Lotta-Maj Lahtinen sitoutunut maineikkaaseen Georgia Techin yliopistoon

Lotta-Maj Lahtinen siirtyy syksyllä 2018 Georgia Techin yliopistoon NCAA:han.

Suomen naiskoripallon suurlupauksiin kuuluva Helmi Basket HBA:n Lotta-Maj Lahtinen (’99) on tehnyt suullisen sitoumuksen (”verbal commit”) Georgia Techin yliopiston kanssa. Naisten maajoukkueessakin kannuksiaan kerännyt Lahtinen siirtyy syksyllä 2018 NCAA:han ja kivenkovaan ACC-konferenssiin.

Catz Lappeenrannan kasvatti siirtyi kaudeksi 2015/2016 kotikaupungistaan pääkaupunkiseudulle HBA:han, jossa hän viime kaudella tehtaili Naisten Korisliigassa keskimäärin 11,0 pistettä, 5,4 levypalloa, 3,6 syöttöä ja 2,5 riistoa ottelua kohden.
 

– Olen todella innoissani tästä mahdollisuudesta. Tämä on iso askel elämässä, mutta olen myös valmis ottamaan sen kehittyäkseni hyväksi koripalloilijaksi, Lahtinen kertoo.
 

Georgia Techin päävalmentaja MaChelle Joseph oli katsomassa Lahtisen otteita kesäkuussa Kisakallion Susi Training Centerissä pidetyissä Pohjoismaiden mestaruuskisoissa, minkä jälkeen yhteys tiivistyi ja lopulta saatiin aikaan suullinen sitoumus. Lahtinen johdatti Suomen 18-vuotiaat tytöt PM-kisoissa kultamitaliin 17,8 pisteen, 6,3 levypallon, 3,3 syötön ja 5,5 riiston keskiarvoilla.
 

– Tavoite on jossain vaiheessa päästä ammattilaiseksi. Tämä koulu on sen verran kovatasoinen, että jos siellä treenaa hyvin ja kehittyy, niin se avaa ovia eteenpäin, Lahtinen pohtii tulevaisuuttaan.
 

Nuorten maaotteluita 174-senttinen Lahtinen on pelannut urallaan 74 kappaletta, kun taas Suomen naisten maajoukkuepaidan Lahtinen on pukenut ylleen kolmesti 9,7 pisteen keskiarvolla. Viime helmikuussa Lahtinen valittiin New Orleansissa järjestetyn Basketball Without Borders Global Campin parhaaksi tyttöpelaajaksi.

Pekka Salminen: ”Olen onnellinen koko meidän koripallo-ohjelmamme puolesta”

ACC-konferenssi on kerännyt mainetta naisten puolella selkeästi kovatasoisimpana NCAA-konferenssina, jossa pelaavat käytännössä kaikki menestyneimmät yliopistot UConnia lukuun ottamatta. Georgia Techillä on takanaan muutama heikompi vuosi, kun yliopisto on viimeksi edennyt NCAA:n lopputurnaukseen vuonna 2014.
 

- Hieno päivä. Kova työ todellakin kantaa hedelmä. Lotta on yksi esimerkillisimmistä pelaajista, jota olen valmentanut. Tavoitteellinen, rohkea, urheilullinen ja peloton ovat laatusanoja, jotka kuvaavat häntä parhaiten, HBA:n ja Suomen naisten maajoukkueen päävalmentaja Pekka Salminen kertoo.
 

– Georgia Tech on huikea koripallokoulu. Olosuhteet, ohjelma ja valmennus ovat kaikki niin huikealla tasolla, että sitä on vaikea edes kuvitella. Olen todella onnellinen Lotan ja koko meidän koripallo-ohjelmamme puolesta.

Comments