Naisten Korisliigan välierät viidensiin otteluihin

Heta Korpivaara oli Hongan ykkösnimi joukkueen tasoittaessa otteluvoitot lukemiin 2-2 PeKaa vastaan.

Naisten Korisliigan neljännet välieräottelut pelattiin maanantai-iltana Hyvinkäällä ja Kotkassa. HyPo jatkoi kotivoittojen ottelusarjaa kaatamalla Catzin numeroin 74-71 (46-40) ja Honka piti Peli-Karhujen kirin kurissa, venyttämällä myös toisen ottelusarjan sen viidenteen otteluun 68-61 (34-30) -vierasvoiton turvin.

Tapiolan Honka tasoitti ottelusarjan voitot lukemiin 2-2, joukkueen käydessä onnistuneella ryöstöretkellä Kotkan Steveco Areenalla. Honka käväisi ottelun toisella puoliajalla parhaimmillaan jo 13 pisteen karkumatkalla, mutta Peli-Karhujen hurja kiri nosti kotijoukkueen vielä pisteen päähän kamppailun ratkaisuhetkillä.

Hongan kylmäpäinen toteutus hyökkäyspäässä ja vahva henkilökohtainen osaaminen puolustuspäässä parkettia piti PeKan kuitenkin vihreäpaitojen takana päätössummeriin asti. Loppulukemat kirjattiin Hongalle numeroin 68-61 (34-30).

- Molemmat joukkueet pelaavat tässä sarjassa laadukasta naiskoripalloa, kentällä on paljon hyviä pelaajia ja valmentajana pitää koittaa pystyä pysymään poissa “ylivalmentamisesta”. Otteluiden välillä on niin lyhyt väli, että emme lähde muuttamaan mitään vaan jatkamme niillä aseilla, jotka ovat meidät tähän 2-2 -tilanteeseen tuoneet, totesi Honka-luotsi Kimmo Kujansivu ottelun jälkeen.

Heta Korpivaara oli Hongan ykkösnimi maanantai-iltana, kokeneen laiturin operoidessa 26 pistettä ja 9 levypalloa reilussa 37 peliminuutissa. Korpivaaran takana vahvaa jälkeä tekivät 19 pistettä ja 6 koriin johtanutta syöttöä kirjauttanut Kiana Johnson sekä tupla-tuplaa Korpivaaran tavoin lähennellyt Wilesia Hardy (11/8).

PeKan Akilah Sims teki kovinta jälkeä kotijoukkueen riveistä, urheilullisen laiturin toimitettua 27 pisteen ja 16 levypallon tupla-tuplan. Megan Mullings heitti 12 pistettä ja kahmi 8 levypalloa.

HyPo jatkoi kotivoittojen sarjaa

Hyvinkään Ponteva näytti jo karkaavan lappeenrantalaisilta kamppailun kolmannella jaksolla, HyPon noustessa 6-0 -pistejuoksulla jo 12 pisteen karkumatkalle. Catzin rutiinitaso repi HyPon eron kuitenkin kiinni ja viisi minuuttia ennen päätössummeria vierasjoukkue nousi jo kahden pisteen johtoasemaan.

Jazmine Perkins nousi kotijoukkueen sankariksi, naisen lapioitua taululle reilussa minuutissa yhdeksän pistettä ja nosti HyPon ratkaisevaan kahdeksan pisteen johtoasemaan. Catz viritteli vielä kiriä, mutta päätösjaksolla HyPon puolustus lukitsi ikkunat ja ovet, kotijoukkueen venyessä kolmen pisteen vierasvoittoon.

Illan sankaritar Perkins heitti 18 pistettä ja kahmi 6 levypalloa. Saara Wahlgren heitti 10 pistettä ja jakoi 5 koriin johtanutta syöttöä, Titta-Riina Lepistön (11/3) ja Candice Warthenin (10/5/5 riistoa) kirjauttaessa myös kaksinumeroiset pistelukemat.

Aleighsa Welch oli väkevällä pelipäällä, naisen johtaessa Catzin pelaamista 15 pisteen, 11 levypallon, 7 syötön, 2 riiston ja 1 torjunnan muodossa. Myös Valencia McFarland (19/11/4 syöttöä) ylsi tupla-tuplaan, Natalie Dayn (17/6) ja Veera Pirttisen (14/4) tarjotessa kaksikolle laadukasta tulitukea.

Ottelutilastot: HyPo – Catz

Comments