Daniel Jansson kahden vuoden jatkosopimukseen Tigers Tübingenin kanssa

27.3.2021 11:50 Saksan ProA:ssa pelaavan Tigers Tübingenin päävalmentajana toimiva Daniel Jansson, 41, on tehnyt seuran kanssa kaksivuotisen jatkosopimuksen. Uusi sopimus kattaa kauden 2022-23 loppuun.

Ennen pestiään Tigers Tübingenissä, Danny Jansson toimi Ulmin valmentajana. (Kuva: Harry Langer)

Jansson vietti kuusi kautta Ulmin organisaatiossa, joista ensimmäiset viisi seuran akatemiajoukkueen päävalmentajana ja viime kaudella edustusjoukkueen apuvalmentajana. Tällä kaudella hän on toiminut ensimmäistä kauttaan Tigers Tübingenin päävalmentajana.

Tigers on tällä hetkellä Saksan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla, ProA:ssa, sijalla 13 kahdeksan voiton ja 17 tappion saldolla.

- Kauteen lähtö oli hyvin vaikea, koska seura osasi ennakoida esimerkiksi lipputulojen puuttumisen koko kaudelta, ja siksi budjetti kauteen lähtiessä oli lähes olematon. Kausi itsessään on ollut aikamoista vuoristorataa emmekä ole saaneet esimerkiksi puolustukseen luotua mitään identiteettiä kunnes vasta viimeisten muutaman viikon aikana, Jansson analysoi joukkueen kautta.

Joukkueen tilannetta eivät ole myöskään helpottaneet loukkaantumismurheet tai se, että joukkueen kotihalli on toiminut joulusta saakka rokotuskeskuksena. Tälläkin hetkellä Tigersin kokoonpanosta puuttuu kahdeksan pelaajaa loukkaantumisten takia.

- Koronakaudella loukkaantumiset ovat astuneet ihan ennennäkemättömään rooliin ja nyt viimeiset viikot yritetään viedä läpi seitsemällä pelaajalla ilman, että loukkaantumisia tulee lisää, Jansson jatkaa.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Jansson tiedetään erinomaisena nuorten pelaajien kasvattajana ja nuori joukkue onkin kehittynyt kauden mittaan. Muun muassa Susijengin paidassa hienosti EM-karsinnoissa esiintynyt Elias Valtonen on pelannut erinomaista kautta ja ottanut harppauksia eteenpäin.

- Hyvää kaudessa on ollut se, että onnistuimme löytämään muutamia nuoria yksilöitä, joiden varaan on hyvä lähteä rakentamaan tulevaa. Ajoittain olemme myös pelanneet ihan hyvää korista emmekä oikeastaan kertaakaan jääneet kenenkään jalkoihin kauden aikana. Myös muutamat nuoret yksilöt ovat kehittyneet valtavasti kauden aikana, mukaan lukien Elias.

Kahden vuoden jatkosopimus antaa Janssonille rauhan rakentaa ja kehittää joukkuetta pidemmällä tähtäimellä.

- Nyt aletaan aktiivisesti kasaamaan ensi kauden joukkuetta ja uskon, että tästä on hyvä parantaa edellisestä kaudesta ja vieläpä "oikealla tavalla".

Jansson on viihtynyt seurassa hyvin, vaikka koronapandemia on asettanut myös omat haasteensa.

- Ihan aitoa kuvaa Tübingenistä en saanut tällä kaudella, koska kaikki oli pitkälti koko kauden lockdownissa. Seurassa on toki aika "perhekeskeinen" fiilis ja se on ollut todella positiivista. Toivottavasti saadaan oma kotiareena takaisin käyttöön, ja jos saadaan vielä faneja paikalle, niin tilanne normalisoituisi edes jossakin määrin.

Henkilöt

 
15.3.2024 18:54 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtoranta taistelee Saksan cupin mestaruudesta – ”Tähtäin on, että voitamme”

Saksan cupin neljän joukkueen lopputurnaus pelataan viikonloppuna ja suomalaispelaajista mukana nähdään Angels Nördlingenin joukkuetta edustava Roosa Lehtoranta. Lehtoranta lähtee viikonloppuun toiveikkain mielin.

