Vilppaalle 8. perättäinen voitto, Pyrintö kuittasi keskiviikon tappion

Jonathan Jordan ohitti kotkalaisia perjantaina 23 pisteen arvoisesti. Kuva: Matti Koskinen

Salon Vilpas oli ikävä vieras KTP:lle perjantai-iltana, kun se löylytti toisella puoliajalla tiensä vakuuttavaan 98-72 (38-36) –vierasvoittoon Steveco Areenalla. Pyrintö tarjoili Pyynikillä mieluista viihdettä kotiyleisölle, kaataen keskiviikkona kaksikon välienselvittelyn voittaneen Kouvot lukemin 88-79 (48-35).

Salon Vilpas jatkoi väkevää syysvirettään, kun se haki sarjapisteet Kotkan Steveco Areenalta 98-72 (38-36) –vierasvoitolla. Tasaisen avauspuolikkaan jälkeen Vilpas polkaisi kaasun pohjaan ja vei kamppailun toisen puolikkaan nimiinsä numeroin 60-36.

Vilppaan hyökkäys tuotti isäntiä laadukkaampia heittoja läpi illan, mikä näkyi eritoten joukkueiden heittoprosenteissa. KTP:n 17 hyökkäyslevypalloa eivät onnistuneet kääntämään ottelun voittotaistelua kotijoukkueelle, Vilppaan pussittaessa kakkoset 65% ja kolmoset 53% tarkkuudella.

- Tämä oli meiltä aika ehjä peli. Hyökkäyslevypallot satuttivat meitä ensimmäisellä puoliajalla, mutta olen tyytyväinen lopputulokseen ja siihen miten se tuli, tiivisti Vilpas-luotsi Joonas Iisalo.

Vilppaan tehomiehinä häärivät tupla-tuplan operoinut sentteri Aaron Jones (17/10/3 syöttöä/2 torjuntaa) ja 23 pistettä nakuttanut pomppukone Johnathan Jordan.

Kotkalaisien ykköstykkinä hääri sentteri Kenneth Simms (21/10), kapteeni Michael Poundsin heittäessä 13 pistettä ja jakaessa 3 koriin johtanutta syöttöä.
 

Pyrintö kuittasi keskiviikon tappion

Tampereen Pyrintö maksoi Pyynikillä kalavelkoja Kouvolan Kouvoille joukkueiden keskiviikkoisesta kohtaamisesta. Tuolloin jatkoaikatappion kärsinyt Pyrintö keräsi kotiyleisön tarjoaman energialatauksen taakseen ja karkasi avauspuolikkaalla parhaimmillaan 20 pisteen karkumatkalle.

Pyrintö ei käynyt ottelussa kertaakaan takaa-ajajan paikalla, pitäen Kouvojen kirivaihteen kurissa matkalla komeaan 88-79 (48-35) –voittoon. Ottelun ratkaisuhetkillä Kouvot käväisi vielä neljän pisteen iskuetäisyydellä, mutta tuon lähemmäksi tamperelaisten puolustus ei vierailijoita suostunut päästämään.

Brian Asbury toimi Pyrinnön johtotähtenä myös perjantaina, nakutellen tilastorivilleen 28 pistettä, 12 levypalloa ja 4 koriin johtanutta syöttöä, Antero Lehdon säestäessä 12 pisteellä ja 5 syötöllä. Härkämäinen Devonne Giles riuhtoi isännille 10 pistettä ja 9 levypalloa.

Kouvojen Jamie Skeen (27/10) ja Thomas Gipson (17/12) rähisivät tupla-tuplat mieheen. Tuomas Hirvonen operoi takamiehen paikalta 5 pistettä, 3 levypalloa, 5 koriin johtanutta syöttöä ja 2 riistoa.
 

Comments