EM-nelonen Puola iskee Susijengiä vastaan järjestelmällisyydellä ja monipuolisuudella

3.7.2024 13:30 Vuoden 2022 EM-kisoissa Prahassa Susijengi pyöritteli Puolasta kolmenkymmenen pisteen voiton erinomaisen joukkuepuolustuksen ja kaukoheittopelin turvin. Sittemmin Puola kuitenkin eteni EM-mitalipeleihin kukistettuaan pudotuspeleissä Ukrainan ja Slovenian. Hanno Möttölän mukaan Puola on systemaattinen ja vaarallinen vastustaja.

Mateusz Ponitka (oik.) ja A.J. Slaughter johtivat Puolan EM-mitalipeleihin kaksi vuotta sitten. Kuva: FIBA Europe.

- Puolan suurin vahvuus on systemaattisuus. Heidän hyökkäyksensä perustuu vahvaan taktiseen koheesioon, jota johtaa Mateusz Ponitkan ja A.J. Slaughterin takamiestandem. Päävalmentaja Igor Milicicin pelikirja on suhteellisen laaja, Möttölä summaa torstai-illan olympiakarsintavastustajan vahvuudet.

Puola on tuonut Valencian turnaukseen lähes täysin saman joukkueen, joka nähtiin Prahan EM-kentillä kaksi vuotta sitten, vahvistettuna kaksi viime kautta San Antonio Spursissa vahvasti esiintyneellä Jeremy Sochanilla.

Vaikka kahden vuoden takainen EM-kisaottelu päättyi Susijengille murskapistein 89-59, Möttölä ei suosittele liiallisen huomion kiinnittämistä menneeseen.

- Puola tuntee kyllä meidät samalla tavalla kuin me tunnemme heidät. Kahdessa vuodessa niin pelaajat kuin pelikin ovat kehittyneet, hän kommentoi.

- Avainasiat pysyvät sinänsä samana. Prahassa joukkuepuolustuksemme oli erinomaista ja pääsimme sitä kautta juoksemaan kenttää, mikä tulee olemaan avainasemassa myös huomenna. Meidän on kyettävä viemään peliä avoimella kentällä ja nostamaan tempoa niin, että Puola kokee olonsa epämukavaksi.

Puola kohtaa tänään keskiviikkoiltana Bahaman, joka peittosi lohkon avausottelussa Susijengin yhdellätoista pisteellä. Vaikka Puola tulee pelaamaan perättäisten päivien ottelut ja Susijengi saa tänään välipäivän, Möttölä muistuttaa, että susileirissä huomio kiinnitetään ennen kaikkea omaan tekemiseen muiden otteluiden tai kilpailijoiden olosuhteiden sijaan.

- Torstain peli tulee loppujen lopuksi ratkeamaan siihen, kummalla on parempi yhteinen energia ja kumpi pystyy viemään peliä omaan tempoonsa. Meille se tarkoittaa pallon ja miehen liikettä koko kentällä. Puola lähtee myös erinomaisesti nopeisiin hyökkäyksiin, mutta puolella kentällä he tahtovat pelata pidempiä hyökkäyksiä ja viedä isoja ulkopelaajiaan (Ponitka, Michal Sokolowski, Jeremy Sochan) korin läheisyyteen ja hyökätä sieltä käsin.

Suomi ja Puola ovat kohdanneet miesten maaotteluissa historian saatossa 35 kertaa. Näistä otteluista Suomi on voittanut yhdeksän. Suomi on voittanut viimeiset kolme maaotteluaan Puolaa vastaan (2016, 2017, 2022).

