Lappeenrannan Catzin Aleighsa Welch naisten Korisliigan tammikuun pelaaja

Naisten Korisliigaa johtavan Lappeenrannan Catzin sentteri Aleigsha Welchillä on takanaan tehokas tammikuu. Kuva: Ville Vuorinen

Ylivoimaisesti naisten Korisliigassa läpi kauden porskuttanut Lappeenrannan Catz avasi kuluvan vuoden tulisesti. 6–0 -voittoputkella tammikuun porskuttaneesta kissaryhmästä erottui sentteri Aleighsa Welchin pirteät suoritukset, joiden ansiosta Etelä-Carolinan yliopiston kasvatti valittiin naisten Korisliigan kuukauden pelaajaksi.

Lappeenrannan Catzille ei ole löytynyt naisten Korisliigassa pysäyttäjää kuin kertaalleen. 19–1 -rekordilla läpi kauden porskuttanut joukkue selvitti tammikuun jokaisen ottelun voitokkaasti. Joukkueen tähtenä on tuikkinut kuluvalla kaudella muiden muassa 183-senttinen Aleighsa Welch, joka saapui naisten Korisliiga-parketeille kuluvalla kaudella kahden Portugalin liigassa vietetyn kauden jälkeen. Welch urakoi yhtä lukuunottamatta tupla-tuplat tammikuun jokaisesta kuudesta ottelusta. Hänen suoritustensa tuella Catz kaatoi tammikuussa muun muassa kärkipään kärkkyjät Tapiolan Hongan (18/10/6 syöttöä) ja Kotkan Peli-Karhut (24/15/2).

 

24-vuotias Welch urakoi tammikuun kuudessa ottelussa 22 pisteen, 11 levypallon ja 3.5 syötön tilastot (teholukema 29.8). Myös Espoo Basket Teamin (3–2) Kamilah Jacksonin tammikuu sujui pirteästi (16,6ppg/22,2rpg, teholukema 37,0), mutta kuukauden pelaajavalinnassa vaakakupissa painoi Catzin suvereeni voittotilasto.

 

Welch on Chicago Skyn toisen kierroksen WNBA-varaus (22. kaikkiaan) kahden vuoden takaa, mutta hän ei ole toistaiseksi esiintynyt kotimaansa pääsarjassa. Sentteri on Etelä-Carolinan yliopiston kasvatti. Hän saavutti yliopistojoukkueen paidassa muun muassa NCAA Final Four -sijoituksen vuonna 2016, mutta joukkue hävisi välierissä Notre Damelle luvuin 65–66.

 

Comments