Peli-Karhut ja Catz avausvoittoihin naisten Korisliigan välierissä

Daisha Simmons oli Peli-Karhujen tähti joukkueen kaivaessa avausvoiton Tapiolan Hongasta naisten Korisliigan välierissä.

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät vauhdikkaasti lauantaina. Kotkan Peli-Karhut nujersi Tapiolan Hongan ensimmäisen välieräottelun jatkoajalla lukemin 74–65. Lappeenrannan Catz urakoi väkevän 77–63 -voiton Hyvinkään Pontevasta.

Naisten Korisliigan välierät saivat pirteän startin lauantaina kun Tapiolan Hongan ja Kotkan Peli-Karhujen vuorotellen pyristelemät pisterallit veivät kohtaamisen ratkaisun jatkoajalle. Kotkalaisvieraat olivat ylityöminuuteilla piirun verran kotijoukkuetta parempia ratkaisten naisten Korisliigan kuluvan kauden välierien avauksen nimiinsä lukemin 74–65 (26–32).

Hongan ja Peli-Karhujen välieräavaus oli odotetun intensiivinen. Peli-Karhujen tekeminen oli puolivälierien jäljiltä asteen verran varmempaa ottelun alkuminuuteilla, mutta Honka onnistui toisella jaksolla purkamaan vieraiden johtoa pirteästi. Kolmas neljännes oli tasaista suoritusta molemmilta joukkueilta. Päätösjaksolle kuuden pisteen johdossa lähtenyt kotkalaisryhmä oli jo jäädä ottelun lopussa Hongan kyydistä, mutta Daisha Simmonsin kakkoset toivat joukkueet tasatilanteeseen. Jatkoajalla Akilah Sims ja Linda-Lotta Lehtoranta petasivat voittonumerot vierasjoukkueen eduksi.

Kotkan Peli-Karhujen päävalmentaja Roope Mäkelä oli tyytyväinen joukkueen suoritukseen.

– Ei yllätyksiä tänään. Ottelu oli juuri niiin kova kuin arvasimme, ja jos tämä nyt tästä olisi hävitty, ei minun suusta tulisi yhtään negatiivista sanaa. Niin kuin näki, siellä oli jo aika moni pelaaja aika lopussa ja taisteli kuin hullu, eikä enempää voi vaatia. Teimme niitä asioita, mitä pitikin ja puolustimme hyvin.

Peli-Karhujen Daisha Simmons näki voitossa pelikirjan kuuliaisen noudattamisen tuloksen.

– Aloitimme pelin hyvin ja seurasimme pelisuunnitelmaamme todella hyvin ja sen vuoksi pystyimme voittamaan. Tässä rajassa täytyy pelata aggressiivisesti koko ajan.

Daisha Simmons (20/6/7), Megan Mullings (18/11/1) ja Akilah Sims (17/8/2) pelasivat korkealla tasollaan välieräavauksessa. Hongan riveistä Heta Korpivaara (23/6/1) johti hyökkäyspeliä Kiana Johnsonin (11/6/6) ja Wilesia Hardyn (9/25/3) murskaavan levypallopäivän tuella.

Catz rymisteli voittoon välieräavauksessa

Lappeenrannan Catz avasi kuluvan kauden pudotuspelirupeamansa lauantaina hallitsevaa mestaria Hyvinkään Pontevaa vastaan. Kovalla temmolla otteluun tullut Catz-lauma otti välieräavauksesta voiton numeroin 77—63 (39–32).

Catz ja HyPo avasivat välierärupeamansa tasaisissa merkeissä. Lappeenrantalaisemännät heiluttivat hienoisesti ottelun tahtipuikkoa alusta lähtien. Kolmannella neljänneksellä Catz käynnisti tehokkaalla hyökkäystekemisellä karkumatkan yli 20 pisteeseen. Ponteva yritti pinnistellä otteluun mukaan vielä päätösneljänneksellä, mutta vimmaisesti pelannut Catz-lauma sai pidettyä lukemat itselleen voitollisina.

Catzin päävalmentaja Mika Haakana kiitteli erityisesti omiensa levypallopelaamista.
– Olen tyytyväinen voittoon. Meillä oli ehkä vähän käynnistymisvaikeuksia. Levypallopeli on erinomaista ja kokonaisuutena pelasimme 40 minuuttia erittäin hyvin. Natalielta loistava peli.
13 pistettä säkittänyt Catz-laituri Roosa Kosonen oli tyytyväinen omaan suoritukseensa.
– Hyvä peli. Pitää olla tosi skarppina tällaisen tauon jälkeen. Oma suoritukseni oli ihan hyvä – välillä uppoaa paremmin, välillä huonommin.

Catzin Natalie Day suoritti välieräavauksen isolla liekillä pussittamalla 31 pistettä ja keräämällä 10 levypalloa. Roosa Kosonen (13/6) ja Valencia McFarland (11/6/5) tukivat hyvin hyökkäystä. Pontevan riveistä Taru Tuukkanen (16/10/3) urakoi tupla-tuplan. Henna Salomaan (12/3/2) pelivire pysyi korkealla.

Ottelutilastot: Catz–HyPo

Comments