Coach Möttölän tärpit: seuraa heitä

  • Mateusz Ponitka (198 cm/30 v) / A.J. Slaughter (191/36): “Hyvin erilaisia pelaajia. Puolan takakentän hyökkäyspään sielu. Ponitka haluaa oikealle, Slaughter vasemmalle. Ponitka haluaa pallon hyökkäyksessä mieluiten omaan käteen ja rakastaa postata, Slaughter voi ratkaista itse tai heittää kuljetuksesta. Kummankin kanssa meidän pitää pystyä olemaan fyysisiä ja saada heidät turhautumaan.”
  • Jeremy Sochan (203/20): ”Palannut kevään nilkkavamman jälkeen kentälle. Atleettinen, energinen, hyvä puolustaja ja syöttäjä. Ei vielä valtavan suuri kaukoheittouhka, mutta mielenkiintoinen pelaaja ja Puolan maajoukkueen tulevaisuuden monitoimityökalu. Toiminut Gregg Popovichin joukkueessa myös pelinrakentajana.”
  • Aleksander Balcerowski (215/23): ”Euroliigan mestari Panathinaikosissa – pienillä minuuteilla, mutta silti. Pitkä, erinomainen urheilija. Juoksee kenttää, haluaa päättää kaikki hyökkäykset donkkiin. Puolan ainoa puhdas iso pelaaja, jolle joukkue hakee alley oopeja. Jos olemme häntä vastaan fyysisiä, hän ei ole parhaimmillaan.”

Susijengi ja Puola kohtaavat Valencian olympiakarsintaturnauksen toisessa ottelussa torstai-iltana 4.7. klo 21.30 Suomen aikaa. Ottelu televisioidaan Nelosella ja Ruudussa.

Puola Valencian olympiakarsintaturnauksessa 2.-7.7.

                                                                                 

#

Nimi

Pituus

Syntynyt

Seura

0

Andrzej PLUTA

198

2000

Arka Gdynia (POL)

1

Jeremy SOCHAN

203

2003

San Antonio Spurs (NBA)

2

Aleksander BALCEROWSKI

215

2000

Panathinaikos (GRE)

3

Michal SOKOLOWSKI

196

1992

GeVi Napoli (ITA)

4

A.J. SLAUGHTER

191

1987

CB Gran Canaria (ESP)

7

Igor MILICIC Jr.

202

2002

UNC Charlotte (NCAA)

8

Andrzej MAZURCZAK

188

1993

King Szczecin (POL)

9

Mateusz PONITKA

198

1993

Partizan Belgrad (SRB) 

11

Aleksander DZIEWA

207

1997

Hamburg Towers (GER)

15

Jaroslaw ZYSKOWSKI

203

1992

Trefl Sopot (POL)

23

Michal MICHALAK

197

1993

PAOK Thessaloniki (GRE)

28

Przemyslaw ZOLNIEREWICZ

196

1995

King Szczecin (POL)

  • Päävalmentaja Igor MILICIC
  • Valmentaja Artur GRONEK
  • Valmentaja Grzegorz KOZAN
 
5.7.2024 15:15 Susijengi

Coach Rannikko Euroopan mestari Espanjasta: ”Pitää pelata rohkeasti ja sysätä paineet heille”

Susijengi saa myöhään lauantai-iltana Suomen aikaa mahdollisuuden revanssiin, kun se kohtaa Valencian olympiakarsintaturnauksen semifinaalissa hallitsevan Euroopan mestarin Espanjan. Kaksi vuotta sitten Berliinissä pelatussa EM-välierässä Susijengi johti Espanjaa viidellätoista pisteellä, mutta taipui sittemmin yhdeksällä pisteellä.

5.7.2024 13:30 Susijengi

Susijengin fanitapaaminen Valenciassa perjantai-iltana klo 18.15!

Olympiakarsintaturnauksen semifinaaliin torstain Puola-kirivoitolla paikkansa varmistanut Susijengi kohtaa Valenciaan saapuneita susifaneja perjantai-iltana 5.7. klo 18.15 paikallista aikaa!

5.7.2024 11:57 Susijengi

Slovenia pesi kasvonsa, Puerto Rico hurmosvoittoon – olympiakarsintojen semifinaaliparit varmistuivat

Olympiakarsintojen avausottelussa Kroatialta kylmää kyytiä saanut Slovenia pesi kasvonsa johtotähtensä Luka Doncicin näyttäessä tietä ja raivasi tiensä semifinaaliin löylyttämällä Uutta-Seelantia murskalukemin. Puerto Rico järjesti puolestaan Jose Alvaradon johdolla karnevaalit Italiaa vastaan kotiturnauksessaan.

