Digitaalinen pöytäkirja eSCO korvaa paperiset pöytäkirjat kaikissa korissarjoissa

27.4.2021 08:00 Koripalloliitto on toteuttanut oman digitaalisen ottelupöytäkirjan, joka korvaa jatkossa paperiset pöytäkirjat. Nettiselaimessa toimiva eSCO on kaikkien Koripalloliiton jäsenseurojen käytössä veloituksetta. Kaikki sarjat siirtyvät digitaaliseen pöytäkirjaan ensi kauden aikana.

Digitaalinen pöytäkirja, eSCO, tulee helpottamaan ja palvelemaan seuroja tulevaisuudessa. Paperiset ja postitettavat pöytäkirjat tulevat siirtymään digitaalisen pöytäkirjan myötä pois käytöstä ensi kauden aikana. 

Helppokäyttöistä eSCO-sovellusta ei tarvitse ladata tietokoneelle, vaan se toimii suoraan selaimessa. Käyttö onnistuu kannettavalla tietokoneella tai tabletilla, käyttö vaatii toimivan internetyhteyden. eSCO tukee yleisimpiä nettiselaimia ja käyttöjärjestelmiä. 

Digitaalinen pöytäkirja toimii synkronisoidusti FIBA Organizerin kanssa, jonka kautta kaikki ottelutiedot, sarjatiedot ja valtakunnallisten sarjojen kokoonpanot siirtyvät eSCO:on. Toisessa vaiheessa ensi kauden aikana Sense-lisenssijärjestelmä integroidaan digitaaliseen pöytäkirjaan, jolloin lisenssin maksaneet henkilöt ja rinnakkaisedustusoikeudet näkyvät suoraan eSCO:ssa. 

eSCO on ollut testikäytössä kuluneena vuonna. Karhu Basketin kilpailutoiminnasta vastaava, FIBA:n toimitsijalisenssin suorittanut Riikka Väisänen kehuu varauksetta uutta digitaalista pöytäkirjaa.

- Uusi pöytäkirja on todella helppokäyttöinen, jonka selkeät ohjeet tekevät aloittamisen jokaiselle todella helpoksi. On tärkeää, että pöytäkirjaa varten ei tarvitse ladata erillistä ohjelmaa, vaan se toimii kaikilla koneilla, joissa on nettiselain. Käyttöliittymä on selkeä ponnahdusikkunoineen sekä nopea, kun kaikkea ei tarvitse kuitata jokaisen pelitapahtuman jälkeen, Väisänen avaa. 

Seurat voivat nyt keväällä tilata käyttöönsä eSCO:n käyttöä ja testaamista varten seurakoodin, josta voi halutessaan jakaa omille joukkueilleen joukkuekoodin. Koodin voi tilata tämän lomakkeen kautta.

Joukkueille lähetään sähköpostitse ennen sarjojen alkamista joukkuekohtaiset koodit, jolla se voi kirjautua eSCO:on osoitteessa esco.basket.fi/. Tulevalla kaudella on mahdollista käyttää vielä tarvittaessa paperista pöytäkirjaa. 

Uusi digitaalinen pöytäkirja mahdollistaa myös toiminnallisen mahdollisuuden tulostauluun, mikäli eSCO:n selainnäkymä peilataan toiselle näytölle, joka suunnataan pelikentälle.

Koripalloliiton teknisenä kumppanina eSCO-projektissa toimii TorneoPal, joka on suomalaiselle koripalloväelle tuttu eri turnauksien yhteyksistä.

Lisätiedot

 
13.2.2023 09:00 Koripalloliitto tiedottaa

Korisbuumi jatkaa kasvuaan: koripallo toista vuotta peräkkäin uuteen lisenssiennätykseen

Suomalaisessa koripallossa on jälleen tehty uusi lisenssiennätys. Tällä kaudella lajissa on nähty harrastajia lajin ennätysmäärä, kun lisenssimäärässä ylitettiin aiempi, viime vuonna tehty lisenssiennätys.