16.2.2024 15:52 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin ja Elias Valtonen taistelevat Copa del Rey'n voitosta

Espanjan cup, Copa del Rey, pelataan viikonlopun aikana Malagassa. Voitosta ovat taistelemassa myös Sasu Salin ja Elias Valtonen.

2.2.2024 18:37 Suomalaiset ulkomailla

Elina Koskimiehen tähtäimessä Saksan mestaruus ja EM-kisat

Elina Koskimies mietti viime kesänä, että jättäisi Saksan kahden siellä vietetyn kauden jälkeen. Hallitsevan mestarin ja EuroCup-joukkue Kelternin tarjous käänsi kuitenkin Koskimiehen pään ja nyt hän taistelee Saksan mestaruudesta.

27.1.2024 09:30 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen saanut hyvän alun Espanjassa – ”Rooli on juuri se mitä luvattiin”

Alexander Madsen vaihtoi jouluna seuraa, kun VEF Riika vaihtui Espanjan liigassa pelaavaan BC Andorraan. Madsen on saanut hyvän startin Euroopan kovimmassa kansallisessa liigassa.

14.12.2023 16:50 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalo ammentanut oppia ammattilaiskentillä

Elina Aarnisalo pelaa ensimmäistä kauttaan ulkomailla, kun hän koripalloilee Kangoeroes Mechelenin riveissä ennen siirtymistään USA:n yliopistoon. Aarnisalo on saanut arvokasta oppia Euroopan huipulta.

9.12.2023 07:45 Suomalaiset ulkomailla

Lotta-Maj Lahtinen palasi loukkaantumisen jälkeen vahvempana takaisin

Lotta-Maj Lahtisen oli määrä tehdä debyyttinsä ammattilaiskentillä jo viime kaudella, mutta paha loukkaantuminen juuri kauden alkua siirsi suunnitelmia vuodella. Täksi kaudeksi Lahtinen palasi tositoimiin täydessä kunnossa ja teki sopimuksen espanjalaisen EuroCup-joukkue AE Sedis Basquetin kanssa.

18.11.2023 13:17 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhunin riski kannatti – ”Joskus kannattaa luottaa vaistoihin”

Edon Maxhunin kesäinen kärsivällisyys palkittiin, kun hän sai sopimuksen Ranskan huippusarjaan Le Portelin joukkueeseen. Maxhuni on nopeasti ottanut ison roolin joukkueessa ja johdattanut joukkueen voitosta voittoon.

3.10.2023 09:35 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen uskoo Paris Basketballin mahdollisuuksiin EuroCupissa

EuroCup starttaa tiistaina ja suomalaisittain lippua kantavat Paris Basketballin kaksikko Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo. Jantunen uskoo joukkueensa menestysmahdollisuuksiin menestyä kilpailussa.

29.9.2023 20:00 Suomalaiset ulkomailla

Helmi Tulonen valmiina toiseen kauteensa Italian Serie A1:ssä – ”Tiedän nyt mitä tässä liigassa pelaaminen vaatii”

Helmi Tulonen pelasi ensimmäisen kautensa Italian Serie A1:ssä Le Mura Luccan riveissä, mutta täksi vuodeksi seuraksi vaihtui Sanga Milano. Tulonen uskoo pystyvänsä tällä kaudella entistä parempaan.

23.9.2023 11:29 Suomalaiset ulkomailla

Susijengissä vanhin, seurajoukkueessa nuoriso-osastoa – Sasu Salinin kausi käyntiin tutuissa maisemissa

Sasu Salinilla, 32, lähtee käyntiin jo kahdeksas täysi kausi Espanjan pääsarjassa ACB:ssä. Teneriffa lähtee hakemaan jälleen menestystä niin kotimaan kuin Euroopan kentillä.

Näytä lisää vastaavia