Susiladies-kulmakivi Vilma Kesänen palaa Catziin

Vilma Kesänen palaa Naisten Korisliigaan ja Catziin. Kuva: Oma Design.

Syyskauden Espanjan kivenkovassa kakkosliigassa pelannut Orimattilan Jymyn kasvatti ja Susiladiesin pitkäaikainen pelinrakentaja Vilma Kesänen, 29, on solminut loppukauden kestävän sopimuksen 2010-luvun Naisten Korisliigan kestomenestyjän Lappeenrannan Catzin kanssa. Kesänen edusti Catzia viimeksi vuosina 2007-2012.

- Olen tosi innoissani ja hyvällä mielellä paluusta Catziin. Joukkue on taas tälläkin kaudella tosi hyvä. Kun vielä seura ja sen ihmiset ovat ennestään tuttuja, ei tarvinnut kauaa miettiä päätöstä, Kesänen iloitsee Catzin tiedotteessa.

- En malta odottaa, että saan taas vetää Catz-paidan päälle.

Catz sijoittui syyskauden jälkeen Naisten Korisliigan jaetulle kärkisijalle. Välipäivinä seura kuitenkin tiedotti pitkäaikaisen luottopelaajansa Lena Reshetkon jäävän loppukaudeksi sivuun raskautensa johdosta. Kesänen edusti syyskaudella Espanjan kakkosliigan Centros Unico Real Canoeta kymmenen ottelun verran 2,2 pisteen ja 1,0 levypallon ottelukohtaisilla keskiarvoilla.

Lappeenranta on Kesäselle entuudestaan tuttu, sillä viiden Catzissa viettämänsä kauden aikana Kesänen juhli kahdesti SM-kultaa sekä kahdesti Suomen cupin mestaruutta. Lisäksi hänet nimettiin keväällä 2009 Naisten Korisliigassa sekä vuoden puolustajaksi, että vuoden kehittyneimmäksi pelaajaksi.

Kesänen on edustanut Naisten Korisliigassa Catzin lisäksi Äänekosken Huimaa (2005-07) sekä helsinkiläistä ToPoa (2012-15). Real Canoen lisäksi Kesänen on edustanut Espanjassa Ferrolia (2015-17). Naisten maajoukkueessa Kesänen on pelannut urallaan 83 ottelua ja heittänyt niissä 214 pistettä.

Kesänen pelaa kauden ensimmäisen ottelunsa Catzin riveissä lauantaina 13.1. Forssassa paikallista Alkua vastaan.

Lisätietoja: Vilma Kesänen

Comments