Keskisen alueen mikrosarjoissa pelaavat yhdessä tytöt ja pojat

12.8.2022 09:59 Joukkueet kaikkien yhteisessä mikrosarjassa kaudella 2022-2023 voivat olla seka-, tyttö- tai poikajoukkueita.

Keskisen alueen aluehallitus on kokouksessaan 1.8.2022 päättänyt, että alueen mikroikäiset U10 (2013-2014-syntyneet) ja U08 (2015 ja myöhemmin syntyneet) eivät pelaa aluesarjaa erikseen tyttöjen ja poikien sarjoissa tulevalla kaudella. 

Puheenjohtaja Kimmo Juvosen mukaan Keskisen alueen aluehallitus näki monta tavoiteltavan arvoista hyötyä mikroikäisten sarjojen pelaamisessa ns. sekasarjana:

”Samaa sarjaa pelaavien joukkueiden määrä kasvaa 3–6 joukkueen sarjasta tai lohkosta. Suurempi joukkuemäärä tuo mukanaan monia hyötyjä. Se mahdollistaa erillisten Keski-Suomen ja Pohjanmaan lohkojen pelaamisen, mahdollisesti jopa kahdella sarjatasolla. Alueelliset lohkot taas vähentävät matkustusta Koripalloliiton ympäristösuunnitelman mukaisesti sekä helpottavat perheiden arkea vähentämällä matkustukseen käytettävää aikaa sekä matkustuskustannuksia.”

”Suurempi joukkuemäärä tuo myös vaihtelua joukkueiden arkeen. Pienet sarjat pysyvät koko junioriputken pieninä sarjoina, joissa samoja joukkueita vastaan pelataan vuodesta toiseen, jopa kyllästymiseen saakka.”

”Tyttöjen pelaaminen poikien sarjoissa on ollut viime aikoina aktiivisen keskustelun aiheena ja muun muassa Palloliitto uudisti viime syksynä omaa kilpailujärjestelmäänsä ennakkoluulottomasti. Ilman poika-tyttö -jakoa pelattava Keskisen alueen mikrojen sarja on ajan hengen mukaista sarjatoimintaa, joka tukee nykyajan seuroilta odotettavaa urheilukasvatustyötä.”  

 
26.10.2023 12:20 Koripalloliitto tiedottaa

Koripalloliiton kauden 2023-24 aluesarjojen ilmoittautumiset avattu

Kevätkauden sarjailmoittautumiset alueen sarjoihin on avattu eLSA-sarjanhallintajärjestelmässä. Ilmoittautuminen kevätsarjaan on mahdollista 3.12.2023 asti. Vain kokonaan uudet joukkueet ilmoittautuvat järjestelmän kautta, sarjaa vaihtavat joukkueet ilmoittavat sarjavaihdoksesta sarjan järjestäjälle.

13.6.2022 07:56 Koripalloliitto tiedottaa

Joukkueiden ilmoittautumiset sarjakaudelle 2022–23 avattu – uusi sarjanhallintajärjestelmä eLSA

Kaudella 2022–23 Koripalloliiton sarjanhallinnan käyttöliittymiä on olemassa kaksi. Tilastointia vaativat sarjat hallinnoidaan edelleen tutussa FIBA Organizer -sarjanhallintaympäristössä. Kaikki muut sarjat siirtyvät uuteen sarjanhallintajärjestelmään, jonka käyttöliittymä seura-, joukkue- ja erotuomarikäyttäjille näkyy eLSA-nimisenä palveluna.

