Miikka Luosmaa siirtyy Salon Vilppaaseen

Miikka Luosmaa, 23, siirtyy Salon Vilppaan paitaan kahden vuoden sopimuksella. Kuva: Kai Kilappa

Viime viikolla Korisliigahistoriansa ensimmäisen mitalin saavuttanut Salon Vilpas on tehnyt avauksensa kevään siirtomarkkinoilla. Kouvolan Kouvoissa kaksi kautta pelannut 204-senttinen Miikka Luosmaa siirtyy Vilppaan paitaan kaksivuotisella sopimuksella.

23-vuotias Luosmaa on Karkkilan Urheilijoiden kasvatti, joka lähti kaudeksi 2014-2015 Yhdysvaltojen Denveriin Regis Universityyn, mutta visiitti jäi rapakon takana vuoden mittaiseksi. Kouvojen valmentaja Jyri Lehtonen houkutteli nuorukaisen riveihinsä ja 2015-2016 hän esiintyi 24 ottelussa Kouvojen paidassa, mutta pääasiallinen peliaika tuli I divisioonan Korikouvoissa (11,6/8,7). Kausi päättyi toukokuussa uran ensimmäiseen SM-kultaan.

Päättyneellä kaudella kehitys nosti miehen Pieti Poikolan pelisysteemissä selkeäksi rotaatiopelaajaksi ja kausi loppui puolivälieriin 4,4 pisteen ja 3,1 levypallon keskiarvoilla. Luosmaan kauteen mahtui myös varjoja, kun lokakuussa hänet kuskattiin ambulanssilla sairaalaan Kouvot-KTP -pelistä, kun Luosmaalta murtui kolme niskanikamaa vastustajan polven osuttua hänen niskaansa.

Luosmaa palasi takaisin parketille tammikuun alussa ja pelasi sen jälkeen uransa parasta koripalloa. Kauden ennätyspisteet (18) syntyivät Pyrintöä vastaan helmikuussa.

- Miikka on pikkuhiljaa selättänyt uraa hidastaneet loukkaantumiset ja lunastanut paikkansa Korisliigan kotimaisten senttereiden kärjestä. Miikan koko, kovuus ja “joukkue ensin” -asenne tekevät hänestä erittäin arvokkaan pelaajan Korisliigaan. Miikka tekee asioita, jotka yksinkertaisesti auttavat joukkuetta menestymään ja voittamaan. Olen erittäin onnellinen, että polkumme kohtaavat jälleen, arvioi päävalmentaja Joonas Iisalo.

Syksyllä Turun Kauppakorkeakoulussa opiskelunsa aloittavan Luosmaan muuttokuorma Karkkilasta kulkeutuu Saloon heinäkuussa. 

- Kouvolasta jäi hyvä maku. Vastuu kasvoi ja todistin kuuluvani liigatasolle. Loukkaantumiset kuitenkin vaivasivat ja nälkää jäi taatusti ensi kauteen. On etuoikeus päästä mukaan Vilppaan paljon kehuttuun organisaatioon ja pelaamaan todelliseen koriskaupunkiin, Luosmaa kertoo seuran tiedotteessa.

Comments