Turkkilainen Istanbul BBSK Katajan vieraaksi

Ilari Seppälän ja Joensuun Katajan euortaival jatkuu keskiviikkona, kun FIBA Europe Cupin kotiottelussa vieraaksi saapuu turkkilainen Istanbul BBSK. Kuva: Vesa Kuukka / Kuvanmaailma

Joensuun Katajan eurokotipelien putki jatkuu keskiviikkona, kun FIBA Europe Cupin jatkolohkon kaksi ensimmäistä otteluaan hävinnyt joensuulaisryhmä saa vieraita Turkista. Vuodesta 2014 Turkin pääsarjassa pelannut ja toisen kahdesta jatkolohkon ottelustaan voittanut Istanbul BBSK asettaa Katajalle kovan haasteen kansainvälistä kokemusta vilisevällä kokoonpanollaan.

Joensuun Katajan taival FIBA Europe Cupin jatkolohkossa ei ole lähtenyt ruusuisimmalla mahdollisella tavalla liikkeelle, joukkueen kärsittyä kaksi tappiota tasaisten kamppailujen jälkeen. Keskiviikon kotiottelun vastus ei päänahkaansa myy helpolla sekään, sillä vastaan asettuvan turkkilaisen Istanbul BBSK:n riveistä löytyy tukku kovia kansainvälisen tason pelimiehiä.

Alkulohkonsa kuudesta ottelusta viisi voittanut BBSK kärsi jatkolohkon avauspelissään selvänumeroisen tappion ranskalaiselle ESSM Le Portelille, mutta pääsi voiton makuun kaadettuaan Nizhny Novgorodin kotiparketillaan.

- Olin aluksi todella ihmeissäni lukemista Ranskassa (Le Portelin 86-49 –voitto). Katsottuani ottelun kävi ilmi, että turkkilaisten kaukoheitto ei osunut ja tämä ratkaisi voiton. Kyseessä on kuitenkin todella kokenut ja kova joukkue, Katajan päävalmentaja Greg Gibson huomauttaa.

Turkkilaisjoukkueen ykköstykkeinä pisteiden valossa ovat toimineet ulkomaalaisvahvistukset. Viime kaudella Besiktasin riveissä Turkin liigan finaaleja pelannut jenkkitakuri Michael Thompson on operoinut keskiarvoikseen 16,8 pistettä ja 5,9 syöttöä ottelua kohden ja miehen palloskriinien tutkaparina toimii 208-senttinen, maajoukkueestakin tuttu kroatialaissentteri Ivan Buva (14,8/6,8).

Kolmas pistekeskiarvonsa kaksinumeroisille lukemille pussittanut pelaaja on serbilaituri, myös maataan arvokisoissa vuosien saatossa edustanut Stefan Bircevic (10,9/4,2).

- (Sentteri) Buva on yksi avainpelaajista. Hän pelaa vain parikymmentä minuuttia per ottelu, joten kenties mietimme vielä keinoja väsyttää häntä. Istanbulin penkki ei (turkkilaisen sentteri Ilkan) Karamanin lähdön jälkeen ole hirvittävän leveä, joten meidän tulee koettaa pitää vauhtia, Gibson paljastaa.

Kataja Basket – Istanbul BBSK, 17.1. Joensuun LähiTapiola Areenassa kello 18.30 alkaen.

Comments