Vilppaan Mikko Koivisto: ”Tämä joukkue ei luovuta!”

Vilpas ja Mikko Koivisto ovat jälleen pakkovoiton edessä lauantaina Joensuussa. Kuva: Ville Vuorinen.

Salon Vilpas ja Joensuun Kataja ovat keskellä yhtä mielenkiintoisimmista Korisliigan finaalisarjoista miesmuistiin. Keskiviikkona Vilpas kavensi Katajan johdon ottelusarjassa tilanteeseen 3-2 ja Mikko Koivisto tietää, että mestaruus on kaikkea muuta kuin ratkennut.

Salon Vilpas suoritti keskiviikkona yhden Korisliigan tämän kauden kovimmista tempuista, kun se päihitti huomattavan vajaamiehisenä Joensuun Katajan finaalisarjan viidennessä ottelussa. Selkä seinää vasten pelannut Vilpas pyyhi Katajan ensimmäisen ”ottelupallon” pois ja Susijengin paidassakin faneja ihastuttanut, tarkkakätinen Mikko Koivisto tietää, että finaalisarja voi vielä kääntyä salolaisille.

- Ei kukaan ole tässä vaiheessa kautta valmis luovuttamaan, oli tilanne mikä tahansa. Kaikki tiesivät, että parin poissaolon takia muiden pitää tuoda vähän enemmän sinne kentälle. Ei varmasti myöskään kukaan siinä vaiheessa enää meidän pukuhuoneen ulkopuolelta antanut meille mitään mahdollisuuksia. Aika vapautuneina päästiin pelaamaan, Koivisto summaa.

”Susijengin La Bomban” sanoille painoarvoa antaa se, että voitokkaassa viidennessä finaalissa Vilppaalta kaksinumeroisille pisteille ylsi viisi pelaajaa ja voitto oli todellinen koko joukkueen työvoitto.

- Se kertoo sen, mitä jo aikaisemmin tällä kaudella on nähty. Tämä joukkue ei luovuta! Monista vaikeista tilanteista on noustu aikaisemminkin. 

- Monissa peleissä aina uudet pelaajat nousevat ratkaisijoiksi. Olemme parhaimmillamme silloin, kun onnistumme laajalla rintamalla, eikä vain nojata yhden jätkän onnistumisiin.

”Täysi luotto lauantaina punapaitaisiin”

Vilpas on jälleen haastavan tehtävän edessä, kun joukkue on pakkovoiton edessä Joensuussa, jossa se ei ole Katajaa vielä finaalisarjassa onnistunut voittamaan. Keskiviikon vakuuttava näytös kuitenkin todisti sen, että mikään ei ole mahdotonta.

- Fakta on, että Joensuusta on haettava voitto jos haluamme vielä sunnuntaina pelata. Eilinen peli oli esimerkki siitä, että laaja materiaalimme kestää kyllä, mikäli pystymme kaikki 100% suoritukseen kentällä. 

 -Kataja on erinomainen joukkue varsinkin kotikentällään, eli tehtävä ei ole helppo, mutta ei myöskään mahdoton. Itselläni on täysi luotto siihen porukkaan joka lauantaina pukee punaiset pelipaidat päälle, ”Koivari” päättää itsevarmuutta uhkuen.

Comments