Ville Mäkäläinen päättää pelaajauransa

Ville Mäkäläinen voitti Loimaan Bisonsin paidassa Suomen mestaruuden kahdesti.

Korisliigan huippupelaajiin lukeutuva Ville Mäkäläinen ilmoitti hiljattain peliuransa päätöksestä. Lahden Namikassa pelaajauransa käynnistänyt Mäkäläinen voitti kaksi Suomen mestaruutta Loimaan Bisonsin paidassa.

Pitkän uran Suomen koripallon pääsarjoissa pelannut Ville Mäkäläinen päättää peliuransa. Mäkäläinen kirjoitti blogikirjoituksen, jossa hän käy läpi pelaajauransa vaiheita koripallokärpäsen ensipuraisusta ulkomaan kauteen Englannissa ja Suomen mestaruuksiin Loimaan Bisonsissa. Mäkäläinen päätti uransa Espoo Unitedin riveissä, jossa hän oli mukana nostamassa seuraa Korisliigaan.

– Divarimestaruuden jälkeen koin, että en voi enää saavuttaa mitään. Elämässä on myös muita tärkeitä asioita, kuten perhe. Nyt on aika uusille tuulille ja laittaa tossut naulaan, Mäkäläinen kirjoittaa.

Mäkäläinen pelasi uransa aikana Lahden Namikassa, KTP:ssä, Englannissa Worthing Thunderissa, Espoon Hongassa, Loimaan Bisonsissa ja Espoo Unitedissa. Hänet valittiin Korisliigan kehittyneimmäksi pelaajaksi vuonna 2007 ja parhaaksi kuudenneksi pelaajaksi vuonna 2014. Hän pelasi myös maajoukkueessa vuosina 2007–2009.

– Uraani ei voi laittaa pakettiin ilman, että puhun maajoukkueesta. Maajoukkueessa pelaaminen on jokaisen pelaajan unelma. Susipaidan kantaminen oli minulle kunnia ja olen siitä kovin ylpeä. Muistan ikuisesti kuinka ennen ottelua ämyreistä kajahtanut kansallislaulu tuotti ennen kokemattomat kylmät väreet.

Vaikka Mäkäläinen päättääkin peliuransa, hän lupaa, ettei katoa rakastamansa lajin parista. Hänet tullaan aina muistamaan parketeilla värikkäänä persoonana pelisuoritusten lisäksi.
– Olen ylpeä siitä mitä saavutin ja koen, että ainoin lajille kaiken mitä minulla oli annettavaa.

Comments