Stephen Maxwellista Kauhajoen Karhun neljäs amerikkalaisvahvistus

karhu_logo

Karhubasket on solminut vuoden sopimuksen 201-senttisen ja 100-kiloisen Stephen Maxwellin kanssa.

Maxwell pelasi kaudella 2015–2016 Kanadan NBL-liigassa London Lightningin joukkueessa 55 ottelua. Niissä tilastoihin kertyi 17,4 pistettä, 10,8 syöttöä ja 1,3 syöttöä. Maxwell teki pisteensä tarkalla heittopelillä, sillä kakkoset upposivat 60:n ja vaparit 79:n prosentin tarkkuudella. Hän oli erityisen tehokas hyökkäyslevypalloissa, joita hän kävi hakemassa 3,5 ottelua kohden.

Ennen ensimmäistä ammattilaiskauttaan, Maxwell pelasi neljä kautta yliopistokoripalloa Cal State Northridgen joukkueessa Big Westin konferenssissä. Siellä hän kuului jokaisella kaudella viisikon vakiokasvoihin. Yliopistoaikana pisteitä syntyi 14,3 ottelua kohden ja levypalloja hän napsi 8 kappaletta per ottelu. Parhaalla yliopistokaudella 2013–2014 pisteitä syntyi 17,5 per ottelu.
– Etsimme vitospaikan pelaajaa, joka on vahva levypallopelaaja sekä tehokas pick & roll -tilanteissa, Karhubasketin valmentaja Jussi Laakso taustoittaa sopimusta seuran tiedotteessa.

– Maxwell ei henkilökohtaisista syistä johtuen päässyt aloittamaan viime kautta, ja kun kaikki oli kunnossa, hän ei löytänyt agenttinsa kanssa enää työpaikkaa kesken kauden, Laakso kertoo Maxwellin viime kauden pelaamattomuudesta.

–Keskustelut hänen kanssaan kielii kuitenkin isosta halusta näyttää mistä mies on tehty. Hän on harjoitellut hyvin, mutta kyllähän hänen signaamisensa on pieni harkittu riski.

Yleisö pääsee näkemään Karhubasketin kentällä jo varsin nopeasti. Syyskuun 8. ja 9. päivä pelataan Kauhajoella turnaus, jossa Karhubasket kohtaa ruotsalaiset Jämtlandin ja BC Luleån joukkueet. Turnaukseen osallistuu myös Korisliigan viime kauden mestari Joensuun Kataja.

Comments