Koripallolisenssit pelikaudelle 2015-2016

1.7.2015 Koripallokausi 2015-2016 käynnistyy 1.7.2015 ja samalla tulevat myyntiin uuden kauden koripallolisenssit. Seuraavassa pikaohjeet lisenssin lunastamiseen.

Koripallokauden 2015-2016 kaikki lisenssit hankitaan lajiliittojen yhteisessä lisenssipalvelussa osoitteessa https://lisenssi.sportti.fi/. Lisenssit ovat lunastettavissa 1.7.2015 lähtien.

Kauden 2015-2016 koripallolisenssit tulevat myyntiin 1.7.2015 alkaen.

Mobiililisenssikortti hankitaan lisenssin oston yhteydessä. Lisenssiä lunastettaessa tulee valita, haluaako lisenssin mobiilisovelluksena matkapuhelinnumeroon VAI pdf-tiedostona tulostamista varten sähköpostiin. Lisenssin lunastaminen tapahtuu lajiliittojen yhteisessä lisenssipalvelussa:

https://lisenssi.sportti.fi/

Päättyneelle kaudelle lisenssin lunastaneille ei lähetetä valmiita laskuja.

Koriksen mobiililisenssikortti toteutetaan yhteistyössä kotimaisen ohjelmatoimittajan Intellipocketin kanssa. Lisätietoja kortista löytyy osoitteesta www.basket.fi/mobiililisenssi.

Pikaohjeet lisenssin ostoon

Lisenssin osto käy helposti verkossa. Alla pikaohjeet ostamiseen:

  • Siirry osoitteeseen https://lisenssi.sportti.fi/ ja valitse lajiliitto-valikosta Suomen Koripalloliitto.
  • Täytä tarvittavat tiedot. Jotta lisenssinumerosi pysyy samana kuin edellisenä vuonna, täytä kysyttäessä myös henkilötunnuksesi.
  • Ohjelma muodostaa viitteellisen laskun, jonka maksamalla lisenssi astuu voimaan. Laskun voi maksaa suoraan verkkopankista (Nordea/Sampo/OP) tai muodostuneella laskulla normaalin laskun tapaan.

Lisätietoja koripallolisenssistä löytyy osoitteesta www.basket.fi/lisenssi.

Varmista vakuutusturvasi!

Pelikaudella 2016-2015 Koripalloliiton seuraavissa sarjoissa on pakollinen vakuuttaminen:

  • Aikuiset kilpa (Korisliiga, naisten korisliiga, miesten ja naisten I divisioonat)
  • A-B-C nuoret (valtakunnalliset ja alueelliset sarjat)
  • Minit ja mikrot (alueelliset sarjat)

Pakollisella vakuuttamisella tarkoitetaan sitä, että jokaisella on varmasti vakuutusturva (tapaturmavakuutus) hankittuna, jonkin vakuutusturvaa tarjoavan tahon kautta. Lisenssin oston yhteydessä vakuutuksen voi hankkia Vakuutusyhtiö Pohjolasta.

Muissa sarjoissa vakuuttaminen on vapaaehtoista, mutta Koripalloliitto suosittelee vakuutuksen hankkimista kaikilla sarjatasoilla.

Pohjolan tarjoamasta Sporttiturva-vakuutuksesta löytyy lisätietoja osoitteesta www.basket.fi/sporttiturva.

Lisätiedot: Koripallolisenssi
 
26.6.2003 Pohjoinen alue

Sääntömuutokset voimaan Suomessa 1.8.2003 alkaen

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA on muuttanut koripallon pelisääntöjä, jotka Suomen Koripalloliiton liittohallitus on päättänyt ottaa käyttöön 1.8.2003 alkaen. Keskeisimmät sääntömuutokset koskevat 24 sekunnin sääntöä, aikalisiä ja ylösheittoja.

