Lappeenrannan Catz varmisti piikkipaikan pudotuspeleihin

Aleighsa Welchin paluu parketeille auttoi Catzia varmistamaan runkosarjan voiton sunnuntaina. Kuva: Ville Vuorinen

Forssan Alku piti Lappeenrannan Catzin ahtaalla sunnuntain koripallotrillerissä, mutta lappeenrantalaiset onnistuivat kairaamaan 69-61 (25-24) -voiton. Lopputuloksella kissalauma varmisti naisten Korisliigan runkosarjan voiton.

 

Forssan Alku häiritsi Lappeenrannan Catzia yli kolme neljännestä sunnuntain ainoassa naisten Korisliiga-koitoksessa. Lappeenrantalaisryhmitys onnistui kohentamaan otteitaan päätösjaksolla ja varmisti kuluvan kauden runkosarjavoiton lopputuloksella 69–61 (25-24). Voitto oli Catzille kauden 22. Joukkue voi aloitta rauhallisen valmistautumisen pudotuspeleihin, kun taas Forssalaisten tulee kerätä yhä sarjapisteitä, jotta pudotuspelipaikka varmistuisi.

 

Lappeenrannan Catz jäi keskiviikkona Kotkan Peli-Karhujen jyrän alle, mutta sunnuntain otteluun joukkue sai takaisin sentteri Aleighsa Welchin. Avausjaksoilla Catz onnistui ottamaan pirteitä pistejuoksuja, mutta FOA onnistui kuromaan karkumatkan umpeen. Ennen taukoa Mia Loydin kolmonen toi forssalaiset yhden pisteen tuntumaan.

Tauon jälkeen Alku löi lisää löylyä hyökkäykseen Loydin pirteän hyökkäystekemisen ja vapaaheittojen ansioilla. FOA johti ottelua tauon jälkeen hienoisesti, mutta päätösjaksolla Catz onnistui saamaan tärkeän piristyruiskeen hyökkäystekemiseensä. Veera Pirttisen kolmonen irroitti johtoaseman lopullisesti lappeenrantalaisille, jonka jälkeen Valencia McFarlandin lay-up sekä Aleighsa Welchin ja Natalie Dayn vapaaheitot vahvistivat loppulukemat kotijoukkueelle.

Catzin päävalmentaja Mika Haakana oli tyytyväinen pelin kääntämiseen voitoksi tahmean alun jälkeen.
– Meidän alkumme oli vähän tahmea, vaikka ihan hyviä heittopaikkoja saimmekin luotua. Forssan kovuus ei ollut mitenkään yllätys, he ovat pelanneet hyvin viime aikoina ja parantaneet toteutusta kummassakin päässä kenttää. Olen tosi tyytyväinen, että saimme käännettyä pelin itsellemme.
Myös Veera Pirttinen myönsi käynnistymisvaikeudet.
– Forssa tuli todella kovaa ja se myös tiedettiin, mutta meillä oli silti melkoisia käynnistymisvaikeuksia. Ei ollut helppoa missään vaiheessa.

Catzin riveistä Aleighsa Welch (24/13/2) sekä McFarland teki tupla-tuplan (17/10/5/4 riistoa) urakoivat tupla-tuplan. Forssalaisten riveistä Mia Loyd (33/6/6/3 riistoa) oli tehotilaston kärjessä.
 

Comments