Johannes Sarekoski Koripalloliiton huippuerotuomarivalmentajaksi

15.6.2022 16:00 Suomen Koripalloliiton uudeksi huippuerotuomarivalmentajaksi on valittu pitkän linjan Korisliiga-erotuomari Johannes Sarekoski, 47. Sarekoski aloittaa uudessa pestissään kesällä 2022.

Johannes Sarekoski aloittaa huippuerotuomarivalmentajana. Kuva: Ville Vuorinen

Johannes Sarekoski aloitti SM-sarjaerotuomarina 1999, jossa hän toimi yhtäjaksoisesti erotuomarina kevääseen 2022 saakka. FIBA-erotuomari. Sarekoskesta tuli vuonna 2005. Sarekoski on valittu Korisliigan vuoden erotuomariksi neljästi.

Sarekoski on toiminut erotuomarina 765 Korisliiga-ottelussa, joka oikeuttaa kaikkien aikojen maratontaulukon viidenteen sijaan. Lisäksi Sarekoski on jakanut oikeutta yli 300 kansainvälisessä ottelussa. Hän on aiemmin toiminut Suomen Koripallo Erotuomareiden Liiton puheenjohtajana sekä pääsarjaerotuomareiden pääkouluttajana.

Sarekoski on koulutukseltaan kauppatieteiden maisteri, ja hän työskentelee asiakkuusjohtajana Accountor Services Oy:llä.

- Olemme erittäin tyytyväisiä, että löysimme Johannes Sarekosken tasoisen suomalaisen huippuerotuomarin jatkamaan Kati Nynäsin erinomaista työtä suomalaisen huippukoripallon edelleen kehittämiseksi, Koripalloliiton toimitusjohtaja Ari Tammivaara iloitsee.

Huippuerotuomarivalmentajan tehtävä on monisäkeinen. Sarekoski tulee muun muassa vastaamaan ylimpien sarjatasojen erotuomareiden koulutuksista ja toiminnan kehittämisestä. Hän tulee myös seuraamaan ja ohjaamaan pääsarjoissa toimivien erotuomareiden suorittamista. Lisäksi huippuerotuomarivalmentaja toimii tiiviissä yhteistyössä kansainvälisen koripalloliitto FIBA:n erotuomaritoiminnan kanssa.

- Viimeiset kymmenen vuotta Suomen koripalloerotuomaritoimintaa on kehitetty määrätietoisesti ja siinä missä lajikin on mennyt isoin harppauksin eteenpäin, on tuomaritoimintamme kehittynyt ja ammattimaistunut. Olen äärimmäisen ylpeä, että sain tilaisuuden tarttua haasteeseen toimimaan huippuerotuomarivalmentajana, Sarekoski kommentoi.

- Tavoitteena on jatkaa siitä mihin viestikapula jäi ja tuoda tekemiseen oma kädenjälkeni yhteisen upean lajimme puolesta. Olen päässyt nauttimaan erotuomaroinnista huipputasolla neljän vuosikymmenen ajan - nyt on aika tarttua seuraavaan haasteeseen. Kiitokset vielä nykyisille ja entisille erotuomarikollegoille, jotka ovat kaikki tuoneet tällä upealla matkalla omat mausteensa.

Huippuerotuomarin tehtävä on osa-aikainen ja sen kesto on tuleva pelikausi 2022–23.

 
28.9.2017 Maaottelu

Muutoksia koripallon virallisiin pelisääntöihin: askelsääntö ja epäurheilijamainen virhe

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA on hyväksynyt sääntöihin muutoksia, jotka astuvat voimaan kauden 2017/18 alusta. Alla yhteenvetoa askelsäännön sekä epäurheilijamaisen virheen tuomitsemisen muutoksista.

KORI-lehti Ilta-Sanomien välissä perjantaina 2.10.

Perjantaina 2.9. Ilta-Sanomien ostaja saa lehtensä välissä tuoreimman KORI-lehden, Koripalloliiton lajimarkkinointilehden. Lehdessä pureudutaan viikonloppuna käynnistyvään Korisliiga-kauteen, jonka kunniaksi lehdessä on kymmenen pelaajan haastattelukokonaisuus.

