Honka, EBT, HyPo ja ViVe naisten Korisliigakierroksen voittajia

Aleighsa Welch urakoi tupla-tuplan Catzin voittaessa Tapiolan Hongan.

Tapiolan Honka kärsi avaustappionsa naisten Korisliigassa kun lappeenrannan Catz oli kotijoukkuetta vahvempi 76–65 (39–32). Espoo Basket Team haki sarjapisteet Kouvottarilta lukemin 78–62 (40–35). Hyvinkään Ponteva piti kotikentällään Äänekosken Huiman aisoissa lukemin 97–64 (47–26) ja Vimpelin Veto murskasi FOA:n vieraskentällä lukemin 97–60 (48–32).

Tapiolan Hongan hurmiomainen voittoputki naisten Korisliigassa katkesi lauantaina. Espoolaisjoukkue kaatui ensimmäistä kertaa kuluvalla kaudella kun Lappeenrannan Catz kävi Tapiolassa hakemassa sarjapisteet lukemin 76–65 (39–32).

Lappeenrannan Catz punnersi lauantaina kauden kuudennen voittonsa. Kärkikamppailu sujui pitkälti tasaisesti, mutta lappeenrantalaisvieraiden tehokas hyökkäys päätösjakson alussa sekä tiivis puolustus onnistui kasvattamaan päätösneljännekselle hankittua karkumatkaa tarpeeksi.

Lappeenrantalaisten tehokaksikko oli lauantaina Aleighsa Welch (24/11/3) ja Natalie Day (24/8/1). Myös Elena Reshetkon (13/8/1) panos näkyi kentällä selkeästi. Tapiolan Hongan riveistä Kiana Johnson (25/5/9) ja Roosa Lehtoranta (14/2 syöttöä) pelasivat pirteästi.

Catzin päävalmentaja Mika Haakana oli tyytyväinen omiensa toteutukseen.

– Tärkeä voitto meille. Taisteluilme oli paljon parempi kuin viikko sitten Kotkassa. Hyökkäyspäässä meillä tuli liian paljon virheitä, eli hyökkäyksen toteuttamisessa on vielä paljon tekemistä mutta kun puolustuspäässä toimi pystyttiin ottamaan arvokas voitto tänään.

EBT ryöstöreissulla Kouvolassa

Espoo Basket Team haki kauden toisen voittonsa lauantain vierasreissulla Kouvolassa. EBT:n Kouvottaria parempi toteutus ennen kaikkea ottelun päätösjaksolla ratkaisi sarjapisteiden matkustamisen Espooseen lukemin 78–62 (40–35).

Espoo Basket Team saapui Kouvolaan taskussaan kauden avausvoitto keskiviikon Huima-vierasottelusta. Pirteällä otteella työskennellyt espoolaisjoukkio oli hienoisesti niskan päällä läpi ottelun. Ottelun avauspuolikkaalla EBT:n hyvä heittovire nosti joukkueen tahtipuikon vierasjoukkueelle. Päätösjaksolla koritehtailu hiipui, mutta EBT onnistui puolustuspäässä pitämään Kouvottaret vain 8 pisteessä taaten voittopisteet espoolaisille.

EBT:n Zykira Lewis urakoi ottelussa 23 pistettä, 4 levypalloa ja 3 syöttöä. Lotta Aaltonen (18/3/2) ja tupla-tuplan urakoinut Kamilah Jackson (10/15/8) säestivät kaksinumeroisilla pistenumeroilla. Kouvolalaisten Whitney Frazier (10/5/2) ja Layne Murphy (16/7/1) pelasivat jälleen korkealla tasolla. Kaisa Lind (10/5/2) ja Veera Välimaa (10/4/3) käyttivät peliminuuttinsa hyvin.

EBT:n päävalmentaja Niko Hellman piti omiensa tasapainoisesta esityksestä.

– Olimme ensimmäisellä puoliajalla enemmän onnekkaita. Heitimme kaikki vain sisään. Puoliajan jälkeen puolustimme erittäin hyvin ja saimme Kouvottarien takapelaajiin painetta. Tänään oli heittopäivä kaaren takaa. Oli kiva kokea sellainenkin, Hellman sanaili ottelun jälkeen.

Ottelutilastot: Kouvottaret–EBT 

Ponteva kaatoi kotihallissaan Huiman

Hyvinkään Ponteva otti lauantaina kauden neljännen voittonsa kun se piti sarjan perää pitävän Äänekosken Huiman aisoissa Martinhallissa. Ponteva viimeisteli vahvan esityksen numeroiksi 97–64 (47–26).

Hyvinkään Pontevan vahva suorittaminen lauantaina johti kauden toiseen perättäiseen kotivoittoon. Naisten Korisliigan hänniltä ponnistava Äänekosken Huima ei kyennyt vastaamaan hyvinkääläisten heittopeliin ja tehokkaaseen puolustamiseen. Vieraat putosivat kelkasta toisella neljänneksellä, jonka HyPo vei nimiinsä pistein 23–8. Tauon jäkeen Huima pystyi nostamaan tasoaan, mutta hallitseva mestari hyödynsi paikkansa hyökkäyspäässä astetta paremmin.

Pontevan tehopelaaja oli jälleen vahvassa vireessä korin alla pelannut Taru Tuukkanen (21/17/2). Myös Henna Salomaan (17/1/2) ja Annika Kösterin (16/7/2) pelivire oli korkealla. Äänekosken Huiman Suriya McGuire (25/13/6) kantoi pitkälti joukkuettaan. Myös Jazmine Perkinsin (18/11/4) ja Heta Äijäsen (9/5) panos näkyi ottelussa.

Vimpeli haki pisteet FOA:n vieraana

Vimpelin Veto otti lauantaina viidennen voittonsa naisten Korisliigassa kun joukkue pelasi tehokkaan ottelun Forssan Alun vieraana. ViVe suoritti vahvasti jokaisella jaksolla poistuen ottelusta voittajana lukemin 97–60 (48–32).

Vimpelin veto saapui lauantaina Forssaan energisessä pelivireessä. Molemmilla joukkueilla oli ottelussa kapea rosteri. FOA:lla oli mukana vain kaksi vaihtopelaajaa kun ViVellä penkki oli kolmen pelaajan kokoinen.

ViVe sai otteluun pirteän alun nakuttamalla avausjakson puoliväliin 12–0 -pisterymistelyn. FOA alkoi saada otetta ottelusta toisella jaksolla, mutta vimpeliläisten energinen hyökkäyspeli varmisti, ettei kotijoukkue päässyt käynnistämään kunnollista takaa-ajoa.

ViVen tehopelaaja Sydney Coffey tilastoi 34 pistettä, 10 levypalloa ja 3 syöttöä. Avyanna Young (16/10/2) ja Pachiyaanna Roberts (13/11/2) tilastoivat niin ikään tupla-tuplat. FOA:n Mia Loyd (24/18/1), Aaliyah Lewis (17/7/6) ja Meral Bedretdin (11/6/1) urakoivat kaksinumeroiset lukemat.

Ottelutilasto: FOA–ViVe 

Comments