18.9.2020 13:55 Pilottiliitot ovat lähteneet yhdessä päivättämän kilpailusääntöjään. Tavoitteena on, että kaikki urheilujärjestöt yhdenmukaistavat kilpailusääntönsä vedonlyönnin osalta. Toimenpiteellä pyritään torjumaan kilpailumanipulaatiota ja turvaamaan kaikkien oikeus reiluun peliin.
Uudistettujen kilpailusääntöjen mukaan urheilutoimija ei voi lyödä vetoa itse tai edustajansa kautta oman sarjatasonsa tai yhteistyöseuransa sarjatason kilpailutapahtumasta. Säännöt koskevat urheilutoimijoita, jotka voivat vaikuttaa tapahtuman kulkuun tai lopputulokseen. Heitä ovat pelaajat, valmentajat, huoltajat, seurajohto, lääkintähenkilöstö sekä muut joukkueen kanssa kiinteästi tekemisissä olevat henkilöt. Myös erotuomarit on otettu huomioon säännöissä.
– Sääntöuudistus on hyvä avaus ja toivottavasti kaikki lajit päivittävät sääntönsä yhteneväisiksi. Tähän tarvitaan myös aktiivista koulutusta ja viestintää, ettei kukaan toimijoista, joita säännöt koskevat, syyllisty tietämättään sääntörikkomukseen, SUEKin lakiasiainjohtaja Petteri Lindblom sanoo.
Yhteisiä sääntöjä kehittämässä ovat olleet lajiliitoista jalkapallo, jääkiekko, koripallo, salibandy ja pesäpallo. Tavoitteena on, että lajit ottavat uudet vedonlyöntiä koskevat säännöt käyttöönsä viimeistään 2021 alkavalla kaudella. Suomen Salibandyliitolla on uudet säännöt käytössä jo kilpailukaudella 2020–2021.
– On erittäin hienoa, että lajit tekevät yhteistyötä. Tämä asia on kaikille yhteinen, joten turha olisi kaikkien tehdä omia sääntöjä, Salibandyliiton kilpailupäällikkö Ari Vehniäinen kommentoi.
Suomalaisessa koripallossa on jälleen tehty uusi lisenssiennätys. Tällä kaudella lajissa on nähty harrastajia lajin ennätysmäärä, kun lisenssimäärässä ylitettiin aiempi, viime vuonna tehty lisenssiennätys.
Alkukauden lisenssi- ja katsojatilastot ovat rohkaisevaa luettavaa koripalloperheelle. Lisenssimäärät ovat palanneet samalle tasolle kuin ennen koronapandemiaa, ja yleisö on löytänyt myös takaisin liigakatsomoihin.
Koripalloliiton laajassa lisenssiselvityksessä tutkittiin lukuja drop out -ilmiön takaa. Lisäksi lisenssilukuja verrattiin Tilastokeskuksen julkaisemiin lukuihin väestörakenteesta ja piirrettiin lajin tulevaisuuden näkymiä pohjautuen väestömuutoksen ennusteisiin.
Koripalloliiton Liittohallitus on 18.6. kokouksessaan hyväksynyt Seurapalveluyksikön esityksen mahdollisuudesta poiketa pelisäännöistä alueellisessa kilpailutoiminnassa mini- ja mikroikäluokissa.
Koripalloliiton, PostNordin ja Koripallosäätiön yhteistyön myötä perustettu We deliver -rahasto jakoi kesäkuussa 96 stipendiä. Vuonna 2018 perustettu rahasto on tukenut 16 hakukierroksen aikana yli 1100 perhettä.
Urheilijoiden Ammattienedistämissäätiö (URA) myöntää vuosittain opiskeluapurahoja kansainvälistä menestystä tavoittelevien tai aktiiviuransa jo päättäneiden huippu-urheilijoiden opintoihin ammatillisessa oppilaitoksessa, ammattikorkeakoulussa tai yliopistossa. Apurahat lukuvuodelle 2024–25 ovat haettavissa 15.8.–15.9.
Palautteen avulla kehitetään suomalaista koripalloa entistä paremmaksi kokemukseksi eri sidosryhmille.
Koripalloliiton, PostNordin ja Koripallosäätiön yhteistyön myötä perustettu We deliver -rahasto jakoi lokakuussa 70 stipendiä tukemaan vähävaraisten perheiden korisharrastusta.
Urheilijoiden Ammattienedistämissäätiö (URA) myöntää vuosittain opiskeluapurahoja kansainvälistä menestystä tavoittelevien tai aktiiviuransa jo päättäneiden huippu-urheilijoiden ammattiin valmistavaan ja tutkintoon tähtäävään opiskeluun.
Koripalloliiton, PostNordin ja Koripallosäätiön yhteistyön myötä perustettu We deliver -rahasto jakoi kesäkuussa 59 stipendiä.