Lappeenrannan Catzille tukku jatkosopimuksia

Valencia McFarland palaa Catzin paitaan myös ensi kaudella. Kuva: Ville Vuorinen

Lappeenrannan Catzin nuoret solmivat jatkosopimuksia. Valencia McFarland palaa kissapaitaan.

Naisten Korisliigassa keväällä pronssia saavuttanut Catz on tehnyt ensimmäiset pelaajasopimukset tulevalle kaudelle. Viime kaudella edustusjoukkueeseen nostetut Johanna Kalin (s. 2000), Roosa Kosonen (s.2000) ja ylioppilaaksi tänä keväänä kirjoittanut Johanna Timperi (s.1998) solmivat odotetut jatkosopimukset kasvattajaseuransa kanssa.

Kalin ja Kosonen jatkavat edustuksen ohella pelaamista myös A-tytöissä. Kolmikko myöntää odottavansa innolla tulevaa kautta ja saamaansa mahdollisuutta.

Kalin, Kosonen ja Timperi ovat hyviä esimerkkejä Catzin juniorityöstä, jonka kirkkaimpina helminä tällä hetkellä loistavat Yhdysvalloissa pelaava Marianne Kalin ja ikäluokkansa lahjakkaimpiin pelaajiin lukeutuva Lotta-Maj Lahtinen. Heidän lisäkseen kissojen juniorimyllystä ovat Korisliigaan tai ykkösdivariin nousseet Lotta Hämäläinen, Claudia Kärnä, Essi Pohjonen sekä aikanaan muualta tulleet Lena Reshetko ja naisten maajoukkuerinkiin noussut Veera Pirttinen.

Myös Valencia McFarland palaa ensi kaudeksi kissapaitaan. Urheilutalon katsojia viime talvena ihastuttanut energinen ja pallovarma takapelaaja teki pelaamissaan 20 ottelussa keskimäärin 12.4 pistettä per peli. Lisäksi hän napsi 5.7 levypalloa ja antoi 5.0 syöttöä ottelua kohden. McFarlandin kausi päättyi keväällä takareisivammaan, joka piti hänet kokonaan syrjässä Peli-Karhuja vastaan käydystä pronssiottelusta.

Comments