Vilppaalle hurja jatkoaikavoitto Kouvojen Taylorin 47 pisteestä huolimatta

1.11.2022 20:42 Miesten Korisliiga-illassa nähtiin kaksi jatkoaikatrilleriä, yksi roima voitto varsinaisella peliajalla ja Deshon Taylorilta 47 pisteen ilta.

Deshon Taylor (vas) dominoi pistetilastoa, mutta Quentin Goodin (kesk) vei otteluvoiton. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Salon Vilpas kairasi kotivoiton rajusta jatkoaikakamppailusta Kouvoja vastaan. Isännät taputtelivat ottelun tiukoin luvuin 109–105.

Vilppaalla oli vahva mahdollisuus viedä voitto ottelusta jo neljännellä jaksolla, mutta Jalon Pipkinsin virhe puolustuksessa vei Kouvojen Deshon Taylorin vapaaheittoviivalle yrittämään kolmea vapaaheittoa. Taylor onnistui upottamaan nuo kaikki ja vei joukkueensa jatkoajalle, mutta noste ei riittänyt enää sen jälkeen. Kaikesta huolimatta Taylor on pelannut viime aikoina järisyttävää koripalloa upottamalla edellisessä ottelussa 38 pistettä ja tällä kertaa peräti 47. Lisäksi Taylorille merkittiin kuusi levypalloa, neljä koriin johtavaa syöttöä ja viisi riistoa, mutta myös seitsemän menetystä.

Siitä huolimatta, että Vilpas päästi ottelun tasoihin varsinaisella puoliajalla, itse jatkoajalla ei jäänyt pienimpiäkään epäselvyyksiä voittajasta. Kotijoukkue selvitti viidennen erän lopulta paljon kirkkaammin kuin lukemat antavat ymmärtää, sillä vastustajan kavennus loppunumeroihin tapahtui vasta summerin soidessa.

– Meillä oli kauden paras alku. Olimme selvästi paremmin hereillä. Jatkoaika olisi voinut ratketa kummalle vain, mutta onneksi saimme lopussa tarvitsemamme stopit ja kovia yksilösuorituksia vahvistuksiltamme, päävalmentaja Jussi Savolainen kommentoi Ruudun haastattelussa.

Vahvistukset, jotka näitä kovia yksilösuorituksia antoivat, olivat erityisesti Keyshawn Feazell ja Isaiah Crawley. Feazell tilastoi pelissä 28 pistettä, 11 levypalloa ja erinomaiset kuusi torjuntaa. Crawley puolestaan merkkautti 23 pistettä ja kahdeksan levypalloa. Myös suomalainen pelinjohtaja Perttu Blomgren oli puolustuspäässä skarppina, sillä hänen yhdeksän pisteensä ja viiden syöttönsä oheen merkittiin viisi riistoa.

Ottelutilastot

Katajalle kova comeback-voitto Tuomas Hirvosen johdolla

Myös Nokian palloiluhallissa meni kamppailu ylitöiksi. Kotijoukkue BC Nokia näytti pitkän aikaa jo melkein voittaneen ottelun, mutta peli tiukkeni ja eteni jopa jatkoajalle. Lopulta isäntäjoukkue taipui vieraalleen Kataja Basketille luvuin 75–83.

Voiton joensuulaisille varmisti ennen kaikkea pelinjohtaja Tuomas Hirvonen. Taitavana pallonkäsittelijänä tunnettu Hirvonen jakoi kahdeksan syöttöä mutta tykitti lisäksi taululle joukkueensa kovimmat pistelukemat, 24. Nokian puolella peli puolestaan nojasi pitkälti Perrion Callandretin otteisiin. Hän tilastoi 20 pistettä, yhdeksän levypalloa ja neljä syöttöä.

Okko Järvi penkiltä pistekuninkaaksi Seagullsin voitossa

Kahdesta muusta ottelusta poiketen Helsinki Seagulls voitti oman pelinsä varsin turvallisella erolla. Vääntö Tapiolan Honkaa vastaan ratkaistiin jo varsinaisella peliajalla luvuin 82–60 kotijoukkueen hyväksi.

