HyPon Taru Tuukkanen: ”Nautin jatkuvasti vain enemmän pelaamisesta”

Taru Tuukkanen janoaa uransa ensimmäistä Suomen mestaruutta.

Kotimaisen naiskoripallon legendoihin kuuluva Taru Tuukkanen, 39, johdatti Hyvinkään Pontevan toisena perättäisenä keväänä Naisten Korisliigan finaaleihin. Mitä pidemmälle kevät etenee, sitä kovempaan iskuun Tuukkanen äityy.

Pitkän ammattilaisuran Euroopassa, lähinnä Espanjassa, tehnyt Tuukkanen on ollut urallaan kolmesti SM-finaaleissa. Kirkkain mitali on jäänyt palkintokaapista kuitenkin uupumaan.

- Sanomattakin selvää, että ainoastaan yksi tavoite jäljellä tällä kaudella, 192-senttinen sentteri tiivistää.

Runkosarjassa Pontevan ykkössijalle johdattanut Tuukkanen kuritti vastustajiaan 17,8 pisteen sekä 12,4 levypallon keskiarvoilla. Joukkoon mahtui myös yksi tripla-tupla Forssan Alkua vastaan. Välieräsarjassa entinen seura Peli-Karhut sai kokea nahoissaan muun muassa 37 pisteen iltapuhteen.

- Opin jatkuvasti itsestäni lisää pelaajana ja kehityn henkisesti. Ei pidä kuunnella ikäkommentteja, vaan nauttia koko ajan enemmän ja enemmän pelaamisesta, eikä stressata asioita, jotka ovat loppupeleissä vähäpätöisiä.

- Ikinä ei tiedä, milloin on viimeinen ottelu tai harjoitus, joten turha heittää hetkeäkään hukkaan, vaan vetää täysillä jokainen tilanne. Koris on kuitenkin parasta pelaajan roolissa.

Tasainen suorittaminen HyPon aseena

Viime kaudella seurahistorian ensimmäinen finaalipaikka toi hopeaa Hyvinkäälle, mutta tällä kaudella suorittaminen on ollut edeltäjäänsä varmempaa ja vakuuttavampaa.

- Hyvä yhteishenki, henkisesti vahvat runkopelaajat, huippuvalmentaja ja tasainen suorittaminen läpi kauden, Tuukkanen listaa asioita, jotka toivat HyPolle jälleen finaalipaikan.

Finaaleissa vastaan asettuu välierässä Catzin yllättänyt Espoo United. Tuukkanen ja Ponteva lähtevät luottavaisin mielin finaalisarjaan.

- Espoo on todella hyvässä vireessä ja vahvistunut amerikkalaispelaajilla viime kohtaamisesta. Nyt Catzin pudottua kummallakaan ei ole kuitenkaan merkittävää etua finaalikokemuksesta.

-Meidän pitää pystyä omaan tehokkaaseen HyPo-korikseen ja uskoa, että se riittää.

”Nyt pitää vain nauttia kotiyleisön edessä”

Runkosarjavoitto takasi hyvinkääläisille kotiedun päätyyn saakka, josta joukkue on varmasti mielissään, sillä Martinhallin runsaslukuinen kotiyleisö osaa kannustaa omiaan ihailtavasti.

- Nyt pitää vain nauttia kotiyleisön edessä pelaamisesta ja toivoa, että kuudes pelaajamme kantaa meidät huippusuorituksiin.

Tuukkanen toivoo HyPo-fanien löytävänsä kotiotteluiden lisäksi myös sankoin joukoin Espooseen kannustamaan Pontevaa.

- Hyvinkään kotiyleisö on auttanut meitä moneen voittoon, kun tilanne on näyttänyt jo pahalta. Uskon, että näissäkin finaaleissa hyvinkääläiset löytävät tiensä Martinhalliin ja toivottavasti myös Tapiolaaan vihreävalkoisissa asuissa kannustamaan meidät kohti Suomen mestaruutta. Kaikki tuki tulee tarpeeseen, konkari päättää.

Hyvinkään Pontevan ja Espoo Unitedin väliset finaalit käynnistyvät sunnuntaina 16.4. Mestaruus ratkeaa kolmella voitolla ja VeikkausTV näyttää jokaisen finaalin suorana.

Comments