30.12.2021 13:22 Koripalloliitto tiedottaa

Kilpailujaoksen päätös 30.12.2021 pelaamisesta rajoitusten aikana

Alueelliset viranomiset ovat tehneet tai ovat tekemässä rajoituspäätöksiä, jotka vaikuttavat Suomen Koripalloliiton alaisten sarjojen otteluiden järjestämiseen. Näitä päätöksiä ovat tartuntatautilain 58 g mukaisesti joukkueurheiluun, ryhmäliikuntaan, kontaktilajien harrastamiseen ja muuhun vastaavaan urheiluun tai liikuntaan käytettävien sisätilojen sekä kuntosalien ja muiden vastaavien sisäliikuntatilojen sulkeminen viranomaisen määräämäksi ajaksi. Suljettavaksi määrättyjä tiloja voi kuitenkin käyttää vuonna 2004 syntyneiden ja sitä nuorempien lasten ja nuorten ohjattuun harrastustoimintaan sekä ammattiurheiluun.

27.5.2021 08:01 Alueen sarja

Aluefinaaleita saatiin pelattuakin

Toinen peräkkäinen koronatilanteen aiheuttama poikkeuskevät on asettanut haasteita koko liikuntakentälle, mukaan lukien Koripalloliiton alueelliset sarjat. Monin paikoin sarjat on jouduttu keskeyttämään, mutta Keskisellä alueella pelatut 11 eri sarjan aluefinaalit näyttävät valoa tunnelin päähän myös muualle Suomeen. Myös Itäisellä ja Pohjoisella alueella jaetaan mitaleita kahdessa sarjassa.

5.11.2020 10:18 Koripalloliitto tiedottaa

Ilmoittautumiset kevään Koripalloliiton alueellisiin sarjoihin avattu

Ilmoittautuminen alueiden niihin sarjoihin, joihin otetaan uusia joukkueita kevätkaudeksi, on alkanut. Syksyllä sarjaa pelannut joukkue ei ilmoittaudu uudelleen sarjaan, vain uudet joukkueet ilmoittautuvat sarjanhallinnan kautta.

9.6.2020 09:50 Koripalloliitto tiedottaa

Koripalloliiton aluesarjojen sarjailmoittautuminen 2020-21 alkanut

Ilmoittautuminen alueiden kaikkiin sarjoihin on alkanut. Ilmoittautumisten eräpäivät on tarkemmin määritelty alueiden sarjamääräyksissä.

2.11.2018 09:56 Koripalloliitto tiedottaa

Ilmoittautuminen Koripalloliiton alueellisiin kevätsarjoihin on alkanut

Ilmoittautuminen alueiden niihin sarjoihin, joihin otetaan uusia joukkueita kevätkaudeksi, on alkanut. Syksyllä sarjaa pelannut joukkue ei ilmoittaudu uudelleen sarjaan, vain uudet joukkueet siis ilmoittautuvat sarjanhallinnan kautta.

24.6.2018 10:52 Koripalloliitto tiedottaa

Ilmoittautuminen Koripalloliiton alueellisiin ja valtakunnallisiin sarjoihin on alkanut

Ilmoittautuminen alueiden kaikkiin sarjoihin, nuorten valtakunnallisiin karsintoihin ja senioreiden SM-sarjoihin on alkanut. Uutisesta löytyy kaikkien näiden sarjojen viimeiset ilmoittautumispäivämäärät. Ilmoitathan joukkueen vasta sitten, kun joukkueen yhdyshenkilö on varmasti tiedossa koko kaudelle.

8.6.2018 10:24 Koripalloliitto tiedottaa

Nuorten valtakunnallisten sarjojen karsinnat – ilmoittautuminen avattu

Nuorten valtakunnallisten sarjojen ilmoittautuminen on nyt avattu. Samalla julkaistaan nuorten valtakunnallisten sarjojen kilpailukalenteri.

21.11.2017 Pohjoinen alue

Ilmoittautuminen Koripalloliiton alueiden kevätsarjoihin päättyy 1.12.

Ilmoittautuminen kaikkiin niihin alueiden sarjoihin, joihin otetaan uusia joukkueita kevääksi päättyy 1.12.2017 (sisältää tämän päivän). Vain uudet joukkueet ilmoittautuvat sarjanhallintajärjestelmä FIBA Organizerin kautta.

Näytä lisää vastaavia