Naisten Korisliigan kuukauden pelaaja Akilah Sims: ”Pyrimme finaaleihin jokaisissa harjoituksissa”

Akilah Sims on naisten Korisliigan lokakuun pelaaja. Perusteena valintaan on muun muassa PeKan vahva alkukausi, jossa jalkoihin jäivät muiden muassa Hyvinkään Ponteva ja Lappeenrannan Catz. Kuva: Ville Vuorinen

Alkukauden ilmiömäisessä pelivireessä loistanut Peli-Karhujen Akilah Sims valittiin naisten Korisliigan lokakuun pelaajaksi. Toista kauttaan PeKan paidassa pelaava laituri pitää sarjan tasoa korkealaatuisena.

Naisten Korisliigan pistekärkeä 24.5 pisteen keskiarvolla dominoiva Peli-Karhujen Akilah Sims (178/23) on pelannut alkukauden ottelut isolla liekillä. Myös viime kaudella PeKan paidassa pelannut laituri palasi naisten Korisliiga-parketeille erinomaisessa vireessä tulostaen avausottelussa Hyvinkään Pontevaa vastaan järkälemäiset 35 pistettä ja 14 levypalloa. Hän korjasi kauden parastaan ottelussa Forssan Alkua vastaan iskien tauluun 40 pistettä ja 11 levypalloa. Kauden kolmas tupla-tupla (13/19) syntyi Peli-Karhujen kaatuessa toistaiseksi voittamattomana pysyneelle Tapiolan Hongalle.

– Minulla ei ole varsinaista salaisuutta. Yritän pelata joka pelissä niin kovaa, kuin pystyn, Sims kertoo nöyränä.

Peli-Karhut voitti Lappeenrannan Catzin kotihallissaan lokakuun lopussa. Sims urakoi ottelussa 24 pistettä. Laituri pitää sarjan tasoa todella kovana. Kärkijoukkueet ovat vakuuttaneet pelaajan alkukaudesta.

– Peli on todella nopeaa ja laatu korkealla. Hongalla ja HyPo:lla on todella hyvät joukkueet ja Catzilla on yksi parhaimmista hyökkäyksistä mitä olen nähnyt. He käyttävät vahvuuksiaan hyvin, mikä tekee joukkueista todella vaikeita voittaa.

Sims näkee jokaisen ottelun sarjassa uutena haasteena, eikä lähde yhteenkään otteluun henkseleitä paukutellen.

– Pidän paljon kilpailusta joukkueiden välillä. Haluan pelata kovaa riippumatta kuka on vastassa.

Simsin mielestä hyvä lähestymiskulma jokaiseen kauteen on pelaaminen runkosarjan ja pudotuspelien jälkeen finaaleissa.

– Se on aina hyvä tavoite. Pyrimme finaaleihin jokaisissa harjoituksissa. Kun uskot siihen tarpeeksi, se tapahtuu.

23-vuotias Sims kuvailee Peli-Karhuja nuoreksi joukkueeksi, joka on täynnä ratkaisijoita. Hän uskoo, että tiukoissa peleissä pallon voi jakaa loppusekunneilla lähes kelle tahansa.

– Meillä on paljon aseita joukkueessa. Paljon pelaajia, jotka pelaavat oman roolinsa todella hyvin. Rakastan tätä joukuetta ja täällä pelaamista.

Pelin aikana pallo jaetaan usein kuumakätiselle heittäjälle, joka on ollut alkukaudesta monesti Simsin rooli.

– Jos mikään ei ole rikki, niin sitä ei tarvitse korjata. En ajattele pallon saamista liikaa. Saan pallon jos saan ja teen kaikkeni, että voitamme.

Vaikka joukkueen voittotilasto on vahvasti plussalla, laituri huomaa tekemistä vielä joukkueen puolustuksessa.

– Yritämme panostaa puolustukseen. Harjoituksissa pelataan puolustusta todella kovaa, koska se on tärkeää. Hyökkäys tulee ja menee, mutta puolustuksessa on kyse ennen kaikkea yrityksestä.

Comments