Pyrintö jatkoi hurjaa hyökkäystyöskentelyään, Kobrille hermostunut avausottelu

12.10.2018 20:49 Tamperelaiset ovat tehtailleet kahdessa ensimmäisessä ottelussaan peräti 218 pistettä.

Zane Watermanin Kobrat hävisi kauden avausottelunsa Pyrinnölle. Kuva: Pasi Ahola

Korisliigan perjantai-illan ainoassa kamppailussa Tampereen Pyrintö haki vakuuttavan vierasvoiton Lapuan Kobrien kotiparketilta 90–108 (40–59).

Jo keskiviikkona Kaarinan Ura Basketin Tampereella tyrmännyt Pyrintö jatkoi siitä, mihin kauden avausottelussaan jäi. Pyrintö löysi heti ottelun alusta lähtien vapaat miehet hyökkäyksessään ja viimeisteli tukun helppoja koreja.

Puoliaikaan mennessä vierasjoukkue tulitti tulostaululle peräti 59 pistettä Kobrien jäädessä 40 pisteeseen. Etenkin toista kauttaan Tampereella pelaava Kenneth Manigault oli vaikea pysäytettävä lapualaisille. Manigault kokosi ensimmäisellä puoliajalla peräti 22 pistettä henkilökohtaiseen pistesarakkeeseensa.

Toisella puoliajalla Pyrintö piti pyristelleen kotijoukkueen turvallisen etäisyyden päässä. Pienen hurmoshengen kolmannella jaksolla saanut Kobrat ei onnistunut ottamaan viimeistä askelta voittotaisteluun.

Pyrinnön kapteeni Antero Lehto oli totutun tyly rankaisija. Lehto kasasi melko helponkin oloisesti 23 pistettä. Kobrien paras oli Larry Anderson, jonka tilastosarake oli komea : 27 pistettä, 11 levypalloa ja neljä syöttöä.

– Ihan tasapainoinen esitys olosuhteisiin nähden. Meillä oli kuitenkin kauden avaus kotona keskiviikkona, joten valmistautuminen ei ollut kovin kattavaa, Lehto kertasi.

– Ollaan kuitenkin aika hyvässä iskussa näin kauden alussa, valmistautuminen on mennyt hyvin.

Robert Juvonen palasi Korisliiga-parketille vuosien tauon jälkeen. Kuva: Pasi Ahola

Kobrien toinen puoliaka oli parempi

Kobrien kapteeni Lauri Toivonen oli kauden alettua rauhallisin mielin.

– Aloitimme hyvin, mutta ehkä ei bensa ihan riittänyt. Pyrintö oli tarvittavan hyvä voittaakseen.

Kobrat sortui useaan menetykseen, kun Pyrintö otti tarvittavan eron taululle.

– En usko, että se oli jännitystä, enemmänkin huolimattomuutta, Toivonen aprikoi.

Kobrien päävalmentaja Lars Ekström oli tyytyväinen pelaajiensa toisen puoliajan esitykseen.

– Toista puoliaikaa en ymmärrä hävetä ollenkaan. Se oli suunnilleen sellaista koripalloa, mitä me pelaamme. Avauspuoliskolla annoimme liikaa etumatkaa, siinä oli tappion syy.

Kobrien kausi jatkuu keskiviikkona Salon Vilppaan vieraana. Pyrintö pääsee mittamaan alkukauden tasonsa keskiviikkona Joensuussa Kataja Basketin vieraana.

Ottelutilasto

 
17.9.2024 19:39 Mestarien liiga

BC Nokia taipui niukasti Mestarien liigan karsinnassa

Hallitseva Suomen mestari joutui takaa-ajaksi Bulgarian mestaria BC Rilski Sportistia vastaan. Loppukiri jäi kuitenkin vajaaksi ja bulgarialaiset etenivät jatkoon 71–64-voitolla.