27.9.2012 Pohjoinen alue

Koripalloliitto panostaa reiluun peliin alkavalla kaudella

NBA:sta ja Euroliigasta liikkeelle lähteneet reilun pelin säännöt rantautuvat kauden 2012/13 aikana myös suomalaiseen koripalloon kansainvälisen koripalloliiton FIBA:n linjausten mukaisesti. Uusilla sääntötarkennuksilla halutaan rohkaista pelaajia, valmentajia sekä erotuomareita kitkemään peliin kuulumatonta huonoa käytöstä ottelutapahtumista.

13.9.2010 Pohjoinen alue

Koripallon uudet pelisäännöt, pelikentän muutokset ja niiden voimassaolo

Kansainvälisen koripalloliiton (FIBA) tekemät sääntömuutokset astuivat voimaan Suomessa kaikilla sarjatasoilla 1.7.2010. Kauden kynnyksellä ja otteluiden käynnistyessä on aika kerrata muutokset. Tähän artikkeliin on koottu tuhti paketti, johon koottu niin koosteet kuin yksityiskohtaisemmatkin tiedot.

28.3.2013 Pohjoinen alue

Koripalloliiton sarjoissa keskitettyyn erotuomarimaksujärjestelmään syksyllä 2013

Suomen Koripalloliiton kaikissa virallisissa sarjoissa siirrytään syksystä 2013 alkaen keskitettyyn erotuomarimaksujärjestelmään.

8.2.2010 Pohjoinen alue

Kenttäviivat uusiksi 1.7.2010 alkaen

Kansainvälinen koripalloliitto, FIBA, on muuttanut koripallokenttää koskevia sääntöjään. Sääntöuudistuksen myötä useampi kentällä olevien rajamerkintöjen paikka muuttuu. Suomessa uudet kentän viivoja koskevat säännöt tulevat voimaan 1.7.2010 alkaen.

9.8.2011 Pohjoinen alue

Alueiden kilpailutoiminnan ilmoittautuminen on auki - ensimmäiset eräpäivät 15.8.

Kaikkien Koripalloliiton alueiden kilpailutoiminnan aikuisten ja nuorten ilmoittautuminen on avattu joukkueille.

27.10.2010 Pohjoinen alue

Koripalloliitto julkaisi Hae Harrastus –hakupalvelun

Suomen Koripalloliitto on julkaissut Basket.fi-verkkopalvelussaan Hae Harrastus –hakupalvelun. Nimensä mukaisesti palvelussa voi hakea harrastusmahdollisuuksia, joita Koripalloliiton jäsenseurat tarjoavat.

22.5.2010 Pohjoinen alue

Koripallon C-nuorten SM-kilpailu tekee paluun

Suomen Koripalloliitto palauttaa Suomen mestaruuskilpailun 13-14-vuotiaille eli C-nuorille 15 vuoden tauon jälkeen. C-nuorten SM-tittelistä kilpaillaan jo pelikaudella 2010-11. Edellisen kerran kyseisen ikäluokan Suomen mestaruudesta on pelattu vuonna 1996.

19.5.2008 Pohjoinen alue

Koripallosääntöihin tarkennuksia 2008, suurremontti 2012

Kansainvälisen koripalloliiton (FIBA) hallitus on hyväksynyt historiallisia muutoksia pelisääntöihin. Syksyllä 2008 sääntöihin tulee lähinnä tulkintatarkennuksia, mutta vuonna 2012 voimaan astuu muutoksia, jotka muuttavat pelikenttää oleellisesti. FIBA on päättänyt mm. siirtää kolmen pisteen viivaa puolella metrillä taaksepäin.

1.9.2004 Pohjoinen alue

Pelisääntöihin pieniä muutoksia – uudet sääntökirjat myynnissä

Koripallon pelisääntöihin tehtiin kansainvälisen koripalloliiton toimesta pieniä muutoksia ja tarkennuksia kaudelle 2004-05. Uusi Koripallon viralliset pelisäännöt –kirja on käännetty suomeksi ja myynnissä entistä yksinkertaisemmassa muodossa. Saatavana on myös Suomen Koripalloliiton Säännöt ja määräykset 2004-05 –kirjanen.

Näytä lisää vastaavia