Vimpelin Vedon Noora Järvikangas: ”Pudotuspelit olivat kauden tavoite”

Noora Järvikankaan ja Vimpelin Vedon kausi päättyi kuluvalla kaudella puolivälieriin Hyvinkään Pontevan korjatessa jatkopaikan naisten Korisliigan pudotuspeleissä. Kuva: Ville Vuorinen

Vimpelin Vedon kausi naisten Korisliigassa päättyi puolivälierävaiheeseen viime lauantaina Hyvinkään Pontevan taistellessa kolmannen voiton myötä välieriin. ViVen Noora Järvikangas näki kauden päätösottelussa paljon hyvää.

 

Vimpelin Vedon kausi sujui nousujohteisissa tunnelmissa. Pirteästi alkanut kausi runkosarjassa johti lopulta sarjataulukon viidennelle sijalle turvallisessa johdossa ennen taistelua viimeisestä pudotuspelipaikasta. Puolivälierissä Hyvinkään Ponteva näytti kyntensä niputtaen sarjan kolmessa ottelussa.

Edellisellä kaudella Forssan Alusta Vimpelin riveihin siirtynyt Karhun poikien kasvatti Noora Järvikangas kertoo, että kaudesta jäi vielä hieman hampaankoloon pudotuspelitavoitteen täyttymisestä huolimatta.

– En tiedä voiko olla tyytyväinen kun kausi päättyi näin aikaisin, mutta ainakin pääsimme pudotuspeleihin, mikä oli se kauden tavoite. Olisi ollut varmasti rahkeita jatkaa pidemmällekin, mutta olisi pitänyt tehdä joitain asioita fiksummin.

Järvikangas piti puolivälierien päätösottelua vimpeliläisiltä sarjan parhaana näytöksenä. Ottelu ratkesi vasta kalkkiviivoilla ViVen hurjistuneen takaa-ajon jäädessä niukasti ilman palkintoa.

– Viimeinen peli oli meiltä sarjan paras. Sanotaan näin, että HyPo pelasi kaunista koripalloa. He pelasivat fiksusti ja ottivat meiltä pois asioita, joissa olimme hyviä. Se teki pelaamisen vaikeaksi.
– Siinä oli aika lähellä, ettei menty neljänteen peliin, mutta tämä on se pelin henki.

Järvikankaan mukaan HyPon järkevä pelaaminen tuotti vaikeuksia erityisesti sarjan kotiottelussa Vimpelissä.

– Emme saaneet toteutettua niitä asioita, mitä halusimme. Kaikki kunnia siitä toki Pontevalle.

Kauden 22 ottelussaan 11.7 pisteen, 6.3 levypallon ja 2.3 syötön keskiarvot viimeistellyt Järvikangas kuvailee päättyneen kauden joukkueettaan takapelaajapainotteiseksi ja liikkuvaksi nipuksi.

– Yritimme pelata aika paljon motion-koripalloa, missä meillä oli nopeita jenkkejä. Meillä ei ollut kauheasti sisäpelaajia, vaan paljon heittäjiä ja guardeja, joiden avulla pyrimme ajamaan korille ja luomaan liikettä. Tähän se nyt sitten riitti.

 

Comments