Daniel Jansson liittyy Susijengin valmennusjohtoon

28.5.2024 10:00 Vuosikymmenen ajan nousujohteista uraa Saksassa tehnyt ja kahdesti Saksan Pro A:n vuoden valmentajaksi valittu kouvolalaislähtöinen Daniel ”Danny” Jansson, 45, liittyy alkaneena kesänä Susijengin valmennusjohtoon. Tuoreeltaan Saksan Bundesliigan Heidelbergin kanssa päävalmentajasopimuksen tehnyt Jansson aloittaa kesänsä Susijengissä välittömästi.

Daniel Jansson ja Aatu Kivimäki. Kuva: Dennis Duddek Photography

Maajoukkuetoiminnan saralla Jansson on rautainen konkari, sillä hän on valmentanut Suomen eri maajoukkueita aina nuorimmista ikäluokista miesten Rising Stars -joukkueeseen (ent. haastajamaajoukkue) yli kymmenen vuoden ajan.

Viime kesänä Jansson ammensi kokemusta Kiinan universiadeista, joissa Suomen miehet sijoittuivat historiallisesti viidennelle sijalle.

- Vaikka seurajoukkuekausi onkin ollut pitkä, tiedän yli kymmenen vuoden maajoukkuekokemuksella, että kun pääsee tuttujen kasvojen – aina pelaajista valmentajiin ja staffiin – kanssa kesällä saliin, siinä saa itsekin hurjasti virtaa lisää, Jansson hymyilee.

- Viime kesän Rising Stars –toiminnassa mukana olleena tiedän varmasti, että intensiteetistä ei homma jää kiinni. Ja koska monella pelaajalla on vankka susihistoria, uskon, että saamme junan liikkeelle välittömästi ja pääsemme hiomaan ja kertaamaan yhteistä tekemistä olympiakarsintoja varten.

Susijengin päävalmentajana toimii edellisten vuosien tavoin Lassi Tuovi. Valmennusjohdon täydentävät Jansson, Hanno Möttölä, Teemu Rannikko, Jussi Hirvonen ja Kim Forsblom.

- Toivottavasti pystyn tuomaan mukanani ryhmään ennen kaikkea yhtenäisyyttä omien vahvuuksieni avulla, Jansson päättää.

 
5.7.2024 15:15 Susijengi

Coach Rannikko Euroopan mestari Espanjasta: ”Pitää pelata rohkeasti ja sysätä paineet heille”

Susijengi saa myöhään lauantai-iltana Suomen aikaa mahdollisuuden revanssiin, kun se kohtaa Valencian olympiakarsintaturnauksen semifinaalissa hallitsevan Euroopan mestarin Espanjan. Kaksi vuotta sitten Berliinissä pelatussa EM-välierässä Susijengi johti Espanjaa viidellätoista pisteellä, mutta taipui sittemmin yhdeksällä pisteellä.

5.7.2024 13:30 Susijengi

Susijengin fanitapaaminen Valenciassa perjantai-iltana klo 18.15!

Olympiakarsintaturnauksen semifinaaliin torstain Puola-kirivoitolla paikkansa varmistanut Susijengi kohtaa Valenciaan saapuneita susifaneja perjantai-iltana 5.7. klo 18.15 paikallista aikaa!

5.7.2024 11:57 Susijengi

Slovenia pesi kasvonsa, Puerto Rico hurmosvoittoon – olympiakarsintojen semifinaaliparit varmistuivat

Olympiakarsintojen avausottelussa Kroatialta kylmää kyytiä saanut Slovenia pesi kasvonsa johtotähtensä Luka Doncicin näyttäessä tietä ja raivasi tiensä semifinaaliin löylyttämällä Uutta-Seelantia murskalukemin. Puerto Rico järjesti puolestaan Jose Alvaradon johdolla karnevaalit Italiaa vastaan kotiturnauksessaan.

