Chandrea Jones: ”Catzistä on tullut perheeni”

Chandrea Jones on valmiina johdattamaan Catzin kohti Suomen mestaruutta.

Naisten Korisliigan helmikuun pelaajaksi valittu Lappeenrannan Catzin Chandrea Jones, 29, on tullut tutuksi noustessaan hurjaan viereeseen kevään edetessä. Myös tällä kaudella Jonesilla kiiltää silmissä muun joukkueen tapaan Catzin kuudes perättäinen Suomen mestaruus.

Tällä hetkellä 177-senttinen laituri operoi tupla-tuplan keskiarvolla (19,0/10,5) ja kuluva kausi on tilastollisesti Jonesin paras neljästä Lappeenrannassa viettämästä kaudesta. Joukkueena Catzin dominointi ei kuitenkaan ole ollut aivan edelliskausien tapaista.

- Tämä on paras kauteni mitä olen Suomessa viettänyt. Sarjan taso on korkeammalla kuin aiempina vuosinani ja kuka vaan voi voittaa kenet tahansa. Se tekee koripallosta viikko toisensa jälkeen mahtavaa, Jones kertoo.

- Olen aina ollut epäitsekäs pelaaja kentällä ja olen ylpeä siitä, tällä kaudella olen ottanut hieman enemmän vastuuta. Ilman joukkuekavereitani en pystyisi tekemään sitä, mihin olen tähän mennessä yltänyt. Kauden alusta olemme kehittynyt joukkueena huimasti.

Jones saapui Suomeen ja Lappeenrantaan ensimmäistä kertaa kaudeksi 2012-13. Kolmelta kaudelta laiturin palkintokaappiin on kertynyt kolme Suomen mestaruutta, yksi Cup-mestaruus sekä finaalien MVP -palkinto kevään 2015 päätteeksi. Ainakaan vielä Jones ei ole kyllästynyt voittamiseen.

- Kahdessa eri liigassa pelaaminen on jokseenkin raskasta, mutta jokaisen kauden päätteeksi tavoite on tietenkin leikata korisukka mestaruuden merkiksi, hän tiivistää.

”Alkukauden tappiot tekivät meistä nälkäisempiä”

Catz kärsi alkukaudesta loukkaantumisista ja aloitti kauden haparoiden – joulukuun alkuun mennessä joukkue oli hävinnyt 11 ottelustaan peräti kuusi.

- Uskon, että ”Catz” aiheuttaa ihmiselle reaktion, että he voittavat automaattisesti aina. Kuten loka-marraskuu osoitti, mikäli pelaamme huonosti, olemme yhtä kuolevaisia kuin mikä muu tahansa joukkue.

- Nuo tappiot tekivät meistä nälkäisempiä kuin koskaan ennen.

Osoitus Catzin nälkäisyydestä nähtiin myös viime viikonloppuna, kun Latvia-Estonia -liigan suurin ennakkosuosikki ja Eurocupissakin pelaava TTT Riga saapui Lappeenrantaan. Ensimmäisessä kohtaamisessa latvialaiset murskasivat Catzin maanrakoon, mutta sunnuntain kamppailussa ”Kissalauma” järjesti jättiyllätyksen kukistamalla vieraat 78-74.

- Tunnelma oli uskomaton voiton jälkeen. Tuolla tavalla hävityn ottelun jälkeen astelimme kentälle uudestaan ja voitimme heidät. Uskoimme tekemiseemme ja uskominen toi tulosta.

”Yhteishenki on voittanut meille mestaruuksia”

Kysyttäessä viihtymisestä Suomessa ja Lappeenrannassa Jones nostaa esille joukkuekaverinsa ja kemian joukkueen sisällä.

- Meistä pidetään Catzissä hyvää huolta ja tulen todella hyvin toimeen suomalaisten joukkuekavereideni sekä valmennusjohdon kanssa. He ovat minulle kuin perhe nykyään. 

- Uskon tosissaan, että joukkueemme yhteishenki on ollut se avain mestaruuteen, joka on tuonut kirkkaimmat mitalit Lappeenrantaan jokaisella pelaamallani kaudella täällä.

Faneille Jones lähettää seuraavanlaisia terveisiä ja kehottaa tulemaan kannustamaan pudotuspeleissä.

- Kiitos kaikesta tuestanne tähän mennessä. Kannustuksestanne on iso apu, joten tulkaahan kannustamaan meitä myös pudotuspeleissä, hän päättää hymyillen.

Comments