Kotkan Peli-Karhujen päävalmentaja Roope Mäkelä: ”Lähdemme voittamaan jokaista peliä”

Roope Mäkelän luotsaama Peli-Karhut lähtee hakemaan naisten Korisliigan huipennuksesta mitalia. Kuva: Ville Vuorinen

Kotkan Peli-Karhut pääsee viikon lepotauon jäljiltä haastamaan Tapiolan Honkaa naisten Korisliigan välierissä. Peli-Karhujen päävalmentaja Roope Mäkelä odottaa pudotuspelien huipennuksesta tiukkoja kamppailuja mitalinkiilto päätavoitteena.

 

Kotkan Peli-Karhut kohtaa pudotuspeleissä jo toisen naisten Korisliigan espoolaisjoukkueista, kun se aloittaa välieräsarjan Tapiolan Honkaa vastaan lauantaina. Peli-Karhut hoiteli puolivälieräsarjan Espoo Basket Teamia vastaan suoraan kolmella voitolla.
– Varsinkin kaksi ensimmäistä puolivälierää oli meiltä erittäin hyvää peliä, ja viimeinenkin saatiin hoidettua tyylikkäästi, Peli-Karhujen päävalmentaja Roope Mäkelä iloitsee.
Kotkalaisluotsi uskoo, että vastus kovenee asteella välieräsarjassa.
– Honka on astetta kovempi joukkue. Siellä on hyvät amerikkalaiset ja huippupelaaja Heta Korpivaara siihen lisäksi. Kaiken kaikkiaan laadukas porukka, Mäkelä kehuu.
– Pelasimme heitä vastaan kolme tasaista ottelua tällä kaudella, eli varmasti tiukat väännöt tulossa.

Mäkelä kertoo, että EBT-sarja opetti joukkueelle asioita, joita välieräsarjassa täytyy pystyä petraamaan.

– Levypallopeliä pitää parantaa. Hävisimme EBT:lle kaikki kolme peliä levypalloissa. Sitten on pieniä asioita, joita pitää pystyä parantamaan, ja säilyttämään hyvä vireystila.

Mäkelä uskoo, että viikon lepotauko puolivälierien jälkeen kaventaa Tapiolan Hongan etumatkaa valmistautumisessa välieriin.

– Kyllä se sitä kaventaa. Meillä oli pari lepopäivää ja sitten muutamat harjoitukset.

Mäkelä on ollut erityisen tyytyväinen siihen, että joukkue ei kärsinyt loukkaantumisista puolivälierissä.

– Nythän ne kovat pelit sitten alkavat. Se oli meiltä hyvää puolivälierissä, että pystyimme pitämään asenteen, vaikka tuli selviäkin voittoja.

 

Mäkelä uskoo, että välieristä selviävät mestaruusjahtiin ne joukkueet, jotka toteuttavat omaa peliään parhaiten. Hän pitää runkosarjan perusteella välierissä pelaavia joukkueita äärimmäisen tasaisina.
– Se on loppujen lopuksi pienistä asioista kiinni, että kuka pystyy toteuttamaan omaa juttuaan parhaiten ja säilymään terveenä. Se, että pystyimme voittamaan jokaisen joukkueen runkosarjassa, antaa uskoa siihen, että pystymme voittamaan heidät myös pudotuspeleissä.

Mäkelä kuvailee Peli-Karhujen aseeksi kuluvalla kaudella epäitsekästä joukkuepeliä, jota taitavat yksilöt tukevat.
– Olemme Lindan (Lehtoranta) mukaan tulon jälkeen pelanneet hyvää, epäitsekästä hyökkäyspeliä.

Viime kaudella neljänneksi jäänyt Peli-Karhut lähtee välieriin mitalinkiilto silmissä.
– Lähdemme voittamaan jokaista peliä. Se on selvä. Mitä kirkkaampi mitali, sen parempi.

 

Comments