5.7.2024 01:49 Susijengi

Susijengin normipäivä! Puola kaatui takamatkalta, Susijengi olympiakarsintojen semifinaaliin

Valencian olympiakarsintaturnauksen alkulohkon päätöspäivänä nähtiin tyyppiesimerkki Susijengin ottelusta. Puola hallitsi ottelutapahtumia kolme jaksoa, mutta Susijengi pysyi pelisuunnitelmassaan, kuroi eron umpeen ja kuittasi Alexander Madsenin ja Edon Maxhunin viime hetken koreilla paikan olympiakarsintojen semifinaalissa luvuin 88–89 (47–38).

4.7.2024 15:50 Susijengi

Remu Raitanen: ”Pitää olla aina valmis ottamaan heitto”

ToPo Juniorien juniorimyllystä maailmalle lähtenyt Remu Raitanen, 26, on viime vuosina vähitellen vakiinnuttanut roolinsa Susijengissä. Espanjan kakkosliigassa ammattilaiskokemusta kartuttanut Raitanen kertoo nauttivansa susiroolistaan aina valmiina heittäjänä ja joukkuepelaajana ja ottavansa kaiken irti Valencian olympiakarsinnoista.

4.7.2024 11:10 Susijengi

Petteri Koponen New Zealand Breakersin päävalmentajaksi

Suomi-koriksen kaikkien aikojen pelaajalegendoihin lukeutuva MaSu-Basketin kasvatti Petteri Koponen, 36, on solminut 2+1-vuotisen päävalmentajasopimuksen Australian NBL-liigaa pelaavan uusiseelantilaisjoukkueen New Zealand Breakersin kanssa. Breakers on voittanut NBL:n mestaruuden neljä kertaa historian saatossa.

4.7.2024 10:21 Susijengi

Filippiinit ja Uusi-Seelanti yllätysvoittoihin olympiakarsinnoissa

Eurooppa on vuosikymmenten ajan näytellyt pääroolia kansainvälisten koripalloturnausten kärkikahinoissa, mutta muun maailman joukkueet ovat ottamassa etumatkaa kiinni. Viimeisimpinä osoituksina tästä Filippiinit peittosi MM-5. Latvian Riiassa selkein lukemin ja Uusi-Seelanti kaatoi vastikään Slovenian nujertaneen Kroatian.

3.7.2024 20:29 Susijengi

Bahama varmisti olympiakarsintalohkon voiton, Susijengi ja Puola ratkaisevat lohkon toisen semifinaalipaikan

Vakuuttavaa jälkeä Susijengiä vastaan tehnyt Bahama varmisti olympiakarsintalohkon voiton kellistämällä sinnikkään Puolan pistein 90–81 (50–38). Lohkon toinen semifinaalikarsintapaikka ratkeaa myöhään torstai-iltana Susijengin ja Puolan välisessä ottelussa.

3.7.2024 16:26 Susijengi

Olivier Nkamhoua Saksan Bundesliigan kärkijoukkue Chemnitziin

Viimeiset viisi vuotta yliopistokoripalloa Yhdysvaltain NCAA-liigan Tennesseessä ja Michiganissa pelannut Susijengin laitahyökkääjä ja Helsingin NMKY:n kasvatti Olivier Nkamhoua, 24, on allekirjoittanut sopimuksen Saksan Bundesliigaa ja FIBA:n Mestarien liigaa pelaavan Niners Chemnitzin kanssa. Nkamhouan sopimus sisältää NBA-pykälän.

3.7.2024 13:30 Susijengi

EM-nelonen Puola iskee Susijengiä vastaan järjestelmällisyydellä ja monipuolisuudella

Vuoden 2022 EM-kisoissa Prahassa Susijengi pyöritteli Puolasta kolmenkymmenen pisteen voiton erinomaisen joukkuepuolustuksen ja kaukoheittopelin turvin. Sittemmin Puola kuitenkin eteni EM-mitalipeleihin kukistettuaan pudotuspeleissä Ukrainan ja Slovenian. Hanno Möttölän mukaan Puola on systemaattinen ja vaarallinen vastustaja.

Näytä lisää vastaavia