P.J. Alawoya täydentämään Espoo Unitedin rivejä

Ville Nevan luotsaama Espoo United täydentää etukenttäänsä P.J. Alawoyolla. Kuva: Ville Vuorinen

Korisliigan sarjataulukon yhdeksättä sijaa hallussaan pitävä Espoo United täydentää rivejään. Jervon Pressleyn ja Unitedin teiden erkaannttua espoolaisten kokoonpanoon jäi tilaa vielä yhdelle ulkomaalaisvahvistukselle ja United hankki tuota paikkaa täyttämään kokeneen sisäpelaajan, P.J. Alawoyan (201/29v).

Houstonista lähtöisin oleva suoritti yliopistotutkintonsa McNesee Staten yliopistossa. Viimeisellä kaudellaan (2010/11) mies urakoi keskiarvoikseen 10,2 pistettä, 10,3 levypalloa, 1,1 syöttöä ja 1,1 riistoa ottelua kohden.

Saksan ProA-liigassa sekä Slovakian ja Islannin pääsarjatasoilla pelannut Alawoya saapuu Unitediin pelattuaan viime kaudella Islannin liigan KR Reykjavikin riveissä 19 ottelua 15,8 pisteen, 8,3 levypallon, 1,7 syötön, 1,4 riiston ja 1,0 torjunnan keskiarvoilla.

- Ensikokemukset ovat ehdottomasti positiiviset. P.J. on ammattimaisesti koripalloon suhtautuva kaveri ja joukkuepelaaja. Hän on osoittanut suurta kiinnostusta päästä toimintaan mahdollisimman nopeasti kiinni, Unitedin päävalmentaja Ville Neva kertoo seuran tiedotteessa.

- Aikaisemman uran perusteella on pääteltävissä, että päästessään kärryille meidän konseptista hän pystyy auttamaan meitä juuri niissä asioissa joissa vahvistusta kaipaamme. On lupa odottaa vahvaa suorittamista puolustuspäässä, levypalloissa, sekä hyökkäyspään skriinipeleissä.

Comments