Naisten Korisliigassa täysi kierros, Lappeenrannan Catzilta myrskyvaroitus

Aleighsa Welch oli kentän tähtiä Catzin murskavoitossa Huimasta. Kuva: Ville Vuorinen

Lappeenrannan Catz jyräytti lauantaina naisten Korisliigassa moukaroimalla Äänekosken Huimaa vastaan karut lukemat 120–59 (76–35). Kotkan Peli-Karhut voitti lauantaina kotihallissaan paikalllisvastustaja Kouvottaret Kouvolasta lukemin 71–62 (31–24). Hyvinkään Ponteva takoi avausvoittonsa Forssan Alkua vastaan suurella piste-erolla lukemin 58–81 (28–44). Tapiolan Honka päihitti Espoo Basket Teamin 77–70 (37–34) ja Vimpelin Veto pelasi kotivoiton HBA:ta vastaan numeroin 87–77 (41–43).

Lappeenrannan Catz jyräytti lauantaina naisten Korisliigassa lukemat, josta murskavoitto-termin käyttökin olisi vähättelyä. Catz hallitsi kentän tapahtumia täydellisesti ja voitti Äänekosken Huiman karuin lukemin 120–59.

 

Kentällä oli ottelun alusta alkaen vain yksi joukkue, kun Catz vei avausneljänneksen 42–14. Joukkue ei hidastellut yhtään toisella jaksolla, vaikka Huima pääsi hetkellisesti mukaan otteluun. Tauon jälkeen Huima koki todella synkkiä hetkiä viimeistellen kolmannella jaksolla vain 2 pistettä.

 

Catzin tehokkain pelaaja lauantaina oli Aleighsa Welch, joka viimeisteli 25 pistettä, 8 levypalloa ja 2 syöttöä. Elena Reshetko (21/10/3) viimeisteli tupla-tuplan ja Valencia McFarland (18/4/8) tuki piste-iloittelua pirteästi. 8 pistettä upottanut Johanna Kalin uskoi, että vahva joukkuetekeminen vahvisti voiton Lappeenrantalaisille.
– Saatiin aika hyvin heittoja ja ne upposivatkin hyvin. Puolustimme myös hyvin ja pelasimme koko joukkueena loppuun asti.

Äänekosken Huiman riveistä Tyler Gilber (16/11/1), Jazmine Perkins (16/6/5) ja Syriya McGuire (10/2/4) pääsivät kaksinumeroisille lukemille. Perkins näkee, että Huiman joukkuetekemisessä on vielä paljon petrattavaa.

– Meidän pitää harjoitella enemmän, tehdä enemmän joukkueena.

 

Peli-Karhut vei Kymenlaakson derbyn
 

Kotkan Peli-Karhut vei Kymenlaakson paikalliskamppailun lauantaina lukemin 71–62 (31–24). Kotkalaiset ottivat tasaisen avausjakson jälkeen johtoaseman haltuunsa. Kouvottaret pääsi iskuetäisyydelle kolmannella jaksolla, mutta Peli-Karhujen hyvä pelivire ratkaisi sarjapisteet kotkalaisille.

Peli-Karhujen tehokkain oli lauantaina myös sarjan avausottelussa loistanut Akilah Sims, joka iski 20 pistettä, nappasi 8 levypalloa ja jakoi 4 syöttöä. Megan Mullins(13/7/2) ja Daisha Simmons (13/9/5) iskivät niin ikään kaksinumeroiset lukemat.
 

Kouvottarien parhaimmistoa oli lauantaina Kouvolaan palannut Whitney Frazier 23 pisteellä ja 7 leypallolla. Brittany Carter (19/15/2) ja Layne Murphy (13/10/1) tilastoivat tupla-tuplat.

 

Lisätietoja: Ottelutilastot 

 

Ponteva avausvoittoon Forssan reissulla

Hallitseva naisten Korisliigan mestari otti kuluvan kauden avausvoittonsa ottelussa Forssan Alkua vastaan vieraskentällä lukemin 81–58. HyPo sai otteluun erinomaisen alun, eikä FOA päässyt pirteästä kolmannesta jaksosta huolimatta hätyyttelemään kunnollista takaa-ajoasemaa.

