kasvatti Michael Pounds, 28, saapuu takaisin kotikonnulleen. 189-senttinen Pounds keräsi viime kaudella Korisliigan hopeajoukkueelle 7,0 pistettä, 1,9 levypalloa ja 1,8 syöttöä ottelua kohden.

- Meillä on nuori joukkue, ja tarvitsemme kokemusta ja johtajuutta. ”Hompalta” löytyy molempia, kiittelee KTP-Basketin päävalmentaja Ray Ailus

Pounds debytoi Korisliigassa kaudella 2006-07 ja on sittemmin edustanut yhdentoista pääsarjakauden aikana KTP:ta, Vilpasta sekä ToPoa. Tähän mennessä Pounds on pelannut pääsarjaurallaan 444 ottelua 5,7 pisteen ja 1,6 levypallon ottelukeskiarvoilla. Parhaalla kaudellaan 2013-14 Pounds nikkaroi kotkalaisjoukkueelle 8,4 pistettä, 2,4 levypalloa ja 1,3 syöttöä per peli.

Pounds on Korisliigan lisäksi pelannut EuroChallengea ja FIBA Europe Cupia KTP:n paidassa. Nuorisomaajoukkueissa Pounds on edustanut Suomea kaikkiaan 31 ottelussa. Urallaan Pounds on saalistanut kaksi SM-hopeaa sekä yhden SM-pronssin.

KTP-Basketilla on voimassa sopimukset tulevasta kaudesta Poundsin, Ilmari Kallion, Cedric Latimerin, Joni Herralan, Manuel Barnesin, Mikael Aallon ja Mathias Rosqvistin kanssa.

Lisätietoja: Michael Pounds

Comments