17.9.2024 08:06 Susijengi

Juho Nenosen pelaajaura päätökseen

Viimeisen kymmenen vuoden ajan Salon Vilpasta Korisliigassa edustanut Tapiolan Hongan kasvatti Juho Nenonen, 37, lyö pelitossut naulaan. Nenonen ilmoitti päätöksestään tiistaiaamuna sosiaalisessa mediassa. Nenosen uran kruunut olivat kolme Suomen mestaruutta, kaksi cupin mestaruutta, kausi Argentiinassa sekä vuodet Susijengin kanssa.

12.9.2024 10:35 Korisliiga

BC Nokia nappasi Antti Kanervon riveihinsä

Mestarien liigan karsintoihin ja tulevaan Korisliiga-kauteen valmistautuva hallitseva Suomen mestari BC Nokia on solminut sopimuksen Antti Kanervon, 35, kanssa.

11.9.2024 16:27 Suomalaiset ulkomailla

Teemu Suokas Puolan suurseura Slask Wroclaw’n vahvuuteen

Munkkiniemen Kisapoikien kasvatti ja Korisliigan kehittynein pelaaja Teemu Suokas, 188 cm ja 23 v., siirtyy Puolan suurseura Slask Wroclaw’n riveihin 1+1-vuotisella sopimuksella. Suokas vahvistaa Slask Wroclaw’n II-joukkuetta sen ainoana ulkomaalaisvahvistuksena, mutta on myös FIBA:n Mestarien liigaa pelaavan edustusjoukkueen käytössä.

10.9.2024 10:00 Korisliiga

Millpoint jatkaa Koripalloliiton ja Korisliigan yhteistyökumppanina

Suomen Koripalloliitto ja mainos- ja liikelahjamaailman syövereissä vaikuttava Millpoint ovat solmineet jatkosopimuksen.

9.9.2024 10:31 Korisliiga

Alkavalla kaudella ei pelata koripallon Suomen Cupia

Alunperin helmikuulle kaavaillut naisten ja miesten Suomen Cupin finaalit jäävät tällä kertaa pelaamatta. Suomen Cupin kehitystyö kuitenkin jatkuu ja tavoitteena on ottaa se taas seuraavina vuosina osaksi Koripalloliiton kilpailujärjestelmää.

3.9.2024 21:07 Suomalaiset ulkomailla

Pärnu Sadam kiinnitti Okko Järven takalinjoilleen

Viimeiset kaksi kautta Helsinki Seagullsissa viettänyt ja helsinkiläisjoukkueen sen ensimmäiseen Suomen mestaruuteen johdattanut Tapiolan Hongan kasvatti Okko Järvi, 193 cm ja 28 vuotta, siirtyy alkavaksi kaudeksi Viron-Latvian liigaa ja FIBA Europe Cupia pelaavan Pärnu Sadamin riveihin.

30.8.2024 16:28 Korisliiga

Dravon Mangum täydentää Korihaiden liigajoukkueen

Uudenkaupungin Korihaiden kolmas ulkomaalaisvahvistus on yhdysvaltalainen Dravon Mangum. 24-vuotias laituri aloittaa Korisliigassa ammattilaisuransa valmistuttuaan Louisiana Techin yliopistosta.

26.8.2024 11:04 Korisliiga

Seagullsissa Korisliiga-mestaruuden voittanut Jeffrey Carroll Jr. palaa Helsinkiin

Helsinki Seagulls on tehnyt sopimuksen joukkuetta historiallisella mestaruuskaudella 2022-23 edustaneen 29-vuotiaan yhdysvaltalaisen Jeffrey Carrollin kanssa. Carroll valittiin kyseisellä kaudella Korisliigan vuoden ulkomaalaispelajaaksi ja hän oli mestaruusjoukkueessa isossa roolissa.

15.8.2024 14:11 Korisliiga

Samu Adler siirtyy HBA:sta Vilppaan Korisliiga-joukkueeseen

Salon Vilppaan Korisliiga-miehistö saa vielä yhden lisäpalasen, kun elokuussa 17 vuotta täyttänyt Samu Adler siirtyy Vilppaan riveihin kahden vuoden sopimuksella. Tapiolan Hongan 196-senttinen kasvatti kuului tämän kesän Tampereen EM-kisoissa Suomen U18-ikäluokan kärkinimiin.

Näytä lisää vastaavia