Sini Mäkelä Manhattan Collegeen

HBA:n Sini Mäkelä siirtyy NCAA:han ja Manhattan Collegeen. Kuva: Francois Perthuis.

Helmi Basket HBA:n Sini Mäkelä, 19, siirtyy tulevaksi kaudeksi Yhdysvaltojen yliopistosarjaan NCAA:han ja Manhattan Collegeen. 176-senttinen Mäkelä tehtaili kaudella 2016/2017 Naisten Korisliigassa HBA:lle keskimäärin 6,7 pistettä, 2,5 levypalloa ja 1,3 syöttöä ottelua kohden. Mäkelä on seitsemäs HBA-pelaaja, joka siirtyy urheilustipendillä tulevaksi kaudeksi NCAA:han.

– Sini on todella kovan luokan heittäjä, joten oli todella mielenkiintoinen prosessi tämä koko rekrytointi. Kiinnostuneita kouluja oli useita ja oli oikeastaan jopa hieman hankala tilanne yrittää löytää se oikea koulu Sinin kehittymisen kannalta. Manhattanin pelitapa on sellainen, että Sinillä on hieno mahdollisuus pärjätä omien vahvuuksiensa kautta, HBA:n päävalmentaja Pekka Salminen kommentoi.
 

HNMKY:n kasvatti Mäkelä on ollut jo pitkään Suomen nuorten maajoukkueiden tarkka-ampuja, jolta löytyy vyöltään 60 nuorten maaottelua. A-tyttöjen SM-sarjassa Mäkelä on huuhtonut kultaa kahdesti. Päättynyt kausi oli hänen ensimmäisensä naisten pääsarjatasolla.
 

– Päällimmäisen fiilikset innostuneet. Kiva päästä haastamaan itseäni uuteen ympäristöön. Pelit NCAA:ssa on varmasti kovatasoisia ja pelitapa eroaa eurooppalaisesta tyylistä, joten haastetta on varmasti luvassa, Mäkelä kertoo.
 

– Manhattan College otti yhteyttä jo alkukeväästä ja siitä asti ollaan oltu yhteyksissä. He etsivät juuri minun tyyppistä pelaajaa, ja kun pääsin vielä vierailulle huhtikuussa, niin hyvä fiilis vahvistui. Juteltuani valmentajien kanssa ja tutustuttuani joukkueeseen päätös tuntui oikealta.
 

– Manhattan Collegessa panostetaan myös paljon henkilökohtaisten taitojen harjoitteluun, joten uskon, että tulen kehittymään monipuolisesti. Tietysti New York ei sijaintinakaan ole hullumpi.

Comments