Divarin syöttökuningatar Koskinen PeKan paitaan, Kuier ja Mässeli jatkavat

Divarin riisto- ja syöttötilaston ykkönen Maria Koskinen nähdään ensi kaudella PeKan paidassa.

Naisten Korisliigassa päättyneellä kaudella neljänneksi sijoittunut Peli-Karhut on tehnyt sopimuksen Maria Koskisen, Awak Kuierin sekä Matilda Mässelin kanssa.

Maria Koskinen, 28, liittyy joukkueeseen päättyneellä kaudella 1. divisioonassa viidenneksi sijoittuneesta Kataja Basketista. 164-senttinen takamies voitti Katajan paidassa sarjan riisto- ja syöttötilastot (ka. 3,72 ja 4,83) ja oli pistetilaston viides 15,0 pisteen keskiarvolla.

- Hän haluaa kokeilla nyt pelaamista korkeammalla tasolla. Hänellä on hyvät tilastot sekä halu kehittyä ja tehdä töitä. Ilman muuta otamme sellaisen pelaajan vastaan, PeKan päävalmentaja Roope Mäkelä kommentoi Kymen Sanomien uutisessa.

- Olen nähnyt hänen pelejään ja nauhoja niistä ja uskon, että hän pärjää liigassakin. Millainen rooli sitten tulee olemaan, sen näkee sitten. Aika näyttää, Mäkelä sanoo.

Koskinen harjoittelee kesän Katajan mukana ja muuttaa Kotkaan syksyllä.

- Fiilikset ovat kovin odottavaiset. Olen onnellinen, että pääsen eteenpäin urallani ja pelaamaan liigatasolle, se on ollut tavoitteena jo useamman vuoden. Nyt oli sopiva hetki tehdä hyppäys, Koskinen kertoo.

Kotimaisista pelaajista PeKan paidassa jatkavat Matilda Mässeli, 19, ja Awak Kuier, 15. Sen sijaan Lotta Richter muuttaa pois paikkakunnalta, eikä jatka joukkueessa.

Mässeli pelasi viime kaudella 34 ottelussa kirjaten keskimäärin 1,7 pistettä ja 2,5 levypalloa. Kuier teki liigadebyyttinsä viime kaudella pelaten yhteensä kuusi ottelua 4,3 pisteen, 4,0 levypallon ja kolmen torjunnan keskiarvoilla.

Lisätiedot: Matilda Mässeli

Comments