30.10.2021 12:15 Koripalloliitto tiedottaa

Puheenjohtaja Timo Elo kiitti seuroja onnistuneesta paluusta arkeen

Koripalloliiton liittokokous käsitteli lauantaina liiton edellistä tilikautta. Koripalloliitto sai historiansa 13. kunniajäsenen, kun Pentti Hilke valittiin kunniajäseneksi mittavasta ja monimuotoisesta päivätyöstään koripallon parissa.

20.11.2023 12:57 Seurat

Parempaa korista -webinaarissa aiheena seuraviestintä koripalloseuroissa

Vuoden viimeinen Parempaa korista -webinaari järjestetään 13.12, jolloin aiheen keskiössä ovat seuraviestintä ja työkalut sen kehittämiseen.

7.6.2023 10:40 Koripalloliitto

Seurapalveluyksikön vuosittaiset palkinnot jaettu

Koripalloliiton Seurapalveluyksikkö palkitsee seurakentän aktiivisia koripallotekijöitä vuosittain. Harri Jokela palkittiin koripallokasvattajana, Pauli Korhonen puolestaan sai elämäntyöpalkinnon. Pikkusudet palkinto meni BC Nokialle ja vuoden koripallotekona palkittiin upea IKH Areena.

22.4.2023 12:53 Koripalloliitto tiedottaa

Airamaa, Forsström ja Sten jatkavat liittohallituksessa

Koripalloliiton kevätliittokokous järjestettiin 22.4. lähikokouksena Scandic Espoossa. Liittohallituksen kolme erovuoroista jäsentä hyväksyttiin ehdollepanotoimikunnan esityksen mukaisesti seuraavalle kolmivuotiskaudelle, kun Marko Airamaa, Kaisa Forsström ja Tiina Sten jatkavat liittohallituksessa.

24.3.2023 16:00 Seurat

Parempaa korista -webinaarissa aiheena psyykkinen hyvinvointi lasten ja nuorten urheilussa

Kevään ensimmäinen Parempaa korista -webinaari järjestetään 18.4., jolloin aiheen keskiössä ovat lapset ja nuoret psyykkisen hyvinvoinnin näkökulmasta.

1.2.2023 09:45 Koripalloliitto tiedottaa

Koripalloliitto hakee kiertue- ja viestintäavustajaa kesän tapahtumiin

Sykkiikö sydämesi koripallolle ja olet kesätöitä vailla? Etsimme joukkoomme ensi kesäksi reipasta ja oma-aloitteista vahvistusta varmistamaan hauskojen koristapahtuminen onnistunut läpivienti.

16.12.2022 11:35 Koripalloliitto

Koululaiskysely 2022: koripallo kiinnostaa nuorten keskuudessa

Joulukuun puolessa välissä julkaistu koululaiskysely kartoittaa lasten ja nuorten harrastushaluja. Valtakunnalliseen koululaiskyselyyn vastasi yli 160 000 ala- ja yläkoululaista ympäri Suomea yli 1 500 eri koulusta.

29.11.2022 08:39 Seurat

Parempaa korista -webinaarit tuomaan lisäarvoa seuroille

Koripalloliitto käynnistää uuden webinaarikokonaisuuden tarjoamalla jäsenseuroilleen maksuttoman etätapaamisen, jonka tarkoituksena on tukea seuroja vaihtuvin aihepiirein. Seuraava järjestetään 8.12., jolloin aiheena on seuratoiminnan mahdolliset EU-rahoitukset.

14.9.2022 09:49 Lisenssit

Koripalloliitto järjestää seuroille webinaarin lisenssitilastoista – tule kuuntelemaan, miten seurat voivat hyötyä datasta

Webinaarissa käydään läpi kauden 2021–2022 loppuun saakka kerättyä lisenssidataa ja siitä johdettua analyysia. Uutena ominaisuutena lisenssityökaluun on saatu päivitetty kunta- ja postinumero selvitys, joka auttaa seuroja tunnistamaan omaan alueensa potentiaalin tarkemmin.

Näytä lisää vastaavia