Reshetko ja Laaksonen uusille lukemille kaikkien aikojen tilastoissa

Elena Reshetko rikkoi 11. pelaajana kautta aikain Naisten Korisliigan runkosarjassa 500 syötön rajan.

Tiistaisessa naisten Korisliigan kärkiottelussa molempien joukkueiden runkopelaajat, Catzin Elena Reshetko ja Hyvinkään Pontevan Niina Laaksonen, ylittivät rajapyykkejä historiantilastoissa.

Reshetko antoi Catzin 60-48-voittoon päättyneessä ottelussa kolme koriin johtavaa syöttöä ja rikkoi 11. pelaajana kautta aikain Naisten Korisliigan runkosarjassa 500 syötön rajan. Yhteensä syöttöjä on nyt koossa 502.

Reshetko on pelannut 12 kauden aikana 278 ottelua, joissa hän on kirjannut keskiarvokseen 1,8 syöttöä. Yhden ottelun ennätys hänellä on seitsemän koriin johtavaa syöttöä. Reshetko on valittu kahdesti liigan parhaaksi ulkomaalaispelaajaksi sekä kahdesti SM-finaalien arvokkaimmaksi pelaajaksi.

 

Laaksoselle täyteen 4000 pistettä

Hyvinkään Pontevan riveihin tammikuussa liittynyt Niina Laaksonen oli ottelussa HyPon paras pisteidentekijä 11 pisteellään. Samalla hän kasvatti kaikkien aikojen pistesaldonsa runkosarjassa 4001 pisteeseen.

Laaksonen on kautta aikojen 15. naispelaaja, joka on ylittänyt 4000 pistettä. Hän on pelannut 11 kauden aikana 246 runkosarjaottelua, joissa hän on kirjannut pistekeskiarvokseen 16,3 pistettä. Laaksosen yhden ottelun ennätys on 36 pistettä. Naisten Korisliigassa hänet on valittu kolmesti vuoden pelaajaksi.

Lisätiedot: Niina Laaksonen

Comments