Susijengi-veteraani Mikko Koivisto jatkaa Salon Vilppaassa

Mikko Koivisto villitsee Salohallia myös kaudella 2018-19.

Susijengin kanssa viidet kansainväliset arvokisat käynyt Vantaan Pussihukkien kasvatti Mikko Koivisto, 30, jatkaa Korisliigan kärkijoukkue Salon Vilppaassa. 194-senttinen, aiemmin urallaan mm. Loimaa Bisonsia ja Frankfurt Skylinersiä edustaneen tarkkakätisen Koiviston sopimus Vilppaan kanssa on yksivuotinen.

- Jatkaminen Vilppaassa ei ollut vaikea päätös, sillä asiat Salossa on hoidettu erittäin ammattimaisesti, Koivisto kehuu Vilppaan tiedotteessa.

- Iso syy jatkosopimuksen tekoon oli jatkuvuus joukkueen sisällä. Päävalmentaja Joonas Iisalo ja lähes koko joukkue ovat jo sitoutuneet jatkamaan yhdessä seuraavalle kaudelle. Nälkää tulee olemaan taatusti myös jatkossa.

Koivisto on kuulunut kuluvalla kaudella liigakärki Salon Vilppaan tehopelaajien kastiin. Koivisto on 21,4 minuutin ottelukohtaisessa peliajassaan nakuttanut 7,9 pistettä ottelua kohden (2p 41,7%, 3p 40,5%, 1p 77,3%) ja jakanut keskiarvoikseen 2,0 levypalloa ja 1,5 syöttöä.

- Mikon ”sainaaminen” on erinomainen asia jatkuvuuden kannalta ja kaikki tietävät hänen pelillisen merkityksensä joukkueelle, Vilppaan päävalmentaja Joonas Iisalo kiittelee.

- Mikko on sarjan kovimpia heittäjiä, mutta hän tuo peliin myös monta muuta asiaa, jotka jäävät erikoisosaamisen takia vähemmälle huomiolle. Hän on rautainen ammattilainen, jolle joukkueen menestyminen on etusijalla ja liigasta saa hakea älykkäämpää pelaajaa molemmissa päissä kenttää.

Koiviston lisäksi Vilppaalla on voimassa jatkosopimukset Teemu Rannikon, Juho Nenosen, Aatu Kivimäen, Riku Laineen ja Miikka Luosmaan kanssa.

College-kentiltä Susijengiin ja Suomen mestariksi

Vantaalaislähtöinen Koivisto pelasi Suomen valtakunnallisia aikuisten sarjoja ensimmäistä kertaa kaudella 2003-04, jolloin hän edusti Rekolan Urheilijoita miesten divarissa. Tuolloin 16-vuotias Koivisto pussitti 19 ottelussa 11,8 pistettä ottelua kohden.

Vantaalta Koivisto siirtyi kahdeksi vuodeksi high school -koripallokentille Yhdysvaltoihin. High schoolista valmistuttuaan Koivisto eteni USA:n yliopistoliiga NCAA:han UNC Greensboro Spartansiin. Koulunsa historian kaikkien aikojen parhaiden heittäjien joukkoon noussut Koivisto pelasi samassa konferenssissa mm. Stephen Curryn kanssa ja pussitti parhaalla kaudellaan 12,4 pistettä ottelua kohden.

Suomeen Koivisto palasi kaudeksi 2010-11, jolloin hän nakutteli ensimmäisellä liigakaudellaan ToPolle 11,9 pistettä per peli. Syksyllä 2011 Koivisto siirtyi liigatulokas Loimaa Bisonsiin. Kahden ja puolen Loimaalla vietetyn kauden aikana Koivisto johdatti Bisonsin kahdesti Suomen mestaruuteen sekä pelasi joukkueessa tehokkaasti Eurocupia syksyllä 2013.

Kevätkaudella 2014 Koivisto siirtyi juuri ennen siirtorajan umpeutumista Loimaalta Turkin liigan Gaziantepiin. Koivisto juhli Gaziantepin kanssa EuroChallengen kolmatta sijaa, Turkin liigassa joukkue sijoittui yhdeksänneksi. Koivisto urakoi Turkissa 4,7 pistettä ja EuroChallengessa 6,2 pistettä ottelua kohden.

Kaudeksi 2014-15 Koivisto siirtyi Saksan Bundesliigaan Gordon Herbertin valmentamaan Frankfurt Skylinersiin. Loukkaantumisten leimaamalla kaudella Koivisto nakutti Bundesliigassa 5,5 pistettä ja EuroChallengessa 2,7 pistettä ottelua kohden.

Koivisto palasi Suomeen ja Bisonsiin syksyllä 2015, mutta siirtyi kevätkaudeksi 2016 Kauhajoen Karhuun. Kausi 2016-17 oli hänen ensimmäisensä Salon Vilppaassa.

Koivisto ehti pelata nuorten maajoukkueurallaan 80 ottelua ennen nousuaan Susijengiin. Koivisto debytoi miesten maajoukkueessa kesällä 2008 ja on sittemmin edustanut Suomea vuosien 2011, 2013, 2015 ja 2017 EM-kisoissa ja vuoden 2014 MM-kisoissa.

Susijengissä Koivisto on pelannut urallaan 129 ottelua ja heittänyt niissä 631 pistettä. Maajoukkuekentillä Koiviston leipäpuu – kolmen pisteen heitto – on uponnut 40,2% tarkkuudella.

Lisätietoja: Vilppaan tiedote

Comments