Kouvottarille tuore amerikkalaisvahvistus

Kouvottaret-logo-2016

Kouvottaret on solminut pelaajasopimuksen amerikkalaisen D’Asia Chambersin kanssa. Chambersilla on eurokokemusta Tsekin ja Saksan parketeilta.

Kouvottariin liittyvä 182-senttinen laituri D’Asia Chambers pelasi alkukauden Tsekin liigaa SBS Ostravan joukkueessa 17 pisteen ja lähes 10 levypallon keskiarvoilla ollen joukkueensa tehotilaston (18.7) ykkönen. Tsekin liigan lisäksi Ostrava osallistuu CEW-liigaan (Central Europe Women League) jossa Chambers nakutti vakuuttavat tehot 17.3/8.8 ottelua kohden.

25-vuotias D’Asia “Dee” Chambers pelasi yliopistouransa II-divisioonan Slippery Rockin yliopistossa Pennsylvaniassa. Neljän vuoden aikana otteluja kertyi yhteensä 96 joista Chambers oli 78 kertaa joukkueensa aloitusviisikossa. Viimeisellä kaudellaan 2014–2015 Chambers tilastoi keskimäärin 16.8 pistettä ja 9.6 levypalloa 26 minuutin peliajalla. Dee on yliopistonsa historian ensimmäinen naispelaaja joka on päätynyt pelaamaan ammattilaiskentille opintojensa jälkeen.

Yliopiston ja Tsekin liigan välissä Chambers on pelannut Saksassa niin 2. divisioonaa kuin sen jälkeen naisten Bundesliigaakin. Saksan ylimmällä sarjatasolla laituri viimeisteli 9.4 pistettä, 5.9 levypalloa ja 1.5 riistoa ottelua kohden reilun 18 minuutin peliajalla.

Kouvojen päävalmentaja Mika Hartonen näkee Chambersin uran nousujohteisena.

– Tutustuin D’Asia Chambersiin jo ensimmäisenä kesänä, jolloin valitsin amerikkalaispelaajia. Hänen uransa on mennyt nousujohteisesti eteenpäin, josta varsinkin Saksan Bundesliigassa menestyminen oli hyvä merkki. Toivon, että Dee pystyy auttamaan viemään peliämme eteenpäin sekä tuomaan onnistumisia, jotka auttavat joukkuettamme voittoihin. Kentällä toivon, että Dee on aggressiivinen, pelaa kovaa, ottaa levypalloja sekä antaa hyökkäyspäähän tehoja. Dee haluaa kovasti kehittyä ja mennä pelaajana eteenpäin, Hartonen avaa seuran tiedotteessa.

Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä Kouvolaan saapunut D’Asia Chambers odottaa sopeutuvansa nopeasti joukkueeseen.

– Olen erittäin innoissani saadessani mahdollisuuden tulla Kouvottarien perheeseen. Olen jo nyt hyvin otettu siitä kuinka ammattimaisesti seurassa hoidetaan asiat. Olen ensimmäistä kertaa Suomessa, mutta minulla oli Saksassa joukkuekaverinani Evita Iiskola ja mikäli hän edustaa läpileikkausta Suomesta, tulen viihtymään täällä varmasti erinomaisesti. Odotan jo nyt innokkaasti, että pääsen tutustumaan joukkueemme kannattajiin ja Suomen kulttuuriin.”

D’Asia Chambers pelannee ensimmäisen ottelunsa Kouvottarissa viikon kuluttua sunnuntaina jolloin kotiluolaan Jatke Areenalle saapuu vieraaksi Tapiolan Honka.

Comments