Tupla-tuplan viimeistellyt Pontevan sentteri Taru Tuukkanen (20/20/5) tuli otteluun hyvällä peli-ilmeellä ja Annika Köster (14/10/1) ja Candice Warthen (12/4/2) tukivat pisterallia tehokkaasti.

FOA:n tehokkaimpiin kuuluivat Mia Loyd (18/16/4) tupla-tuplallaan, Hanna Vapamaa (12/4/1) ja Meral Bedretdin (9/5/2).

 

Tapiolan Honka vierasvoittoon EBT:stä

Tapiolan Honka karkasi lauantaina Espoo Basket Teamilta 77–70 -voittoon. Honka on voittanut molemmat kauden avausottelunsa.
 

Espoonlahden urheiluhallissa pelattu naisten Korisliigan paikalliskamppailu käytiin pitkälti tasaisissa merkeissä. Ottelu oli tasan vielä viimeisen neljänneksen alkupuolella, kunnes Honka onnistui kääntämään voittolukemat Tapiolan suntaan.
 

Vierasjoukkueen tehokkain pelaaja lauantaina oli Jemina Airaksinen 18 pisteellään. Myös Wilesia Hardyn (15/8/2) ja Heta Korpivaaran (14/6) peli-ilme siivitti Honkaa voittoon. EBT:n riveistä Zykira Lewis (21/4) ja Kamilah Jackson (16/13/6) sekä Lotta Aaltonen (13/7/2) pelasivat pirteän ottelun.

 

Lisätietoja: Ottelutilastot 

 

Vimpelin veto niukkaan kotivoittoon HBA:sta

Vimpelin Veto pelasi lauantaina vahvan ottelun Helsingin HBA:ta vastaan. Tiukka kamppailu päättyi lopulta kotijoukkue Vedon voittolukemiin 87–77 (41–43).
 

Ottelun alku käytiin todella tasaisissa merkeissä. Helsinkiläiset vieraat pääsivät niukasti niskan päälle tauolle mentäessä, mutta kolmannella jaksolla Vimpeli nosti pelin tasoaan huomattavasti. Viimeinen jakso kamppailtiin tiukoissa tunnelmissa HBA:n hengittäessä jatkuvasti niskaan. Vimpeli onnistui kuitenkin Pachiyaanna Robertsin tehoilla ja Lotta Vehka-ahon loppuminuuttien kolmosella pitämään pelin hallussaan.
 

Vimpelin Vedon tehokkaimmat pelaajat olivat lauantaina Avyanna Young (24/9/4), Pachiyaanna Roberts (18/9) ja Sydney Coffey (16/4/2). HBA:n riveistä Lotta-Maj Lahtinen (15/8/5) ja Elina Arike (13/5) pelasivat pirteän ottelun.
 

Vimpelin Vedon päävalmentaja Jarkko Havu kommentoi ottelua äärimmäisen tasaväkiseksi.

– Todella kova vääntö ja hatunnosto HBAlle, he taistelivat erittäin hyvin. Mitään ei saatu ilmaiseksi ja voiton eteen täytyi tehdä hommia tosi lujaa. Paikkaa vastaan meidän hyökkäys ensimmäisellä puoliajalla oli vaikeuksissa, mutta toisella jaksolla hyökkääminen sujui jo hieman paremmin.

HBA:n päävalmentaja Pekka Salminen oli tyytyväinen omiensa peli-ilmeeseen, mutta harmitteli joukkueen Sara Bejedin loukkaantumista ottelun alussa.

– Pelasimme hienon ottelun ja olen ylpeä joukkueesta. Bejedin loukkaantuminen aiheutti takakentälle ongelmia, mutta Lahtinen paikkasi upeasti pelaten isot minuutit. Sarjasta tulee luultavasti hyvinkin tasainen.

 

Comments