Seagullsilla oli voitossaan kaksi joukosta erottuvaa työmyyrää. Kumpikin heistä tuli peliin penkiltä. Zena Edosomwan keräsi nimiinsä 12 pistettä, 14 levypalloa sekä kaksi riistoa ja torjuntaa. Okko Järvi puolestaan räiski tilastoihin 17 pistettä.

– Viimeinen erä ratkaisi meille tänään ottelun. Ensimmäisellä puoliajalla heitimme ohi hirveän määrän heittoja, ja se vaikuttaa heti myös kentän toisessa päässä. Todella nihkeä startti, mutta toiseen puoliaikaan olen kyllä erittäin tyytyväinen, kommentoi Järvi.

Hongan puolella Carl Lindbom ahkeroi 11 pisteen ja seitsemän levypallon edestä.

23.3.2024 19:06 Korisliiga

Kobrat taivutti KTP:n kriittisessä väännössä – Lapuan playoff-paikan todennäköisyys kasvoi

Kobrat ja KTP-Basket kamppailevat miesten Korisliigan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

22.3.2024 20:38 Korisliiga

Ylemmän jatkosarjan nelikko taas tasoissa Vilppaan voiton ansiosta – Pyrintö yhä mukana playoff-kisassa

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa yritetään ratkoa niin kotietua kuin viimeistä playoff-paikkaa ja sarjasta putoajaakin. Ratkominen jatkuu kahdella viimeisellä kierroksella.

20.3.2024 20:53 Korisliiga

Kobrat tarrasi tiukasti kiinni viimeiseen playoff-paikkaan – Lahti pahassa pinteessä

Joona Tuomala paukutti pisteitä, kun Kobrat kaatoi Lahti Basketballin. Kumpikin joukkueista kamppailee jatkosarjan loppusuoralla tärkeistä pisteistä.

19.3.2024 20:30 Korisliiga

Kataja tasasi voittotilin Kauhajokea vastaan, mutta Kauhajoki säilytti edun korierossa

Kauhajoki ja Kataja ratkoivat paremmuusjärjestystään miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa.

16.3.2024 21:52 Korisliiga

Kauhajoki ja Korihait kavensivat eroa BC Nokiaan – Seagulls porskuttaa kärjessä

Korisliiga jatkui kolmella ylemmän jatkosarjan ottelulla. Illan voittajia olivat Kauhajoki, Korihait ja sarjaa johtava Seagulls.

15.3.2024 20:54 Korisliiga

Kamppailu viimeisestä playoff-paikasta tiukentuu – KTP otti tärkeän voiton

KTP-Basket nousi playoff-viivan yläpuolelle, ja Bisons Loimaa sai pientä hajurakoa putoamispaikkaan.

13.3.2024 20:25 Korisliiga

Tuomas Hirvonen johti Katajan voittoon – ylemmässä jatkosarjassa nyt peräti neljä joukkuetta tasapisteissä

Kataja Basket onnistui tasaamaan pistetilin Korihaiden ja kahden muunkin joukkueen kanssa.

10.3.2024 19:28 Korisliiga

Kouvojen pistetili jo kolmanneksi paras Korisliigassa – Lahti jumissa putoajan paikalla

Pudotuspelipaikan ja alemman jatkosarjan voiton varmistanut Kouvot kaatoi tänään Lahti Basketballin kovilla lukemilla.

9.3.2024 20:31 Korisliiga

Seagulls ensimmäisenä 20 voiton saldoon, BC Nokialta kolmannen jakson täystyrmäys Vilppaalle

Helsinki Seagulls näyttää selättäneen vaikean talvikautensa. Gulls haki nyt toisen perättäisen voittonsa ylemmässä jatkosarjassa tykittämällä ilmiömäisellä kolmosnäytöksellä Karhu Basketin nurin kotonaan. BC Nokia vankisti asemiaan kakkospaikalla nuijimalla Salon Vilppaan kolmannella jaksolla peräti 25 pisteen marginaalilla.

8.3.2024 20:28 Korisliiga

KTP jatkaa voittojen tiellä – Korisliiga-veteraani Jeremiah Wood jälleen vedossa

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa KTP-Basket päihitti Bisons Loimaan 84–76.