Brittany Carter täydentää Kouvottarien jenkkikolmikon

Kouvottaret-logo

Kouvottaret on solminut tulevalle pelikaudelle vuoden mittaisen pelaajasopimuksen 24-vuotiaan amerikkalaisen Brittany Carterin kanssa.

Takamiehen tontilla viihtyvä Carter pelannee kokonsa ja monipuolisuutensa vuoksi Kouvottarissa lähtökohtaisesti kuitenkin isompaa pelipaikkaa. Carterin myötä toiseen pääsarjakauteensa valmistautuvan Kouvottarien jenkkitrio tulevaan naisten korisliigakauteen on valmis seuran signattua jo aiemmin kesällä takamies Alexis Gassionin ja sisäpelaaja Jasmine Joynerin.
 

183-senttinen Brittany Carter opiskeli ja pelasi kolme ensimmäistä vuottaan Ball Staten (Cardinals) yliopistossa Indianan Munciessa tehden viimeisenä kautenaan tehot 11.4 / 4.5 / 3.2 / 1.8 riistoa. Viimeiseksi yliopistovuodeksi (2014–2015) Carter siirtyi Illinoisin yliopistoon. Carter jatkoi Illinoisissa hyviä otteitaan tilastoiden koko kauden avausviisikkoon kuuluvana 31 ottelussa keskiarvoikseen 8.0 / 5.3 / 3.2 / 2.6 riistoa.

Carter on ennen Suomeen tuloa pelannut kaksi täyttä ja hyvin sujunutta kautta ammattilaisena Australian toiseksi korkeimmalla sarjatasolla (Australia State League) Southern Peninsula Sharksin joukkueessa. Hän saapuu Suomeen positiivisin tuntemuksin:

– Olen erittäin innostunut saapumaan Suomeen ja samalla erittäin kiitollinen mahdollisuudesta pelata Kouvottarissa. Olen kolmantena ammattilaiskautenani valmis jatkamaan kasvuani pelaajana ja yritän tehdä kaikkeni saadakseni puskettua itseni seuraavalle tasolle, Carter kertoo Kouvottarien internet-sivustolla.

Kouvottarien päävalmentaja Mika Hartonen näkee uusimman värväyksensä monipuolisena pelaajana.

– Brittany tulee kahden Australian kauden jälkeen ensimmäistä kertaa pelaamaan Eurooppaan. Hän on monipuolinen pelaaja, joka voi pelata ison ja pienen pelipaikkaa. Täten hän antaa meille mahdolliseen joukkueen kotimaiseen täydennykseen lisämahdollisuuksia. Brittany on joukkuepelaaja. Hän syöttää palloa, on liikkuva, löytyy kolmen pisteen heitto ja lisäksi puolustus on hänen vahvuutensa. Kuten kesän aikaisemmatkin värväykset hän sopii hyvin meidän pelitapaamme.

Brittany Carterin lisäksi Kouvottarilla on pelaajasopimukset tulevalle kaudelle Kaisa Lindin, Ulriikka Nuolikosken, Roosa Frimodigin, Elina Mikkolan, Ulriikka Latvalan, Veera Välimaan, Iida Ahvenaisen, Alexis Gassionin ja Jasmine Joynerin kanssa.

Comments