YLE TV2:n perjantain otteluna Kouvot – Kataja

Tuomas Hirvonen oli joukkueiden edellisessä kohtaamisessa liekeissä 12 koriin johtaneella syötöllään, mutta...

Korisliigan perjantain ainoa ottelu pelataan Kouvolassa, missä sarjataulukon seitsemäntenä majaileva Kouvot isännöi YLE TV2:n lähettämässä ottelussa sarjanelosta Joensuun Katajaa. Lähetys ottelusta alkaa kello 20.05 ja itse ottelu alkaa kello 19.00.

Perjantai-illan TV-kamppailussa Kouvolan Kouvot saa vieraita Joensuusta, kun sarjanelonen Kataja saapuu kotiedun ulkopuolella pudotuspeliasetelmista taistelevien isäntien vieraaksi. Kevätauringon pilkistäessä pilviverhon takaa jokaisen ottelun merkitys kasvaa, eikä ole lainkaan poissuljettua että illan taistelupari kohtaisi toisensa myös puolivälierissä.

Otteluun lähdettäessä kuntokäyrän puolesta Kataja on hienoinen ennakkosuosikki, mutta Kouvojen kahden ottelun kotivoittojen putki ja Katajan keskiviikkoinen tappio Tampereella tasoittavat kuntokäyrien liikehdintää merkittävästi.

Joukkueet kohtasivat vastikään Joensuussa, Katajan viedessä viime keskiviikon kohtaamisen nimiinsä numeroin 96-91. Tuolloin Kataja onnistui pakottamaan Kouvot 24 pallonmenetykseen ja käytti ylimääräiset pallonhallintansa tehokkaasti hyväkseen.

Illan isäntien kovimmat syömähampaat löytyvät akselilta Steven Pledger –Rakeem Buckles. Pledger (19,7/5,1) on joukkueen pisteykkönen ja todella vaarallinen miltä tahansa etäisyydeltä. Hyvin liikkuva sisäpelaaja Buckles (15,0/9,9) tarjoaa miehelle oivan parivaljakon palloskriinipelaamiseen.

Kouvojen kotimaisen rungon kirkkain timantti on kauden mittaan otteitaan jatkuvasti parantanut takamies Tuomas Hirvonen. 8,9 pisteen ja 4,3 syötön keskiarvoilla pelaava Hirvonen oli joukkueiden edellisessä kohtaamisessa kovassa iskussa, jakaen ottelussa peräti 12 koriin johtanutta syöttöä. Etukentän 204-senttinen järkäle Miikka Luosmaa (4,7/3,3) on valmiina lyömään palloa riman läpi aina mahdollisuuden esitellessä itsensä ja on pelannut vahvasti päästyään täyteen kuntoon loukkaantumisesta palattuaan.

- Olemme menneet askel kerrallaan eteenpäin ja itseluottamuksemme on hyvällä tasolla, toteaa Kouvojen päävalmentaja Pieti Poikola.

- Takana on taas ollut hyvä harjoitusviikko, vaikkakin olemme kokeneet joitakin kolhuja. Siksi kokoonpanomme on vielä hieman epävarma.

Kataja joutuu lähtemään otteluun ilman Teemu Rannikkoa, mutta iskukykyä joukkueen riveistä löytyy silti rutkasti. Vastikään kuukauden pelaajaksi valittu Daniel Mullings (14,9/7,2/3,7 syöttöä/2,3 riistoa) on monipuolinen uhka ja myös aktiivinen puolustuspään urakoitsija. Rion Brown (18,5/6,7/3,1 syöttöä) asettelee jalkoihinsa Reggie Arnoldin jälkeensä jättämiä kevätauringon lämmittämiä kengurunnahkaisia saappaita ja Kervin Bristol (7,6/6,8/1,5 syöttöä/1,8 torjuntaa) pitää partiota pystyssä korirenkaiden lähietäisyyksillä.

Kotimaisen osaston kärkiosaajiin Rannikon takana kuuluvat jo kokeneen liigapelaajan ammattinimikkeellä pelaava Ilari Seppälä (9,9/3,9 syöttöä) ja totutun vahvaa sekä monipuolista jälkeä liigaan paluunsa jälkeen tehnyt Vesa Mäkäläinen (7,2/3,7/1,7 syöttöä). Ikitaistelija Tommi Huolila tuuraa Bristolia kunniakkaasti 4,3 pisteen, 3,2 levypallon ja 1,1 syötön keskiarvoilla.

- Toivottavasti löydämme otteluun paremman fokuksen kuin mihin pystyimme keskiviikkona Pyrintöä vastaan. Meidän pitää pystyä puolustamaan kovalla tasolla, taistelemaan levypalloista ja pitämään huolta pallosta mikäli haluamme tänään kamppailla voitosta, pyörittelee Katajan päävalmentaja Greg Gibson.

- Näimme viime viikolla kuinka vaarallinen tämä joukkue osaa olla hyökkäyspäässä kenttää. Joukkueelta ei löydy vain yhtä tai kahta, vaan useampikin ase joilla he voivat satuttaa meitä.

Ylösheitto Manskarilla tapahtuu kello 19.00. Lähetys TV2:lta alkaa kello 20:05.

Tämä, sekä kaikki muut kauden 2016/17 Korisliigan ottelut näet myös Elisa Viihteen Fanseat.com -palvelun kautta.

Comments