17.4.2015 Pohjoinen alue

Huhtikuun KORI-lehti luettavissa netissä

Torstaina 16.4. Ilta-Sanomien välissä ilmestynyt KORI-lehti on luettavissa ja ladattavissa PDF-tiedostona Basket.fi-palvelussa, tämän artikkelin lopussa olevan linkin välityksellä. Lehden teemana on lauantaina 18.4. käynnistyvät Korisliigan pudotuspelit ja katsaukset Pantteri-jahtiin osallistuviin joukkueisiin.

27.9.2012 Pohjoinen alue

Koripalloliitto panostaa reiluun peliin alkavalla kaudella

NBA:sta ja Euroliigasta liikkeelle lähteneet reilun pelin säännöt rantautuvat kauden 2012/13 aikana myös suomalaiseen koripalloon kansainvälisen koripalloliiton FIBA:n linjausten mukaisesti. Uusilla sääntötarkennuksilla halutaan rohkaista pelaajia, valmentajia sekä erotuomareita kitkemään peliin kuulumatonta huonoa käytöstä ottelutapahtumista.

8.2.2010 Pohjoinen alue

Kenttäviivat uusiksi 1.7.2010 alkaen

Kansainvälinen koripalloliitto, FIBA, on muuttanut koripallokenttää koskevia sääntöjään. Sääntöuudistuksen myötä useampi kentällä olevien rajamerkintöjen paikka muuttuu. Suomessa uudet kentän viivoja koskevat säännöt tulevat voimaan 1.7.2010 alkaen.

9.10.2009 11:55 Liittoa koskeva tiedote

Korisliiga ja miesten maajoukkue viiden vuoden sopimuksella URHOtv:lle

Kotimaisen joukkueurheilun TV-markkinoille voimakkaasti panostava URHOtv ja Suomen Koripalloliitto ovat solmineet viiden vuoden mittaisen mediaoikeussopimuksen. Jääkiekon SM-liigan ja jalkapallon Veikkausliigan oikeudet jo aiemmin hankkineelle URHOtv:lle siirtyy tuoreen sopimuksen myötä niin Korisliigan kuin miesten koripallomaajoukkueenkin mediaoikeudet.

15.3.2007 Pohjoinen alue

Koripalloliitto valmistelee uudistuksia kilpailusääntöihin

Suomen Koripalloliiton hallitus on pystyttänyt työryhmän valmistelemaan tukun pelikaudesta 2007-08 voimaantulevia uudistuksia kilpailusääntöihin, sarjamääräyksiin ja ohjeistuksiin, joilla mm. estettäisiin pääsarjajoukkueiden suuri pelaajavaihtuvuus sekä varmistettaisiin nuorten suomalaispelaajien entistäkin joustavampi siirtyminen sarjatasolta toiselle.

26.6.2003 Pohjoinen alue

Sääntömuutokset voimaan Suomessa 1.8.2003 alkaen

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA on muuttanut koripallon pelisääntöjä, jotka Suomen Koripalloliiton liittohallitus on päättänyt ottaa käyttöön 1.8.2003 alkaen. Keskeisimmät sääntömuutokset koskevat 24 sekunnin sääntöä, aikalisiä ja ylösheittoja.

1.2.2023 14:00 Korisliiga

Tough Calls: floppaamisia sekä epäurheilijamaisia virheitä

Erotuomariyksikkö analysoi Korisliigan ottelut, ja julkaisee niistä joitakin yksittäisiä tilanteita ja perustelee päätökset videoiden avulla, jotta erotuomareiden ratkaisut olisi parempi ymmärtää.

16.2.2022 08:00 Korisliiga

Korisliiga Tough Calls 2021–22 #3: tarkastelussa transition-pelin epäurheilijamaiset virheet

Erotuomariyksikkö analysoi Korisliigan ottelut, ja julkaisee niistä joitakin yksittäisiä tilanteita ja perustelee päätökset videoiden avulla, jotta erotuomareiden ratkaisut olisi parempi ymmärtää.

Näytä lisää vastaavia