5.7.2024 01:49 Susijengi

Susijengin normipäivä! Puola kaatui takamatkalta, Susijengi olympiakarsintojen semifinaaliin

Valencian olympiakarsintaturnauksen alkulohkon päätöspäivänä nähtiin tyyppiesimerkki Susijengin ottelusta. Puola hallitsi ottelutapahtumia kolme jaksoa, mutta Susijengi pysyi pelisuunnitelmassaan, kuroi eron umpeen ja kuittasi Alexander Madsenin ja Edon Maxhunin viime hetken koreilla paikan olympiakarsintojen semifinaalissa luvuin 88–89 (47–38).

4.7.2024 10:21 Susijengi

Filippiinit ja Uusi-Seelanti yllätysvoittoihin olympiakarsinnoissa

Eurooppa on vuosikymmenten ajan näytellyt pääroolia kansainvälisten koripalloturnausten kärkikahinoissa, mutta muun maailman joukkueet ovat ottamassa etumatkaa kiinni. Viimeisimpinä osoituksina tästä Filippiinit peittosi MM-5. Latvian Riiassa selkein lukemin ja Uusi-Seelanti kaatoi vastikään Slovenian nujertaneen Kroatian.

3.7.2024 12:03 Susijengi

Espanja murskavoittoon Libanonista, Kroatia shokeerasi Sloveniaa

Valencian olympiakarsintaturnausta isännöivä hallitseva Euroopan mestari Espanja aloitti turnauksensa odotettuun tapaan ryöpyttämällä Libanonia pistein 104–59 (51–31). Tiistain suurin yllätys nähtiin Pireuksessa, missä viime vuodet alamaissa ollut Kroatia peittosi Luka Doncicin Slovenian 108–92 (54–41).

2.7.2024 22:44 Susijengi

Bahama kiristi intensiteettiä tauon jälkeen, hyydytti Susijengin hurmoksen

Susijengi kypsytteli Valencian olympiakarsintojen avausottelussa yllätystä heti kättelyssä karkaamalla alkujännityksen karistettuaan parhaimmillaan 54–42-johtoon kolmen NBA-miehen Bahamasta. Pelin jälkipuoliskolla Bahama käänsi Buddy Hieldin johdolla momentumin ja liukasteli 85-96 (54-47) -voittoon 19-vuotias V.J. Edgecombe viimeistelijänään.

1.7.2024 14:13 Susijengi

Bahama NBA-eturiveineen Susijengin avaushaaste olympiakarsinnoissa

Susijengin ensimmäiset olympiakarsinnat 36 vuoteen pyörähtävät käyntiin huomenna tiistaina illansuussa Suomen aikaa Espanjan Valenciassa. Turnauksen avausottelussaan Susijengi saa vastaansa kivikovan NBA-kolmikon Eric Gordon-Buddy Hield-Deandre Ayton johtaman Bahaman, joka esitti vakuuttavia otteita vuoden takaisissa esikarsinnoissa Argentiinassa.

30.6.2024 21:39 Pääjuttu

Susijengin pelaajatusina olympiakarsintoihin on vahvistettu

Susijengin päävalmentaja Lassi Tuovi valmennusjohtoineen on vahvistanut kahdentoista hengen miehistön alkaneen viikon olympiakarsintaturnaukseen Espanjan Valenciaan. Susijengi kohtaa turnauksessa tiistaina Bahaman ja torstaina Puolan.

30.6.2024 19:48 Susijengi

Puola olympiakarsintoihin tuplavoittojen siivittämänä

Kesän maaottelunsa kolmella perättäisellä tappiolla aloittanut Puola käänsi kurssinsa ja saapuu Valencian olympiakarsintaturnaukseen kahden voiton saattelemana. Puola nujersi viimeisissä valmistavissa maaotteluissaan Uuden-Seelannin ja Filippiinit.

Näytä lisää vastaavia